aky mate spolocny rozpocet s partnerom?ako financne zijete?

Príspevok v téme: aky mate spolocny rozpocet s partnerom?ako financne zijete?
aniz

Moj priatel zaraba asi alebo su tak strasne ceny okolo?(16 tis v bratislave),, (to je vraj slovensky priemer).Byt mame drahy okolo 8 tis na najom s elektirkou.Kolko vy?. Neviem ako zijete financne vy?.Vraj okolo toho su hadky v dvojici a manzelstve. Zatial sme sa o tom nepohadali az na par vinimiek ked on kupuje nezmyselene veci ako je kompas, dalekohlad,alebo telskop....a potom nemame na dovolenku....nie som zlatokopka,,prachy na stravu mame kazdy svoje a aj to neviem ci je dobre.ko to mate z rozpoctom ? Vraj nikde je to tak ze dava manzel manzelke vsetky prachy na domacnost a vsetko,,,,tak ako to mam urobit?dik za rady a inspiraciu ako ste to urobili vy.

sii

ahoj, my mame peniazky tiez spolocne, kedze planujeme aj spolocnu buducnost.
Mame jeden ucet na ktore nam chodia nase mzdy. Priatel pracuje u otca takze dostane aj nieco bokom. Uvediem mzdy v eurach kedze nezijem na Slovensku a snad budete mat moznost porovnat to so Slovenskom.
Ja ako VS-Ing. zarobim tak 1700 eur na ruku, moj priatel este studuje ale u otca zarobi 950 eur na ruku a bokom asi 300 eur. Tych 300 eur ked nepocitam kino a ine zabavky hned treba na stravu. Byt stoji 650 eur na mesiac s teplom. Obdive poistky na auto + fitnessko dalsich 400 eur. Peniazky ktore nam ostanu si setrime kedze chceme stavat dom.
Chceli sme to tak obaja ze peniaze mame dokopy, zatial to funguje super.
Mam kamosku ktora tiez zije s priatelom a ti to maju oddelene, ale hovorila ze nemaju nic usetrene. Vsetko ma svoje vyhody aj navyhody

loki

máme jeden spoločný účet, na kt. nám idú mzdy a všetko ostatné. Môžeme sa na seba spoľahnúť. Máme spoločné priority. Spoločný príjem máme okolo 40tis.
Ešte malá poznámočka: peniaze sa nedostávajú, ale zarábajú.

wia

aha a máme síce dva účty, ale peniaze máme všetky spoločné, máme rozdelené, kto čo platí - teda kto platí poistky, kto telefóny a tak...

wia

mno, my máme svoj malý bytík, platíme dva úvery vo výške 8000 + 3500 za byt, okrem toho alimenty, telefóny, poistky, to je 6000 Sk a zarobíme dokopy necelých 30000Sk v priemere, dakedy viac, lebo priateľ má viac-menej sezónnu prácu

aniz

aby bolo vsetkym jasne ,,davam do pozornosti koli objasneniu stranku kde je vyska platu a profesia,..asi toto forum je zhromazdenie bohatych ludi??,,a co ti ostatny,,,,,?? kde su?
pozrite si stranku, aby sme nepolemizovali www.naseplaty.sk

jana333

Ako to pre pana jana robite ze mate take vysoke platy?To ste vsetci riaditelia? Ved lekari co nieco aj vedia! a maju narocne a rizikove povolanie maju plat len okolo 20 tis.Bankove a poistovacie krisy 50 tis.tak ako ludia z okolia pocitacovy softwerov.Staci si prezret platy vysokoskolakov vo vykumnych ustavoch ,a platy elity tohoto naroda nemyslim generalnych riaditelov.Predsa priemerny plat je v skutocnosti 16-17 tisic v Ba. hoci sa tvrdi ze v Bratisalave je to 20 tisic.Myslim ze partneri by mali platit ucty percentulan k svojmu platu. Divim sa ako tu niektore pisu ze si nechaju platit najomne..

dedo_vsevedo

No my byvame v novych zamkoch,mame velky rodinny dom,platime zanho 8000sk mesacne+telefony,internet...(okolo 3000sk)mesacny prijem okolo 50 000 sk.

barbinka

určite nie preto, bývať máme kde. to sa neboj. keď je človek šikovný, dokáže sa presadiť aj na Slovensku(btw ja som z BA).aj ja ti prajem veľa šťastia, myslím, že máš dobrú prácu, hlavne keď ťa baví.

wranka

No do svadby sa asi nehrniete preto, lebo by ste byvali pod mostom, moja, ja som o dost starsia ako ty, nemyslim si, ze som nieco viac, som normalne lekarka-gynekologicka, ale zaujalo ma aj cosi ine, chcem sa o tom dozvediet viac, tak to studujem. Mam sukromnu prax v nasom dome, tak logicky sa netralagam busom niekde mimo do roboty, mam zopar sukromnych pacientiek-buducich mamiciek, o ktore sa momentalne staram. tebe zelam do zivota vela stastia a nech ta tvoj ken pocuva.

barbinka

wranka: haaaaaa, ty si jaká vtipná. ach tá samochváľa. zatože si v poondatej amerike, tak si myslíš, že si niekto? amerika ma nikdy nelákala a vo svojom veku, 24 rokov som pochodila možno aj viac ako ty po svete. A keď ide o to, amerika ma absolútne neláka, iba južná. a určite ti nezávidím, veď nie je čo. kto by už závidel povrchnosť, samolúbosť, prízemnosť a lenivosť? haaa, ale pobavila si ma. a btw ja mám priateľa, nie kamoša, ale to by si musela byť chytrejšia, takže je ti odpustené. a neviem prečo by sme sa mali do svadby hrnúť, sme ešte mladí, takže sa láskavo staraj o seba.