Chcem si ublížiť

Príspevok v téme: Chcem si ublížiť
Natalia4554

Ahojte. Vzdy som mávala psychicke problemy, depresie, panicke zachvaty, non stop stres.. no nikdy som nemala pocit ze si chcem ublížiť. Az dnes rano, ked som isla do prace, s placom som šoférovala a premyslala ake by to bolo keby havarujem, keby sa mi nieco stane...ze by som mala pokoj od vsetkeho a od vsetkych, konecne nejaky cas pre seba.... V praci mam toho vela, a hlavne teraz ma caka tazky pracovny vikend, a ja mam toho uz proste dost..mam kopec prezentácii. Neznasam byt stredobodom pozornosti, ked si chlapi zo mna utahuju a sleduju kazdy moj pohyb.... mam len dve moznosti, bud tam pojdem cez slzy strach stres alebo si nieco dnes / zajtta urobim a vyhnem sa tomu celému :(.

Tomas12345

(Ahojte. Vzdy som mávala psychicke problemy, depresie, panicke zachvaty, non stop stres.. no nikdy som nemala pocit ze si chcem ublížiť.)

A ten stres a panicke ataky mávas aj pri prezentácii alebo v období pred začatím prezentácie ? Ak áno, tak by bolo dobré :

a) začať brať dlhodobo lieky proti uzkosti - antidepresiva

b) mať pri sebe vždy nejaky liek proti uzkosti ako sú benzodiazepiny, ako napríklad lexaurín, a dať si ho vždy pred prezentáciou. Lexaurín je síce návykovy, ale pokial ho clovek užíva zcasu na cas tak je to v poriadku.

(ze by som mala pokoj od vsetkeho a od vsetkych, konecne nejaky cas pre seba.... )

Aký by si mala cas pre seba kebyže zomries pri havárii a nebudeš už viac vedieť o sebe ?

(V praci mam toho vela, a hlavne teraz ma caka tazky pracovny vikend, a ja mam toho uz proste dost..mam kopec prezentácii.
Neznasam byt stredobodom pozornosti, ked si chlapi zo mna utahuju a sleduju kazdy moj pohyb.... )

No a prečo si nenájdeš nejaku inu prácu v ktorej nebudeš musiet robit prezentácie ? Takých prác je totiž naprostá väčšina. Alebo prečo nezájdeš za svojim šéfom a nepožiadas ho ci by tvoju prezentáciu nemohol odprezentovať niekto iný za teba, alebo vlastne prečo musíš svoju prezentáciu odprezentovat pred kopou ludí ? Nestačilo by kebyže tvoju prezentaciu odprezentujuješ len pred tvojim šéfom medzi 4 očami ?

(mam len dve moznosti, bud tam pojdem cez slzy strach stres alebo si nieco dnes / zajtta urobim a vyhnem sa tomu celému :(. )

Mas ine moznosti. Bud si najdes inu prácu, alebo si to zariadis v práci tak aby si nemusela prezentovat.

Miki678

Je obdivuhodne, ze napriek tomu, ze si vedela o tvojich problemoch, tak si sa dokopala k tomu, ze verejne vystupujes. Nezabi sa, bola by ta skoda :) jednoducho zmen pracu alebo zacni pofnikat, urcite si velmi sikovna a mudra baba, tvojou stratou by svet prisiel o vela! Neboj sa zmenit veci, hlavu hore, drzim palce :)