Kam na výšku?

Príspevok v téme: Kam na výšku?
vanish

viem ze to tu moc nepatri, ale v podstate to suvisi s psychickym zdravim, tak trosku ohladuplnosti poprosim. kam mam ist na vysku? na pravo alebo psychologiu? nasi chcu pravo ale ja viem ze by ma to neuspokojovalo (myslim dusevne po vystudovani) ja by som chcela tu psychologiu, ale bojim sa neuplatnenia a slabeho financneho ohodnotenia a v podstate zitia od vyplate k vyplate az do smrti. ma niekto podobne pocity? ako by ste to vy vyriesili?

ojka

nooo, na niektorých býva DOD, ale na našej ekonomickej si na niečo také nespomínam,ale tak bývaju aj prípravné kurzy na prijímačky priamo na škole a zvykne sa vydavať aj príslušná literatura k tomu.

BabyB

No to asi bude mozno lespie zistit osobne... No dufam, ze teraz nepoviem nejaku hovadinu, ale na vyskach asi nie je nieco ako den otvorenych dveri...

ojka

nie som si istá, ale samizda,že matematika, jazyk a ekonomické vedy ;-) a poniektoré roky dozadu brali do nejakého priemeru aj bez skušok, neviem ako to bude tohto roku (:

BabyB

=)) kamaratka mi tiez nieco vravela tusim, ved prihlasok si mozem dat viac. Asi nevies z coho vsetkeho su prijimacky...

BabyB

Cim viac sa blizi kedy sa mam rozhodnut na aku skolu, tak tym viac neviem... povodne to preslo fazami, ekonomicka-klasika, psychologia alebo politologia... bavi ma aj učtovnictvo.
Uvidim, kde budu ake prijimacky...no pravdu povediac, teraz rozmyslam aj nad inymi skolami a uz vobec neviem...

lucya

Ahojte, ja studujem specialnu pedagogiku, druhy rok, a zacinam lutovat ze som neisla na medicinu, pretoze ma bavia predmety hlavne co sa tyka biologie a pediatrie, a neurologie a tak...., chcela by som zacat studovat este osetrovatelstvo resp. fyzioterapiu ale externe, viem ze sa to da, len neviem ako to tam chodi, a na akej urovniu je to tu v blave? neviete niekto? nechodite na tu skolu? ja odtial nikoho nepoznam.., ale chcela by som to skusit...

zuzka77777

Ahojte. O tri roky maturujem, ale pomaly by som už mala vedieť čo by som v živote chcela. Bavia ma rôzne predmety, ale vôbec neviem, čo by som ďalej mala študovať. Chodím na gýmnázium a bavia ma jazyky : anglina, franina, fyzická geografia, biológia a estetika a chémia, neviem sa rozhodnúť čo mám robiť. Neviete mi poradiť kam by som mohla ísť keď ma bavia tieto predmety? Ďakujem predom

deee

no stranka na Komenskeho ma problem uz par mesiacov, ale vyckaj, o dva tyzdne by sme sa mali zapisovat na predmety prave cez tu stranku, takze ju musia obnovit.
fgf-skor ti odporucam radsej tu psychologiu vystudovat v zahranici. Lebo ked vystudujes tu a chces robit v zahranici, tak neviem ci to nie je problemove.
Neviem presne akym smerom sa chces neskor zamerat, ale ked na terapiu, tak by sa tiez oplatilo ist si do zahranicia urobit vycvik po skole tu.