Neisseria Catarrhalis - čo to je

lombardo1981

Normálnym by som to nenazvala. Ide o akýsi nežiadúci účinok. Po doužívaní by mala tá horkosť odoznieť. Ale ak ani po dlhšom čase neprestane, tak určite zájdi k lekárovi.

mmm00

ja som doteraz nemala ziadne problemy s ATB ze horkost v ustach,si nepamatam.Ale ak to teraz tak ma byt.dufam ze nebude horsie ,lebo chcem sa zbavit tej bakterie liekmi..

lombardo1981

Horkosť v ústach nebýva vážna. Ale pokiaľ je naozaj neznesiteľná, tak ísť k lekárovi. A povedať mu to tomto aj prípade, že tie ATB doužívaš.

RNG

Nuz nepovedal by som ze sa to da uplne zanedbat, lebo pri znizenej imunite moze vyvolat zapaly pluc, zapal stredneho ucha a dokonca aj sepsu=otrava krvi , az 21% smrtelna, aj ked je to velmi zriedkave.
Podla toho, kde sa ti tato "nevinna" bakteria usadi.

RNG

en.wikipedia.org
Problem s touto beznou bakteriou, ktorej ludia obvykle odolavaju, ked maju dobru probioticku crevnu floru, je, ze sa vie spajat do vacsich celkov a spolocne sa maskovat proti prieniku natiimikrobialnycy latok,, pre to ju treba najskor odmaskovat, na co sluzia NAC a serrapeptaza, potom je dost lahko znicitelna. Zoalbohu pouztim atb sa znizi prpobioticka crevna flora, takze tato bakteria je skor atb podporena, nez nicena.