Čo s otcom?

Príspevok v téme: Čo s otcom?
Peter_N.

Dobrý večer,

obraciam sa na Vás s prosbou o radu, lebo mi si už poradiť nevieme.

Som ženatý, s 12 mesačným synčekom, s tým, že moja manželka ešte študuje v poslednom ročníku na VŠ - externe.

Moji rodičia sa prednedávnom rozviedli, nakoľko otec je dosť vážne chorý (po cievnej príhode) a mama ho nechala. Otec má ešte nejaké zdravotné problémy, ale relatívne je sebestačný a dokáže sa o seba postarať. Kým neochorel bol úspešný podnikateľ, žiaľ, teraz už manuálnu zručnosť nemá takú akú mal, takže podnikanie väčšinou stagnuje. Jeho najväčším problémom je, že v našom meste zostať nechce, lebo má strach z ľudí a to aj zo známych. Doteraz sme bývali s ním, alebo bol s nami v mieste nášho bydliska, kde som pracoval ja a mal som byt.

Od januára mám výbornú pracovnú ponuku v USA ale on o nej nechce ani počuť. Už teraz sa nám vyhráža, že si ublíži, lebo on tu nezostane a pod.. Moji svokrovci mu ponúkli, že môže zostať u nich, budú len radi ale on to odmieta.

Doteraz bol s malým a to veľmi rád, ale dnes povedal, že ho nechce. Manželka má poslednú štátnicu v apríli a potom by sme natrvalo chceli zostať v USA. Dovtedy by bola s malým raz v SR a raz v USA, ale nevieme čo s otcom?

On je na nás strašne naviazaný, bez nás nechce ísť nikde a v našom pôvodnom bydlisku nechce vyjsť ani na ulicu. Čo robiť? Zobrať ho do USA a predať podnikanie, alebo ako to s ním riešiť?

Pomoc psychológa - psychiatra odmieta.

Kýčera

Peter, starého psa novým kúskom nenaučíš. A starý strom zahynie, ak ho presadíš. Tvoj otec ešte nie je taký starý, ale má staré myslenie, tam je pes zakopaný. Citovo sa na vás naviazal a teraz vydiera. Pomôcť sa dá len človeku, kt. o pomoc požiada, chce ju a príjme ju. Nedávam tomu veľkú šancu, že svoje rozhodnutie zmení. On chce, aby veci zostali status quo. Máš to veľmi ťažké, ale ak sa rozhodneš vycestovať, tak daj najavo tvrdosť, emócie potlač vo svojom vnútri, pomaličky a trpezlivo ho na to pripravuj, tak, aby jednoznačne pochopil, že svoje rozhodnutie za nijakých okolností nezmeníš. Rob to každý deň, možno zmäkne...Nech sa rozhodneš hocijako, rozhoduj sa v súlade so svojím svedomím, aby si v budúcnosti niečo neľutoval a bol si vedomý toho, že si urobil všetko, čo bolo v Tvojich silách. Tento krok však musíš spraviť a zodpovednosť zaň prebrať na svoje plecia len TY SÁM. Tak sa rozhodni múdro!

Peter_N.

Dobrý deň!
Ďakujem veľmi pekne za doterajšie rady, veľmi si ich cením a určite mi takmer každá dala niečo.
S otcom som mal vždy veľmi pekný vzťah a vlastne aj s rodičmi. Teraz môj vzťah s mamou mierne stagnuje, hoci kvôli malému aký - taký kontakt udržiavame.
Otcovi sme samozrejme navrhli, aby sa v máji vysťahoval s nami do USA a bude bývať s nami, ale nechce. Samozrejme, že ho nechceme nechať ani pod mostom ako tu už padlo v príspevkoch a o domove dôchodcov ani neuvažujeme. Ide nám hlavne o to obdobie keď bude manželka s malým v USA. Kvôli jeho zdravotným problémom nechcem, aby lietal každý mesiac. Moji svokrovci nám ponúkli pomoc, je s nimi rád, oni s ním, ale teraz sa zaťal. To by som vôbec nepripustil, aby som ho už v živote nevidel a nerozmýšľam nad tým, že nemám o neho záujem a to len preto lebo je chorý.
Kým bol na tom naozaj vážne starali sme sa o neho. Moja manželka ho opatrovala a okrem toho sa starala celé dni aj o malého a má ho naozaj veľmi rada. Otec svoju nevestu má rád, nedá na ňu dopustiť, takže ona je samozrejme tiež na tom, aby mu bolo dobre. Len ako sa s ním rozumne dohodnúť?

