Zelatina od Dr. Oetkera

RNG

Nespravny termin, niekedy sa pouziva na vytlacenie stiav zelatinovej konzistencie(formy), ale obvykle sa nejedna o zelatinu, ale rozne zelatinovo vyzerajuce modifikovane skroby.
Prava zelatina je bielkovina zo zvierat alebo agar agar z mora.

lenoccka

zelatina od Dr. Oetkera je fantasticka na zelatinovy kolac so smotanou a ovocim.... robila som minuly vikned, len sa tak zaprasilo po kolaci:)))

RNG

Ja som za cistu potravinarsku zelatinu, nie za nejake chemiou zamorene produkty. Da sa pridavat do roznych jedal-zahustuje.

poliewoocka

Želatina pomáha zabezpečiť prísun látok nevyhnutných pre správnu stavbu a činnosť chrupaviek kĺbov, pomáha chrániť chrupavky kĺbov pred predčasným opotrebovaním. A navyše-od gumených medvedíkov sa nepriberá:D

Alternativa

Chemicky rozbor zelatinovych medvedikov ukaze aj :
kyselinu fumarovu /E297/ - pouziva sa aj pri vyrobe naterov, farbiv, synt. lakov a voskov. pridava sa do potravinarskych vyrobkov s vraj ovocnou prichutou.
sorbitol - umele sladidlo, ma aj laxativne ucinky. Pouziva sa aj vo vybusnych zmesiach, zabavnej pyrotechnike, v motoroch raketovych modelov
mineralne oleje - ciste su v potravinarstve, vo vacsom nozstve tiez prehanadlo
vosk karnauba - je sice z palmy a pouziva sa o.i. do farbiv, parketovych past, a vybusnin, maju ho napr. lestidla na automobil. karoserie.
Tym som chcela povedat, ze vsetko s mierou, aj cmulanie gumovych medvedikov :D

sephora

No ja som pocula, ze celkovo zelatina je dobra na klby. Aj zelatinove medvediky atd.. To mi uz vravelo viacero ludi.