pneumokok

smejka

Krútim hlavou nad tým čo čítam a neide mi to do hlavy. Moja teraz už 11 mesačná dcéra keď ste možno čítali príspevok oboj. zápal.str.ucha dostala pneumokoka v novembri 2007. Mala 4 krát výtok hnisu a nakoniec operáciu. Prevenár jej dali lebo mala nárok v februári a ďalší niekedy teraz. Neplatila som iba okolo 89 sk. Preto čo sme si vytrpeli s dcérkou som dala zaočkovať aj syna , bude mať v júni 4 roky. Keď v decembri sme sa o tom s lekárkou bavili, vravela že to bude stáť okolo 500sk no po novom roku mi vravela že je to zadara. Tak som ho dala zaočkovať a veruže nič som neplatila. Tak neviem aké máte lekárky , ale zdá sa mi to nanajvýš čudné že sa to platí.

RNG

A co sa tyka astmy, protiastmaticke prirodne su hlavne Quercitin, vitamin C, boswelin, bromelain a ine enzymi, dumbier a GLA, zlozka oleja z pupalky a boraka.
Na odhlienovanie pluc, okrem oreganoveho oleja, je vyborny NAC(N-acetylcystein, forma aminokyseliny)

RNG

Len pripomeniem, pneumokok(streptokok pneumoniae) sa da znicit prirodnymi latkami ako GSE a oreganovy olej, ak by ste sa o to nahodou zauimali. A pri pravidelnom brani probiotik sa znacne zvysi proti nemu imunita. A nielem voci nemu, ale aj hromade inych bakterii, plesni kvasnych kultur ,dokonca virusom, ked probiotikum obsahuje aj kulturu Lactobacilus Bulgaricus.

slava 72

ja mam ten problem,ze doktorka nam tiez nechce predpisat vakcinu uvazujem ,ze zmenim lekara ,ale ci to pomoze neviem.

darja76

vakcina nieje od r.2008 zadarmo,my sme platili 3000sk a to dcera mala uz 3x pneumokoka a teda myslim ze by uz aj mohla mat narok zadara. a to sme sa este chodili prosit doktorke aby ju zaockovala,najprv nam tvrdila ze naco ved to je bezny bacil a aj tak ho dostane hocikde. dobre ze?

smejka

Slava72, lekári niesu ochotní z jediného dôvodu a tym je cena vakcíny. Do 3 rokov je vakcína Prevenár, ktorá sa dáva dva krát. Stojí približne 10 000sk. Na túto vakcínu majú nárok deti, ktoré mali 3 a viac krát pneumococa.Od troch rokov do 5 neviem ako sa volá, je to podobné ako prevenár len inej skupiny a zloženia a ešte v roku 2007 sa platilo okolo 500sk no od roku 2008 je úplne zdarma. Ak chceš vedieť ako to viem, prečítaj si v téme Obojstranný zápal stredného ucha u 8 mesačnej dcéry, alebo si tu vyhladaj tému pneumokok. Mala som velké problémy ohladom tej baktérie. Ahoj