tazky zaludok

Príspevok v téme: tazky zaludok
rarasek99

pekny den. mam problemy so zaludkom, nechuti mi jest. suvisi to aj s mojou pracou, som vodic kamionu a som odkazany na stravu vo fastfoodoch, pripadne restauraciach. snazil som sa davat si lahke jedla, ale nic moc. neviem co pomaha. kedze je nemozne zmenit svoj zivotny styl, tak by som poprosil aspon o radu, ktore potraviny, prip bylinky alebo volne dostupne lieky by mi mohli pomoct. vopred dakujem za rady.

RNG

Vsetky cistidla uchmatnu aj plno potrebnych latok, vcitane vlaknin, aktivneho uhlia, bentonitov, zeolitov atd.
Otazka je len kolko ich uchmatnu a kolko nam zostane a tiez ako casto to robime a s akymi davkami cistidiel.

ucitelka

RNG, je vhodne cistit traviaci trakt ciernym uhlim? ma predsa vysoku absorpcnu schopnost. ide len o to, ci neuchmatne aj latky, ktore by sa mali v crevach vstrebavat.

RNG

Prehananie znamena, ze sa telo chce co najrychlejsie zbavit latok, ktore mu robia zle.
Takze nechapem logiku, preco by sme mali take latky do seba vobec davat!
To precistovanie Saraticou alebo Zajeciskou horkou, kapustnou stavou, cmarom, chemickymi prehanadlami a pod rozhodne neodporucam.
Traviaci trakt sa vseobecne cisti vlakninami, ci uz mechanicky(vymetenie) alebo absorbcne(nasaju do seba latky a vynesu von)

RNG

poslal som to aj na druhu adresu.
V lekarni nebudes mat moc stastia. Jedna sa o potravinove doplnky alebo doplnky vyzivy, takze ich miesto nie je medzi liekami, aj ked lekarne niektore obcas drzia.

rarasek99

akoze nepreslo,hm skus dobishi@post.sk a dakujem velmi pekne, hned ako sa dostanem do lekarne popytam sa tety magistry :)

gregor

Keď Ti môžem poradiť ako bývalmu kolegovi, zakúp si v lekárni alebo v potravinách pirodnú liečivú vodu Zaječickú horku /horkej chuti/ vysokým obahom magnézia ktorú budeš užívať ŠTAMPERLIK /25ml/po každom jedle alebo nechutenstve. Neodporučam Ti to v uživaní prehánať lebo Ťa dobehne a nemáš niekedy odrazu kde utekať. Len v malích dávkach, vo vačšich dávkach len cez 48. Upraví Ti aj stres kôli ktorému nás to v tej búde niekedy nebaví.Štastnú cestu Ti želať nebudem lebo jej niet. Len štaslivo,pomali a nízko. S pozdravom Gregor.

RNG

Travenie je vec zaludocnych kyselin a enzymov. Ked ich mas dost, nemas problemy. Ked ich nemas dost, daju sa dodat.
Lahkostravitelne jedla ciastocne pomozu, ale nevyriesia problem nedostatku enzymov ani kyselin
Na zaludocnu cast travenia je Betain HCl, na crevnu rozlicne enzymi a zmesy enzymov(bromelain, papain, pankreatin, amylaza, proteaza lipaza, serapeptaza, lactaza, nattokinaza...)
Skus brat Betain HCl a napr Multi Enzyme formula s kazdym jedlom