Bulimia tak dlho?!!!

Príspevok v téme: Bulimia tak dlho?!!!
959

Baby, je to normalne, aby niekto trpel bulimiou 14rokov? Lebo poznám jednu kočku, ktorá je bulimičkou už takuto dlhu dobu. Našťastie sa začina spamatávať a pomaly 1rok už je /aspoň to tvrdí z toho von, že iba občas ju to chytí/. Ale aj tak je to strašne dlha doba a čudujem sa , že vobec dokáže ešte jej telo fungovať, hoci hovorí, že je unavena, zoslabnuta a mava zavraty, ale to sa ani nečuduje.
Dokonca má už aj dve deti.

sunshine

hm, zaujimave. snazila som sa ratat, kolko rokov sa uz bulimia drzi mna... ale hoci si zivo pamatam den, ked som prvykrat strcila prstydo krku, neviem, ci som vtedy mala 12 ci 13, dava to zmysel? v kazdom pripade, o dva tyzdne am 23, takze pomaly o bude take male chore vyrocie.nazvite ma skeptickou, ale nad touto chorobou sa nevitazi, len bojuje. po cely zivot. ak raz zlavnite a zabudnete ako mizerne vam bolo s nou,ona sa vrati.

ich

vivien
nie nesuhlasim s ppp sa neda zit...na ppp sa umiera...
Mozno ty nemas az take problemy, ale pre mna je absolutne nepredstavitelne zit s tym roky...pre mna je to okolo 5 rokov...neda sa to prestne urcit..mozno aj viac...
to ako je to dnes je opzitum k zivotu...

vivien

Ja mam 24 rokov a ppp trpim 10 rokov. Tiez to bola najprv anorexia, az potom bulimia. Tiez horsie a lepsie obdobia. Mam pocit, ze to je uz az do konca zivota. Neviem si predstavit, ze by som sa z toho mohla niekedy uplne dostat. A ked nad tym niekedy rozmyslam, ani neviem, ci sa z toho vlastne chcem dostat, lebo to skor uz pokladam za zivotny styl( ale momentalne netrpim az nejakou extremnou formou - ze by som kazdy den vracala , myslim , ze to by som dlho nevydrzala)Ja skor obcas zneuzivam laxativa alebo niekolko dni hladujem. Proste mavam lepsie a horsie obdobia( ktore vacsinou zavisia od toho , co sa deje v mojom zivote), takze sa ta ppp da vydrzat.

mia

Ahojte,
ja trpim PPP uz 12 rokov, z toho prvych pat rokov to bola vylucne anorexia, az to preslo do bulimie a dennodenneho prejedania a vracania.zacalo to na gympli, sprevadzalo ma to na vyske a nadalej sprevadza v praci...mala som aj lepsie obdobia, ale dlho netrvali, posledne dva roky permanentne denne vraciam...niekedy ked tak rozmyslam nad svojim zivotom, uz teraz mozem povedat ze tato choroba mi vzala najkrajsie roky zivota a stale mi ich berie, pretoze aj ked si vsetko uvedomujem, je to silnejsie ako ja a nedokazem s tym skoncit...davno som stratila zaujem o cokolvek ine ako je jedlo. uz neviem co je to normalny zivot, bolo to tak davno ze si to uz ani nepamatam a velmi sa obavam, ze normalny zivot normalnej mladej zeny uz ani nespoznam...drzim palce vsetkym babam ktore sa pokusaju zvitazit nad touto hroznou chorobou.

959

Ahoj, "ICH", prave teraz som otvorila tuto temu, ktoru som založila pred nedavnom a nedá mi nereagovať na tvoju odpoveď. Normalne som sa zasmiala a pobavila nad tvojou odpoveďou, ako si myslíš, že som to ja/ hoci maš uplnu pravdu, že veľa ľudi sa takouto formou skryva za niekoho, hoci neviem prečo by som to robila, keď je to tu anonymné.Predsa tu neuvadzame cele svoje meno/. Tak ťa chcem vyviesť z omylu. Ani nahodou sa to netyka mňa. Som už totižto dosť veľa rokov na tomto svete, pomaly budem aj stará mama/ a vieš si predstaviť nejaku staru mamu ako trpí touto závažnou psych poruchov?Ja taku nepoznam/. Ale mam dospelého syna, ktorý chodil na VŠ/pomaly bude otcom/ a prave jeho byvalá spolužiačka, chodila roky aj ku nám, nakoľko bola kamaratka a aj naša suseda na navštevy a prave ona má /mala/ tento problém a nešlo mi iba to do hlavy, že ako to mohla tak dlho skryvať.Inak je to super baba teraz aj matka dvoch zlatých dvojičiek.Tak aj touto cestou jej držim palce, aby jej to vydržalo a znova ju to nepohltilo.
"ICH" možno ťa zaskočilo to oslovenie, ktoré som v začiatku uviedla, tak si si myslel, že to piše nejaká mladá kočka, ale ja som to uviedla z toho dovodu, že toto forum týkajuce sa anor. a bulimie navštevuju povačšine mladé dievčata, alebo ich nešťastní rodičia, ktorí si pýtaju rady, ako svojim deťom pomocť.
Inak ja som psychologička, takže chapem pocity a beznadej nielen týchto dievčat, ale aj celej rodiny, kde sa tato choroba vyskytne, ale ako som pisal, bola som dosť prekvapená, že to može trvať aj takto dlho a rodina s tým nič nerobila.Sice na tej kočke to navonok ani nebolo vidno. Aj keď chodila ku nam, zdala sa mi v pohode, bola veľmi mila.
"Ich" tak sa maj a aj napriek tomu ďakujem za tvoj príspevok. Myslel si to v dobrom, však veď si poradil.

adusik

Podla toho v akom stave si tuto bulimiu udrziava,pretoze moze prechadzat roznymi fazami pocas tychto rokov. Jedno obdobie nemusi vracat,potom zase zacne. Nemusi to byt v kuse, ale aj tak sa tym nici organizmus.
Ja mam bulimiu uz 10 rokov, hoci v poslednej dobe som uz fajn. Avsak neda sa tvrdit, ze som vyliecena. Chvilu som na tom dobre, potom sa zbadam a myslim si, ze sa to da vyriesit len vracanim. Mam vsak pocit, ze po takej dlhej dobe je to uz o zvyku, ani nie o potrebe.
Drzim tvojej priatelke palce a tak isto aj babam, ktore maju s tymto problem. Skusme sa zamerat na nieco dolezitejsie ako je velkost 34/36, riedke vlasy, polamane nechty, zacinajuca paradentoza, pergamenova plet.Toto je sexi? Omyl mile babulky, to je absolutne nechutne.

ich

pokial hovoris o sebe ako o znomej..tak skus tie zachvaty uplne obmedzit a naucit sa zitupne bez toho...

pokial nehovoris....