gynekologia-kedy

kacik

Lea a nespadla si nahodou odniekial ty. V 20 rokoch ist na preventivku ku gynkologicke je viac ako neskoro. A hoci aj nepocitujes subjektivne zhorsenie pomocou vysetreni sa moze kadeco odhalit. dnes sa hovori o ockovani proti rakovine krcka maternice, co je najlepsie pre baby okolo 12 -13 roku a teda aj s tym spojena prehliadka. navyse dnes baby ovela skor pohlavne dozrievaju ako kedysi, takze zdieľam názor, cim skor tym lepsie.

anonymna

ak mas nejaky problem,tak to neodkladaj..taktiez ak uz nie si panna,tak je dobre ist na prvu prehliadku,pretoze tu ti nespravia pokym si este nemala sexualneho partnera..ale ak nic z toho na teba nesedi,tak by tam mozno bolo aj zbytocne ist..

lea

a Mario, ty si odkial spadol? Bajbi, dievcata, ktore nemaju problemy v tejto oblasti sa vobec nemusia ponahlat, staci po prvom styku, teda aj po 20tke

agina

Ak citis, ze mas nejaky problem - vytoky, bolestivy menzes, nepravidelny menzes, nadmerne ochlpenie, svrbenie apd. alebo potrebujes predpisat antikoncepciu, alebo ak zacnes pohlavne zit. Ja som bola 1-krat v 21. rokoch.

age44

ked zacnes pohlavne zit a po 18 - 20 rokov veku na preventivne vysetrenia. lekar ti potom povie, v akom casovom intervale treba prist na preventivu, ale urcite nic nepokazis, ak sa tam ukazes raz rocne.
odhliadnuc od nadorovych zmien, pri preventivnom vysetreni sa moze prist aj na skryte zapaly, a pod.