Ten hrozny Ischias

Príspevok v téme: Ten hrozny Ischias
nezabudka

Prosímvás, má niekto skúsenosť ako sa zbaviť tej hroznej bolesti ischiatického nervu? trvá to už 10 mesiacov, bolí len ľavé lýtko vždy pri pohybe. Môžem prejsť max. 200 metrov, potom sa to už nedá vydržať. K lekárom som už prestala chodiť, bola som už u 10tich a nič. Vyskúšala som klasické lieky, infúzie, rehabilitácie, akupunktúru, liečiteľa, ozónterapiu, chiropraktika a nič.. V dôsledku bolestí sa pohybujem minimálne. Mám len 28 rokov. Vedel by mi niekto poradiť?

Evelyn56

Ahojte všetci trpiaci na ischias, skoliozu a pod.
Áno, aj ja to mám za sebou a áno, nič vám nepomôže len cvičenie!!!
Bola som sa učiť cvičiť v Prahe u Dr.Smíška, ktorý vyvinul cvičenie SMSystém. Nič lepšieho momentálne neexistuje!!!!!!!
V Nemecku dokonca toto cvičenie prepláca a zdravotná poisťovňa.
Nájdite si to na nete ale pozor! Musíte sa naučiť cvičiť od inštruktora-inak budete cvičiť nesprávne a zbytočne!
A cvičiť už treba 2xcca 15min.denne až do konca života.

Judi

mam za sebou vylieceny ischias, teda dufam, pretoze sa uz neozval asi 4 mesiace
mala som priserne bolesti, ako asi kazdy, take ako elektricke soky, skusila som vselico, vratane cviceni na nete, nic nejako vyrazne nepomohlo
nakoniec som nasla nieco o fit lopte
sedela som na nej v praci asi dva mesiace a postupne ta bolest bola slabsia az zmizla uplne
myslim, ze je to vdaka tomu, ze ta lopta sa stale pod zadkom pohybuje a s nou aj prislusna cast chrbta, doporucujem!

Bax

Ischias moze byt aj zapal nervu a na to je super, liker z bazy alebo sirup ci bazovy caj. Okrem toho aj na prechladnutie a chripku.minuy rok v zime ma stale tahalo v lytku, dost dlho som krival a nic nejak nepomalo, potom ked sa oteplilo bol pokoj. Tento rok ked zas zacinali problemy, som si dal toho bazoveho likeru a bol pokoj , pomaha aj caj. A vtedy mi trklo ze minuly rok som z bazy nepil nic.
Liker sa robi z bobul, vytlaci sa stava, povari sa asi 5 min.aj s klincekmi, prida cukor podla chuti, na liter sa vytlaci 1 citron, necha sa cez noc odstat a naleje do flias. Ja davam 2dc rumu+8dc stavy. S alkogolom baza lepsie ucinkuje.necha sa zriet aspon 2 tyzdne. Pomer moze byt podla chuti ) moze sa dat hoc aky alkohol. Trba vyskusat, stoji to zato ).

Baranar

Za 25 rokov bolo velakrat ohorenie na ishias prejavy boil velmi bolestive spaval som na gauci co je Zle a na makkych matracoch velmi nespravne fyzioterapeutka ma vzala do svojej liecby dostal som lieky od bolesti Brufen pokoj tvrdu vlozku pod matrac fastum gel a vile at coma az Kim bolesti neustupili asi 3 tyzdne bez tazkej namahy po, skonceni zapalu naprava platniciek a rehabilitacia parafin na krize diets na shudnutie nerobit nahle otocne trhave pohyby zakaz dvihania tazkych bremien nepit alkohol vyvarovat sa prievanu nepriatelom odpustit a priatelov si preverit Lebo vas Mose nenavidiet prekliat a vysietat negativnu energiu nikoho neobjimat ani podavat ruku ani v kostole Chodia tam psychopati tazko chori ktori sa zbabia vsetkej negat.energie a Majka ked ste pre Nicholas do re medium yak bozkavajte sa Len z hlbokeho presvedcenia milovanej osoby ked je dokonala harmonia . Je nutny relax zbavit sa vsetkych stresov v pokoji pri Hudba od mora indicke tibetske ci indianske hudobne zanre a Potomac wellness sauna plavanie s molujucou laskou .

