ako dlho vydrzi deravy zub kym zacne boliet?

kosa

elmex zubna pasta tunak dostat neni, nakolko je to velmi dobra pasta a lepsie co su tunak na trhu ale pretoze trh bol prerozdeleny tak preto tunak to neni.

irenka6

dakujem velmi pekne za info,bola som kupit v lekarni zatial nejaky antibakterialny gel na zuby a na bolest zubov,tak snad sa nepokazi tak rychlo...zatial je to ok len mam obavy, lebo este nikdy ma nebolel zub, vzdy ked sa mi nieco nepozdavalo hned som bola u zubarky...

mira

Z. kaz sposobuje bakteria streptococcus mutans. Ta je prisata na zub v zubnom povlaku. Metabolizuje hlavne monosacharidy a disacharidy. Najhorší je cukor, ovocné šťavy a džusy. Vylučuje exkrementy, ktoré vo vyššej koncentrácii na zube odvápňujú zub a spôsobujú kaz. Kto má zubný kameň, poškodzuje mu ďasno a vznikne zápal.
Takže nekrmte tieto baktérie a vytvorte v ústach zásadité prostredie s dostatkom minerálov. Kaz sa tvoriť nebude.

hmmmmmmmmmmmmmmmm

zavisi akeho zubara odchytis.mne robil moj amalgamovu blombu a prve vysetrenie/vstupna prehliadka/plus rontgen 2x ma stal okolo 40 libier a potom ta plomba, 2 krat uz len 25.ale viem,ze biele su velmi drahe.k tomu plateniu si doma, ja si neplatim v zdrav.positovni, som odhlasena, lebo som pocula,ze sa mozu odvadzat len do jednej poistovni, teda konkretne ka robis v clenskom state eu, tak v tom konkretnom, neviem teda ci si platsi aj nieco sukromne na Slovensku.ta europska karta sa pouziva v pripadoch urgencie.

zelmera

Mne raz vypadla blomba a trvalo mi 2 roky kym sa zacal zub kazit a ukrutne boliet, tak pravdaze k zubarovi som sa dostala na poslednu chvilu..

irenka6

No ten zub mam uz plombovany(stolicka)a ta diera co mam je v 'medzizubnom priestore',odstrbilo sa mi zo zubu a stale sa mi tam nieco 'zasekne' tak sa bojim ze sa rychlo pokazi...bolest zatial necitim. Neviem ako to tu chodi u lekara, este som nebola...ako je to s poplatkami atd...mam europsky preukaz zdr.poistenia, doma si platim zdravotne stale a tu tiez platim N.I. Kolko sa tu plati u zubara tak orientacne? Dakujem...