Lepidlo Mamut

Okrustek

Takze, mamut som uskladnila sposobom ktory som popisala nizsie a po styroch dnoch bolo pod "vrchnacikom" lepidlo v skvelom stave ako po otvoreni.

Okrustek

Dakujem Biela kobra :)
Mne raz mi niekto poradil, ze treba nechat vytiect 1 az 2 cm lepidla a to by malo po zaschnuti sluzit ako vrchnacik.
Potom sem napisem ako to dopadlo. :P

Biela Kobra

Mamut tiež obľubujem a mám s ním dobré skúsenosti, mnohokrát nahradí skrutkovanie (napríklad v kúpeľni na kachličky), takže som ho kupovala často. Skúšala som baliť dýzu nepriedušne. Zaschlo. Skúšala som okrútiť špičku, vložiť tam igelit a znova zakrútiť špičku. Zaschlo. K ešte použiteľnému jadru som sa dostala, iba keď som si k nemu prevŕtala otvor vŕtačkou. Skúšala som celý zvyšok lepidla preložiť do nepriedušného kelímka, povrch som ešte dobre utesnila igelitom, zaskrutkovala vrchnák, ale o pár týždňov, keď som ho zas potrebovala, bola z toho jedna tuhá gundža. Mamut považujem za geniálne lepidlo, ale jeho použitie v domácnosti je tým pádom nákladné, lebo celý valec do pištole nie je lacný a po jednom použití sa prakticky môže vyhodiť. Z toho dôvodu som začala kupovať namiesto Mamuta lepidlo Bizon, ktoré sa balí do normálnej tuby veľkosti zubnej pasty a po zaskrutkovaní vrchnáčika udrží pastovitú konzistenciu. Má však trochu iné vlastnosti a smrdí.
Našťastie nedávno začalo byť v predaji lepidlo Mamut v klasickej malej tube s vrchnáčikom. Kúpila som si ho, ale ešte som ho nepoužila, tak zatiaľ neviem, ako sa bude správať po otvorení.