ivo123

Ahoj Soňa, áno ten cvik poznám, že si s nejakým predmetom napr. opaskom ťaháš vystretú nohu k hlave. Je dobrý. To som vlastne aj minule narazil na stránku kde posilňovali telo a tak. A sú tam tieto tri veľmi užitočné cviky na telo a jeden z nich je vlastne aj ten. Sú fakt dobré odporúčam xman.idnes.cz - je tam videjko na tej stránke. A Teo neviem musíš skúšať, prečítaj si diskusie aj nižšie aj na iných stránkach a skúšaj veci čo fugnovali iným jedna ti určo pomôže. Ak môžeš cvičiť začni cvičiť, hľadaj si cviky. Veď napr ľudia čo cvičia jógu sú úplne zdravý a nevyzerajú na ten vek čo majú. Pozri linky aj sem čo som dal aj nižšie v komentároch. Treba sa začať hýbať- behať alebo hocičo čo ťa baví. Ak to nejde nevadí stačí aj minútka denne alebo pol minútka, po mesiaci z toho bude 5 minút a do pol roka bohvie koľko. Začni hľadať veci aj v oblasti výživy, hľadať veci, ktoré môžu pomôcť, veľa ľudí má napr málo omega3 mastých kyselín atď - to zistila jedna výskumníčka, že zdravý človek sa v podstate odlišuje od chorého množstvom omega 3, tak začala dávať ľudom ľanový olej s tvarohom a začali sa liečiť. A môže začať robiť aj alternatívne veci napr. zamyslieť sa čo ti tú chorobu spôsobilo. Niekto tvrdí, že každá choroba mentálny alebo psychický pôvod. Možno robíš niečo v živote alebo máš názor na svet, ktorý ti to spôsobuje. Napr. Louise Hay-ová tvrdí, že problémy s chrbtom má človek, ktorý nedôveruje životu a v oblastí krížov to sú finačné problémy a finančné problémy neexistujú, existuje len stav mysli, pretože niekto sa môže cítiť v bezpečí a zaistený s 500 eurovým platom a niekto neistý z 1 miliardov na konte ako jedna speváčka. A tieto programy máme zase z detstva, keď nám hovorili, že "tú hračku si nemôžme kúpiť a ocko nemôže byť s nami lebo musí zarábať peniažky" a pod. Takže treba skúšať hľadať a byť presvedčený že raz sa toho človek zbavý. Názor lekára na hocijakú chorobu, či je to rakovina alebo cukrovka alebo hocičo, alebo ochrnutie, že je doživotná sú bullshity, tomu netreba vôbec ani venovať pozornosť. Lekári hovoria so svojej skúsenosti. A ich skúsenosti sú len ľudia, ktorým povedali to isté ešte z minulých skúseností :D Každá choroba je liečiteľná resp. choroba ani neexistuje ...existuje len absencia zdravia ;)

Teo

Ahojte,som po op.hernie disku L4/L5 vlavo(10/2013),chodím s FR.Barlami,v marci toho roku mi začali neznesiteľné silné bolesti sedacieho svalu vľavo aj s vyžarovaním do ľavej nohy z ničoho nič..nevedel som sa hýbať,ani na wc do vane proste nič,volal som lekára,prišiel pichli almiral a ešte horšie bolo..bolesti sa zmiernili pred mesiacom,musím natierať sval aj nohu VOLTARENOM,neviem či sa to zlepší,je to ISHCIAS...neuroška vraví že ak neprestanu bolesti treba ísť za NRCH .mám strach DAKUJEM ak mi niekto poradí

Soňa1111

Ahoj Ivo,
ja tiež momentálne trpím úplne rovnakými príznakmi ako si popísal, síce som pobehala neurológa, ortopéda a rehabilitačného lekára ale už zhruba 2. mesiac žiadny výsledok. Snažím sa doma cvičiť, tiež cítim trochu úľavu, ale život bez bolesti to nie je. Uvidíme čo pomôže ďalej, tiež sa prikláňam k naťahovaniu svalov, ešte by som pridala jeden cvik, ležať na chrbte s natiahnutými nohami a pomocou nejakého lana alebo opasku si ťahať vystretú nohu k hrudi, zároveň ťahať špičky smerom k hlave a druhá noha vystretá.
Neviem, z čoho táto pliaga vzniká, ale snáď sa nám ju podarí zdolať. Ešte som všade čítala, že treba sa naladiť na pohodu, aj keď pri ukrutnej bolesti sa to ťažko niekedy dá :-(.Vďaka všetkým za rady, ale cvičenie je asi najlepší liek, samozrejme cviky robiť pomalinky a dýchať pri tom.
PS1: U mňa rehabilitačné cviky doporučené lekárom sú všetky tie ktoré nájdete tu. Pilates pre začiatočníkov www.youtube.com. Tak držím palce nech sme všetci fit :) A ďakujem všetkým za rady.

