Zelený jačmeň-mletý-otázka na RNG aj ostatných

Príspevok v téme: Zelený jačmeň-mletý-otázka na RNG aj ostatných
959

Včera som začala užívať zelený jačmeň-mletý a neviem, či to od neho, ale je mi akosi ťažko na žaludok, špatne,krúti sa mi hlava. Inak mávam problémy s trávením, tak neviem, či je vhodné, aby som ho užívala.Dávam si ho ráno na lačno, jednu kávovú lyžičku.Prosím, napíšte mi, či može byť táto lyžička kovová, alebo nesmie sa kov používať.Ďakujem za rady.

RNG

Na lacno ho neber ked ti sposobuje problemy. Skus mensie davky. Ale tvoj problem je s enzymami a kyselinami, nie s jacmennou travou.
Kovova lyzicka na kratky dotyk je OK. Jedine koloidna strieborna voda sa znici za par minut po dotyku s kovom, ine veci nie su az takm citlive. Alebo si najdi lacnu plastikovu lyzicku, pouzivaju ich v roznych rychlych restauraciach(Mac Donalds, Burger King, KFC a podobne)

959

Ďakujem za odpoveď, ale celkom si mi neodpovedal na moje otázky, čo som sa pytala a to či mám pokračovať v bratí toho jačmeňa a kedy, ak nie ráno na lačno, alebo to mám vzhľadom na moj zdrav. stav radšej stopnuť a brat Psyllium, alebo íl.

RNG

zo zelenych najstravitelnejsia pre telo je snad spirulina, tiez ma vysoke hodnoty mineralov atd, ako jacmenna a razna mlada trava, chlorella a podobne. Dolezite je uvedomit si gramaz na klinicku ucinnost. Su to jedla, tj nestaci davka v miligramoch, aj ked je to na flaskach napisane. Aj papriku nejes na miligramy!
Jew to sice jedlo az 50 x take bohate, ako ine, ale treba to dat do perspektivy, Tj na spirulinu aktivne radim 2 az 10 gramov denne
2 gramy su 1/2 kavovej lyzicky, 10 gramov polievkova lyzica na predstavu.

959

Som veľmi rada, že si mi odpísal RNG, nakoľko na tvoje rady dám, hoci ťa nepoznám.Proste ti doverujem. Vieš dobre poradiť aj iným. Radíš mi teda pokračovať v užívaní jačmeňa ďalej, ale v menš. dávkach. Teda mám brať iba za tú mokka lyžičku/chcem vedieť, či možem naberať aj s kovovou, lebo niekde som sa dočítala, že kov by sa nemal dávať dokopy s jačmeňom/. A keď nie ráno nalačno, tak kedy mám užívať? . Ešte mi odpíš,prosím, či sa nemusím báť piť to naďalej a organizmus si po čase na to zvykne, lebo som dosť bojko na tieto veci a hlavne keď mi po nich býva zle,alebo to mám stopnuť a začať brať na to jarné prečistenie čriev Psyllium, alebo Zelený íl?
Možno, že mne na moj žaludok by bola lepšia ŠŤAVA z jačmeňa ako tento mletý, lebo k tejto téme si sa už vyjadroval, že nie je zlý ani mletý, že práve je lepší oproti šťavy v tom, že obsahuje aj vlákninu - prečistí čreva, hoci tam niektorí mali iný názor a hovorili, že práve z mletého mali tráviace problémy, hoci ich dovtedy nemali. Už vtedy ma napadlo, že mne to asi nebude robiť dobrotu, keďže ja mám často aj bez toho tráviace problémy, ale predsa len som si to kúpila. Inak som pozerala aj tvoj obchod s doplnkami a čo by si mi poradil? Mávam tie tráviace problémy, ťažobu žaludka najma po jedle, pocit na zvracanie, často, najma pri psych. vypatí zvraciam, pocity zoslabnutia a častých závratov.

RNG

Su ludia, ktori maju problemy so stravenim roznych latok.
Mozu sa im alebo vyhnut alebo napravit travenie branim prislusnych enzymov.
Su aj taki, co maju aj alergie.
Rada, neber ziadne zdroje zelenych na prazdny zaludok, zacni od mensej davky, aby si telo mohlo postupne zvyknut.
To je zaroven rada aj pre tych ktori sa snazia zbavit miernych alergii(desenzitizacna metoda)
Enzym na travenie vlaknin je celulaza.Je obsiahnuty v pankreatine alebo sa da dostat ako izolat.

959

Keď ja zatiaľ nemožem na 100% povedať, či je to od toho jačmeňa, ale nejak som to dala do súvisu s ním, keďže som ho začala brať od včera a odvtedy mi je tak ťažko. Neviem, či mám vydržať a skusiť ešte jeden deň, alebo to radšej stopnúť. Ja sa totižto prečisťujem každý rok na jar a jeseň buď psylliom, alebo zeleným ílom, no a teraz som chcela skúsiť ten jačmeň, nakoľko má veľa miner. a vitam. a sú naň dobré ohlasy. Možnože to iba musím vydržať, kym si organizmus na to zvykne, popr. znížiť davku užívania na mokka lyžičku.Inak na tu stranku Mudr. Bukovského som sa dostala, ale nevie, pod čím má ten nazor na jačmeň.

xantia

preboha, ved to nemozes uzivat ked mas traviace problemy. preco sa neporadis s lekarom, taketo univerzalne pripravky vobec nie su pre kazdeho, mozes si narobit velke problemy. to, ze ti je zle je najlepsi dokaz toho, ze tvojmu organizmu to skodi. napis mudr. bukovskemu a spytaj sa ho na radu. on ma na svojej stranke aj nazor na zeleny jacmen, tak si to precitaj. je to stranka www.akv.sk ja tam casto chodim a vela sa dozviem.