chcem sa zdravo stravovat

Príspevok v téme: chcem sa zdravo stravovat
pešomat

Prosim poradi mi niekto ako mam zacat zo zdravym stravovanim? A hlavne cim? Mam 33 a citim sa na 100 som unavena,nafuknuta,nervozna sama zo seba.Mam 59kg,173cm teda obezitou netrpim,nepotrebujem zhodit,chcem len aby som mala opat cistu plet a citila sa oddychnuta a plna energie.Rano ked sa zobudim vyzeram ako mumia a aj sa tak citim,pritom nemam ziadne stresy ani psychicke problemy. Ale moj jedalnicek vyzera ako z hororu : neranajkujem, zacinam az okolo 10 dopoludnia tatrankou alebo fidorkou, rozok so salamou,niekedy klobasa,na obed nejaku tu polievku zblajznem,potom sa narvem tym co najdem kombinujem mixujem vsetko dokopy,medzitym este sladkosti a na veceru slanina,alebo ina " vyzivna" bomba plus cokolada k telke. Niezeby mi zelenina nechutila aj ovocie milujem ale ked je jednoduchsie sa takto bohapusto natrepat hocicim co je prave poruke.... No a toto chcem zmenit,viem ze sa to da,len mi poradte ako.Len prosimvas ziadne ze kupis si bla bla bla,len dostupne veci pre bezneho smrtelnika- zijem na dedine s biednym zasobovanim. Vopred dakujem a tesim sa na vase rady,pevnu volu mam tak to isto zvladnem. PS: budem rada aj nejakej sikovnej dostupnej ocistnej kure!

mikaela

pešomat:môžeš začať napríklad tým, že doobeda budeš chrumkať len ovocie. A na obed povedzme vynecháš prílohu, a doplníš ju zeleninou, oblohou, šalátom. Namiesto sladkostí začni jesť musli tyčinky, sušené ovocie, namiesto pudingov a koláčov - jogurty so živými kultúrami osladené medom. Raz za týždeň si napr. daj ovocno-zeleninový deň. Vylúč červené mäso, ak sa ho nevieš úplne vzdať, tak ho nahraď rybacím, kuracím. Striedaj to s tofu a sójovým mäsom. Ak to všetko zvládneš, si na dobrej ceste k zdravému životnému štýlu. Držím palce

Alternativa

Jest ZDRAVO 5x denne - zo zaciatku takmer podla hodiniek, nie prilis velke davky, take akurat. Aj v tomto fore mas vela dobrych rad, preklikaj. je pre zaciatocnika v ozdravovani svojho organizmu pristupne pisana kniha Kurt Tepperwein : Omladzujuce odkyslenie, harmonicky pomer kyselin a zasad-zaklad zdravia organizmu. A dobrych knih k tomuto je mnoho. Dokazes to ako uz mnohi, drzim palce.