PS2: Ja sedím už len na fit lopte a to trochu tiež pomáha.

ivo123

Čaute, ja som mal podobné problémy zrejme ako všetci tu. Trápila ma dosť dlhú dobu bolesť v krížoch a cítil som to tak niekde kúsok od kostrče v pravo a možno aj trochu vyššie a často mi z toho tŕpla noha a v posledných dňoch som mal už takú väčšiu pálivú bolesť v celej tej oblasti...v celej pravej časti panvy aj z predu pri slabinách ale cítil som, že to všetko vychádza zrejme tam pri kostrči. Tak som pátral a najviac sa mi to podobalo na ten ischias ale u doktora som nebol. Tí mi nepomohli ani so skoliózou. Začal som robiť viacero vecí, tak neviem čo mi pomohlo ale napíšem všetky. Začal som behávať ale to som bol len tri krát, tak tomu ja neprikladám veľkú váhu. Ale pohyb treba, všade všetci píšu, že sa treba hýbať, lebo ľudia len sedia celý deň niekde za počítačom alebo za volantom atď...Ďalšia vec je, že som začal cvičiť. Cvičil som už aj pred tým toto : www.youtube.com , celkom to aj pomohlo trochu uvoľniť. Ale definitívne ma prešli bolesti po tomto cviku: www.youtube.com - ja som to robil v sede ale také video som nenašiel. Sadol som si a snažil sa dotknúť špičiek nôh s vystretými nohami. Postupne som sa možno za týždeň vedel dotknúť aj päty na oboch nohách. Ale je potrebné sa nielen naťahovať k nohám ale chytil som sa za lýtka a ťahal som trup bližšie k nohám. Ako keby som chcel zmenšiť uhol medzi vrchom od pása hore a spodkom od pása dole. No však treba skúšať, čo komu pomôže. Takže tento cvik beriem na 50% zásluhy aj keď bohvie :D No a začal som ešte počúvať meditácie petra chobota. On tvrdí, že keď sa aktivizujú čakry (on to nevolá čakry asi) v tele tak sa zlepší kvalita života človeka. No a práve tuším čakry v panvy sú zodpovedné za zdravie a sexualitu človeka. Ja som začal počúvať meditácie na všetky čakry, - aktivizácia každej je údajne na niečo v živote dobrá. Keď niekto chce nech si hodí do youtube Petr Chobot meditácia a tam sú meditácia na panvu, solar, stred hruďe, brucho, temeno hlavy, tretie oko.... Idem v tomto pokračovať aj v cvičeniach aj meditáciách.Tak neviem čo mi z tohto pomohlo. Zoberte si z toho čo chcete ale za vyskúšanie nik nič nedá. Ale zatiaľ čo mi to prešlo je len pár dní ale takto dobre som to už dosť dlhú dobu nemal myslím :) Takže tak, dúfam, že som pomohol. Servus

Nenavidim slovo ischias

Dakujem ☺ tak som sa dostala konecne do ruk odbornika... profesor mi stanovil diagnozu aj liecbu... clovek by neveril aku pricinu to ma. Ano mam skoliozu aj slaby korzet ale skutocny problem-zrasty po pluralnych injekciach ktore mi davali pri porode cisarskym.... tie zrasty su ako pavuk okolo sedacieho nervu a ked sa podrazdia stisnu ho a to je ta neskutocna bolest. Po 18 dnovej liecbe znova chodim bolesti este su niekedy na tabletky vacsinou som bez liekov... caka ma este vraj dlhsia cesta v decembri zopakujeme ale povedal mi ze budem uplne v poriadku zrasty by sa vytratit a vraj musim behat do osemdesiatky