0vecka

Little B bude asi ten tatko :)

podla mna je zvratene ked rodicia takto brzdia svoje deti.. v pripade ak tam mate vybavenu relativne dobru rpracu tak by som dlho neuvazoval. DAl by som otcovi moznosti ponukol mu aby isiel s vami ostal u svokrovcov isiel do domova dochodcov atd... a nech si vyberie. Ono by bolo dobre sa dohodnut s tymi svokrovcami lebo typujem ze po odchode alebo kratko pred zahra nejaku mozgovu prihodu atd.. tak by sa o neho mohli aspon kratkodobo postarat. Popripade ho posadit na lietadlo do USA.... inak suhlasim ze sa o neho mala postarat v prvom rade jeho zena ak ho nechala po tom ako ochorel tak je to od nej dost nepekne

smilova

Máš to veru dosť ťažké. Aký máš k otcovi vzťah? Vieš si predstaviť, že by si odišiel do USA bez neho a uz ho možno nikdy nevidel? Vieš, kľudne sa môžeš vykašľať na všetky morálne kázania a "malo by sa". Ide o teba, čo a či chceš zachraňovať. Čo bude pozitívne, ak svoj odchod odložíš a ostaneš, čo bude pozitívne, ak odídeš bez otca? A tá varianta brať otca do USa, na ňu môžeš mať tiež nejaké dôvody... fakt to je náročné rozhodovanie...ale niekedy si proste jednu možnosť zvolíš, proste ju zvolíš - a nie je ani správna ani nesprávna....proste je.

LittleB.

Za také správanie Ti poviem len toľko, si špina na n-tú. Ale neber to tragicky, takých špín ako Ty je viac. Skončíte v pekle a tam si na vás zgustneme. Uvidíš, aké parádičky dokážeme... Je.eme vás všetkých do hlavy, vy špi.y, vy vybiele.é hroby... Hnus a šp.na... Je.eš vlastného otca do uch.??? Že sa nehanbíš. Ty špi.a.
Nenávi.ím Ťa.

anonymne

Poviem ti tak. Pomoz otcovi, dajte hlavy dokopy vsetci z rodiny kolki ste a skuste najst nejake riesenie. Moj nazor je taky, ze najviac zlyhala tvoja matka. Lebo kym bol tvoj otec uspesny podnikatel, nieco znamenal a bol aj zdravy, tak bola s nim. Akonahle vazne ochorel a uz nemoze ani vykonavat svoju podnikatelsku cinnost a vyzaduje istu starostlivost tak ho odkopla. Ty mas svoju rodinu-dieta zenu. To je tvoja priorita. Ale vyries aj otca. Vyzeras byt milujuci syn, mas svedomie a prilezitost na pracu, novy zivot co sa neodmieta. Len najst riesenie, moznosti. Ste nato viaceri tak to vyuzi (zena ty svokrovci. Porad sa aj s dalsimi clenami z rodiny+S odbornikmi). Preto vsetci spolu zasadnite za stol a hladajte riesenie. Bez ustupkov na oboch stranach to nepojde. Kym to nevyriesite ani od stola nestavajte.
No a teraz k tomu hulvatovi co tu vsetkym nadava. Pozri. Mna rodicia mali ako keby daku istotu ze sa bude mat o nich kto postarat dochovat doopatrovat. Branili mi vo vlastnom zivote smerovani slobode. Boli sebecki preto, ze ako rodicom som im splnila co chceli vyzadovali. No dopadlo to pre mna tak, ze ja som teraz sama, bez moznosti uz mat vlastne dieta rodinu partnera. Takze si pripadam ako debil ktoreho vyuzili vlastni rodicia. Ako keby ma splodili len na to, aby mali niekoho na vlastne dochovanie doopatrovanie. Lebo ja som ich naozaj doopatrovala postarala sa o nich. Ale ja som teraz sama a osamela. A mna zrejme dochovaju doopatruju v dakom domove socialnych sluzieb. A tuzila som po rodine detoch muzovi. Takze clovek musi byt aj sebcom do istej miery aby si presadil svoje aj keby to malo ist na ukor vlastnych rodicov.

LittleB.

Si dáš názov témy, že Čo s otcom???????? Sa nehanbíš????????? A čo s Tebou??? Prajem Ti, aby si dostal do roka a do dňa rakovinu, napr., potom sa bude treba postarať o Teba...
Vy ste mi ale gruppa, tá vaša society, že sa nehanbíte. Ani Ti nepoviem, kto sa na nás ešte hanbí.
Je tu niekto normálny, mimo zakladateľa témy???
O otca sa musíš postarať. A keď Ti v tej buzne spoločnosti poradili, aby si sa o otca nepostaral, tak ich je. do ucha, koko.ov obmedzených, mäkko-ritných.
Ale Ty si presne taký mäkko-ritný ako všetci ostatní. To už ani nemá zmysel riešiť.
Aspoň sa nad sebou zamysli, ty bu.na.

LittleB.

A ty si normálny??? Ty úbožiak. O otca sa musíš postarať. Je to Tvoja morálna povinnosť.
Ty mňa hodnotiť nemusíš. Ja mám na počudovanie všetky psycho-testy v poriadku, ale Ty ich v poriadku nemáš.
Nemáš to totálne v hlave v poriadku. Si chorý na hlavu, tak sa daj liečiť.
Postarať sa o mamu a o otca je Tvoja povinnosť, nie Tvoja voľba.
Ak mám ja psychotesty v poriadku a potom aj Ty, tak potom kto z náš je fucked šibnutý.
Psychickú spôsobilosť rieš u Tvojich primitívnych kamarátov a nie u mňa, ty mravec.
Ty ani nevieš, s kým sa tu bavíš a čo ja riešim a čo som vyriešil.
Daj si facku a keď uvidíš môj nick, tak nereaguj, sopliak.