ked ti tvoje dieta povie, ze ta nelubi

Príspevok v téme: ked ti tvoje dieta povie, ze ta nelubi
malinka

ludia poradte mi! doma mame 4-rocneho betara. nastupom do skolky nasal do seba ako spongia nove, takticke \"finty\". so vsetkym sme sa v celku uspesne popasovali, az na jednu vec. nas maly pri kazdej prilezitosti, ked mu nieco nevyhovuje, ked sa mu nieco nepaci, tak sa ohradzuje tym, ze nas nelubi, ze nas nema rad, ze nie sme jeho kamarati. a taketo fakticke pripomienky ma pocas dna permanentne. raz som si dokonca robila ciarky a vecer som ich naratala 39. ked by nam to povedal parkrat za den, tak sa cez to prenesiem, ale pri tejto frekvencii je to casto zufale. mate alebo mali ste doma podobnu skusenost? ako ste to riesili? budem vdacna za kazdu radu. dakujem.

[zruseny12]

MALINKA,to casom prejde,on s ani neuvedomuje este co hovori,ale jesne ze vas chapem ze vas to trapi koho by to netrapilo?ale ma len 4roky,je to normalne,len treba vydrzat,ja mam syna a ten ked bol mali bol zivi,ale velmi pritulny mazlivi,teraz sa tgo otocilo,a ide mi niekedy prasknut srdce ked mi povie,ze uz domov nikdy nepride,ja si toho nevsimam,ale trapim sa a po takych par dne ho to prejde a je vsetko ok,tak som rozmyslala,ze mi mami sme taky ako hromozvod a musime vela vydrzat a lepsie ak si vybije zlost na nas,ako keby mal v zlosti nieco nepekne vyviest,aspon ja to tak beriem,a pritom inak je slusny podakuje poprosi,ale ked nema svoj den...tak :((((....ja som sa s tym uz zmierila,ale stalo ma to vela trapenia a slz...kym som nepochopila,ze to ma tak byt...ale tvoj syn je este maly,este sa zmeni...aj moj si myslim,i ked uz ma 18-nast,ale stale je este nedozrety na cloveka i ked pracuje je samostatny vela veci este pochopi casom...vsetko ma svoj cas...aj chovanie ludi...

dadah

deti zvyknú útočiť takýmto sposobom. asi este plne nechápe význam toho slova. skús mu povedať,že sú aj také detičky, ktoré rodičov nemajú a boli by veľmi vďačné, keby okolo nich behali obetavé maminy. alebo mu názorne predveď na jeho oblubenej/ých plysovej/ých hračke/ách ako sa cítiš, keď ti povie , že ta nelúbi. možno je to hlúpa rada, neviem, ja nemám deti, ale za vyskúšanie nič nedáš.

jajine

nerobte paniku, ja sa staram o 4 roc chlapca, nie je moj, a ked mu nieco zakazem alebo prikazem, tak mi povie ,You are bad boy. (Si zly chlapec).Toto pocuva v skolke, ked neposlucha alebo nieco vyvedie. Teraz chlapec ma pomaly 4r a 5 mes. a uz mu to pomaly vypadava zo slovnika.
Nereagovala som na to a rozhodne som mu nepovedala to iste, ze aj ty si zly chlapec.

jajka

nic si z toho nerob, on to tak nemysli, len mu vysvetli, co to znamena, ze si potom z toho smutna, nech ti to nehovori. Moj to tiez este obcas pouziva, ´ma 3 roky, ale vie ze ho neberiem vazne, a ked ho vezmem vazne, tak osmutniem, on to vidi a potom povie Lubim ta tak trosku:) Tiez to vravi ked ho nahnevam.

mademoiselle

ahoj, no ja by som k tomu povedala len tolko. ZAse je to sice len dieta,ale vie ako sa da manipulovat s dospelymi. Neboj ja ked som ola taka mala, tak som zase vravela, ze mna mama nelubi. NO a vzdy to zabralo, teda az kym som to nezacala vraviet casto. To uz sa mama nazurila a vysvetlila mi, ze tym nic nedosiahnem. Aj ked je to dieta, treba sa s nim rozpravat, a vysvetlit mu, ze ho mate radi a ze take veci sa nemaju vraviet, lebo to nie je pekne. A treba mu aj vysvetlit, ze ak nieco nemoze mat, tak taky je zivot, ze s amu snazite co najvoac vyhoviet, ale obcas to nejde. S detmi s atreba vela vela rozpravat, aj ked si clovek mysli, ze su este na take veci male a nerozmydlaju, co im vstepime v detstve, to im zostane az do dospelosti. Vychovavat znamena velmi vela sa rozpravat. Drzim palceky. (pokial s ati maly este neplieska o zem a nema hystericky rev, tak to az take hrozne nie je:-)),ale nedaj so sebou kyvat, povolis raz a bude to len a len horsie

jablonka

malinka, neviem ci tvoj syn nechodi s mijim do skolky :-)))
my to mame doma podobne. akonahle mu nieco zakazes alebo prikazes, tak upadnes do jeho nemilosti. snazime sa k nemu pristupovat s uctou, ako to vyzadujeme aj od neho, alebo ocakavame. ale nie vzdy sa dari. zrejme prechadza urcitym obdobim vyvoja a ked trosku dozrie, samo sa to spravi. ma pocit, ze mu tymi prikazmi chceme ublizit. zakazdym mu vysvetlujem, preco to tak ma urobit, alebo preco sa nieco nesmie. tak len trpezlivost, snad to coskoro skonci.

radca

Malinka,

rozdiel medzi dietatom a dospelym je ten, ze dieta "nezazilo" toho este dost aby si uvedomilo nasledky svojho konania, alebo toho co povie.
Ak ti dieta povie, ze ta, alebo rodicov "nelubi" neznamena to vobec nic a nemusis si s tym vobec robit hlavu. Mozno len to, ze vidi, ze to na teba nejako posobi a ak mu nechces kupit napr. cokoladu a ono ti to povie, tak mu tu cokoladu kupis.