Drogovo závislý syn

Príspevok v téme: Drogovo závislý syn
mama1

Dobrý deň, prosím, poraďte mi.
Mám 21-ročného syna a je závislý na drogách. Žijeme v spoločnej domácnosti. Už celé roky ma okráda, kradne peniaze aj hmotné veci, nič nerobí, celé dni spí a keď nespí, nie je doma. Narobil si kopu dlhov v nebankovkách, telefónnych spoločnostiach...

V poslednej dobe začal byť veľmi agresívny, včera mi skoro zlomil ruku. Mám ešte 6-ročnú dcérku a začínam sa obávať aj o jej bezpečnosť. Krik, trieskanie, vyhrážky sú na dennom poriadku.

Chcem sa spýtať, je možné, aby mu súd nariadil liečenie? Dobrovoľne by na liečenie nešiel a ani on ani ja na to nemáme peniaze.

Musím ho dostať z domu. Ja už toto trápenie nezvládam. Nemôžem a nechcem sa už ďalej nechať využívať, potrebuje ma len na bývanie zadarmo. Je dospelý, nech sa o seba stará sám.
Jeho lekárka sa vyjadrila, aby som ho vyhodila na ulicu. Feťák vraj potrebuje spadnúť na samé dno, aby sa mohol začať spamätávať. Ale ako to docieliť, aby šiel z domu?

Filip TT

Kedysi som sa rozparaval s ludmi z komunity Cenacolo. Maju svoje komunitne domy vo viacerych krajinach Europy. Myslim, ze to maju dobre prepracovane. O kazdeho noveho clena sa na zaciatku stara jeden, co uz je cisty, takze je stale pod dohladom niekoho, kto to vsetko cim prechadza dobre pozna. Chalani, co tym presli boli uplne zmeneni celkove.

Od rodicov sa vyzaduje aby mladeho vyhodili z domu a nedali mu ziadnu sancu navratu, dokial neprejde Cenacolom.

Ked ich kontaktujes, daju Ti kompletnu informaciu ako postupovat.

www.cenacolo.sk
cdv-slovakia@hotmail.com.

Emily opat

Vymenitť zámok, zabezpečiť dvere aby sa dnu nedostal. Kým sám nebude chcieť nemá zmysel tu vypisovať o nejakom liečení. Musí padnúť na úplné dno a potom vstane alebo aj nie. Ty ochráň svoje druhé dieťa.

závislý

Ja som tiež závislý, ale nie od drog ani od alkoholu, ale hazardu. Stretol som sa dosť s názormi, že nemocničná liečba nie každému zaberie, niektorí v okolí vyskúšali mnohé a vraj to nič s nimi nespravilo, niekomu zase sadne jedna liečba a je to lepšie, záleží, ako on chce, ak nechce, tak aj tá liečba tak dopadne, že veľmi ťažko sa vylieči. Asi to býva aj u ľudí, ktorí sú na liečení súdom, tí to pretrpia a nič si z liečenia nezoberú, aspoň väčšina. Ako tu už niekto písal, nejaká komunita by bola pre neho aj fajn, mne bolo to isté odporúčané. Skús pozrieť komunitu Cenacolo, tam berú všetkých závislých, a princíp je v tom, že človek sa tam stará sám o seba, je v prírode, chová zvieratá, a snaží sa fungovať samostatne, je to zadarmo, človek žije z toho, čo dopestuje a podobne. Možno najlepšia šanca, ako sa zaradiť späť do života. Je to vlastne kresťansky založené, ale viera nie je podmienkou pre vstup.

kafe

vymeniť zámok. Bývaš v byte či dome?
Poprosiť susedov, aby zavolali políciu ak by robil pred dverami bordel a kopal, trieskal do dverí.. skús. Hlavne sa neboj. Rozmýšľaš správne a chlapec sa môže ešte spamätať. Hlavne never nejakým jeho sladkým rečiam, že mami zmenil som sa, už fakt nič neberem a nepusti ho späť domov. Žiadne také. Si dospelý, staraj sa o seba, prípadne si nič život niekoho iného, nie môj.

mama1

Dakujem Vam za odpovede.Z toho vyplyva, ze dostat ho na liecenie je na dlho.Takze ho v kazdom pripade musim dostat z domu. Ale ako to urobit? On sa vyhodit neda, pripadne sem chodi vtedy ked som ja v robote, prehlada co moze, zoberie co sa da aj neda,v pohode sa vysprchuje, vyzerie chladnicku, narobi neporiadok... uzije si komfort a ked mam prist domov, v pohode zmizne. A pritom pekne beztrestne fetuje, pretoze fet je jeho zivot.
Uz ma fakt vycerpava trpiet doma takeho cloveka, najnovsie aby som sa vlastneho syna aj bala!
Tak ako, ako ho vyhodim? Je dospely, nech sa o seba stara sam. Pokial bude fetovat, v mojom zivote ani dome nema miesto.

Zlamic

"len" skoro, mozno ked to bude opakovane sa veci pohnu.
Mne je to luto, ale takto su zial nastavene zakony na Slovensku, niekedy ma clovek fakt pocit, ze chrania viac utocnikov, nez obete.

dvojpes

ved on ohrozuje svoje okolie, napadol ju a skoro jej zlomil ruku.

pripadne by sa mozno dalo zrusit mu trvaly pobyt v danom byte, ale to som si neni isty.

Zlamic

Sud mu moze nariadit liecenie len v pripade, ak ohrozuje sam seba alebo svoje okolie. Zial plati stare zname, dokym sa nic nestane, nic sa riesit nezacne.
Z praxe ti poviem, ze lekarka ti radi dobre, je to jedine riesenie, len lahko sa to povie a tazko urobi.
Matka bude vzdy milovat svoje dieta, nech urobi cokolvek hrozneho, len si treba uvedomit, ze uz to vobec nie je ten clovek, ktory bol. Drogy, alkohol, akakolvek zavislost meni drasticky osobnost cloveka.
Su pripady, ked ten, kto nedokazal nad zavislym zlomit palicu, ako sa hovori, na to doplatil vlastnym majetkom i zivotom.
Ano musis ochranit svoje druhe dieta.
Liecenie mu moze pomoct, len ak bude sam naozaj chciet. Inak z neho opakovane ujde alebo zacne znovu. Mnohi slubuju, no nemyslia to naozaj vazne.
Skus vyhladat nejake podporne skupiny pre rodiny zavislych, aj cez net.
A ak ti mozem odporucit, tak ako najlepsi program na liecenie drogovych zavislosti su naozaj typy komunitnych fariem, kde fyzicka praca a starostlivost o zvierata, pobyt v prirode, pomahaju nielen nemat cas mysliet na zavislosti, no aj mnohe uvedomit a lahsi prechod do reality a tym aj jej zvladnutie.