Ma niekto skusenosti s Roaccutane - na akne?

Agnes999

Ja na Roa nedam dopustit, brala som ho pred rokmi, velmi mi zmenil zivot k lepsiemu. Bola som fakt chora, v 28 rokoch som mala stale velmi tazke akne po celom tele a nebyt Roa, mam ho dodnes. Odporucam kazdemu, kto ma rovnaky problem aj dlho po puberte.

RNG

Tu je nastroj na prepocitavanie mg na IU
www.robert-forbes.com Pozor je tam chybne mcg miesto mg
Takze 20 000 IU retinol palmitatu je asi 11 mg.
Ale doplnkovy priemysel nepouziva mg na vitamin A ale IU, takze ked hladas vhodny doplnok , musis ho aj tak hladat pod IU.
Farmacia tak obrovske davky vobec nepredava s tvrdenim, ze je to skodlive. Nuz sice maju pravdu, ale ovela skodlivejsi isotretinoin s kludom predavaju. Nie v sak v USA, kde je to z trhu stiahnute a sice lekari na predpis to este mozu dostat, ale vzhladon k tomu, ze je v USA podane za poskodenie zdravia uz vyse 100 000 sudnych pripadov, lekari sa dnes boja predpisat tuto chemikaliu.

RNG

Aj vtejto teme musim ludom pripomenut, ze povodne ucinky v potlaceni vylucovania tukov z koze, tj tvorenia acni a comedomov boli dosihnute pomerne ovela mensimi davkami prirodneho vitaminu A(retinol palmitate) a nie jeho syntetickej nahrazke, ktora v prirode vobec neexistuje, tj pre telo je zamorenie, isotretinoin
Masivnwe davky retinolu tiez nie su uplne neskodne, ale podstatne menej skodlive ako ta chemikalia.
Davky na ucinok su od 20 000 do 50 000 IU, co je vahove menej, nez lekari predpisuju roacutane. Dnes su na trhu potravinove doplnky aj s 25 000 IU retinol palmitatu.

ebi777777

Ditwin,

chcem sa ťa opýtať ako dlho si brala Roa., koľko si mala kg v čase užívania a koľko mg denne si brala????

lebo ak to neberieš dostatočne dlho (podľa dávky) vzhľadom na svoju váhu, tak ten liek nemám žiadny efekt, a vracia sa to naspäť a niekedy aj v horšej forme, nie toto bol v tvoj problém?

napíš vypočítam, či si mala vhodnú liečbu ;)

Ditwin

Ahoj, ja som sa roacuttanom liečila už viackrát. Už pri prvej liečbe mi zabral takmer okamžite, už asi po troch týždnoch mi akné začalo pomaly ustupovať a do dvoch mesiacov som mala pleť ako bábika. Tak to bolo zakaždým. Chybou však bolo že po vysadení sa mi akné tak rýchlo ako odišlo aj vrátilo a ešte v horšej forme. Keďže som to skúsila už 4 krát a teraz vyzerám ešte horšie ako pred liečbou, hladám iné alternatívy. Po lieku mi zostali len vedlajšie účinky ako bolesti kľbov a pigmentové škvrny na rukách aj napriek vyhýbaniu sa slnku.
Inú skúsenosť má však kamarátka ktorá mala lahšiu formu akné, stačila 1 liečba a má bezchybnú pleť, pigmentovým škvrnám sa však tiež nevyhla. Preto dobre zváž či sa ti to oplatí?

Rejka

BIO, hlavne ich neprestaň brať, keďže to už berieš tretí mesiac, čoskoro sa to zlepší.
Mne k tomu však ešte predpísal Skinoren krémik, takže to bolo OK.
Je to bohužiaľ tak, že Roaccutane a Acnenormin tak u niekoho fungujú.- Na začiatku sa to môže zhoršiť, ale potom to už bude len lepšie.
Dúfam, že sa Ti stav pleti čoskoro zlepší a budeš spokojná!

ebi777777777

ahoj bio, ja som teraz začala 4tý mesiac roa, beriem ráno 20 mg a večer 20 mg, a tiež sa to nezlepšuje ako som očakávala
skús si vyhľadať tému Roaccutane - Aknenormin - Curacné druhý mesiac užívania

tam som sa rozpísala

BIO-V

Dobrí deň.Mám 28 rokov a už a už 10 rokov trpím na akné.Začínam 3 mesiac z liečbou Roaccutane.Ráno beriem jedni tabletu 20mg a večer 10mg a vôbec sa mi pleť nezlepšuje.Priam naopak stále sa zhoršuje.Už som z toho zúfala.Kedy sa začne moja pleť zlepšovať,vie mi nikto povedať?