NEJASNOSTI O KRVNOM TLAKU

Príspevok v téme: NEJASNOSTI O KRVNOM TLAKU
gadget2

Povedzme, že krvný tlak je 120/80. Hodnota 120 je hodnota, akou ide krv v tele, teda v cievach a 80 je tlak, ktorý vytvorí krv v srdci, keď ide krv z predsiene do komory???
Je teda dobrý krvný tlak, ktorý mávam bežne a to 138/65 a 79 úderov srdca?? Nie je zlé, keď mám srdcový tlak len 65? a 138nie je veľa, pretože mávam aj 146 a podobne???

agina

Hranicna hodnota sa u nas uvadza krvny tlak prekracujuci hodnoty 140/90. Tieto cisla predstavuju horny, cize systolicky krvny tlak, ktory vznika, ked sa srdce stahuje a pumpuje krv do zil, a spodny, cize diastolicky nastane, ked srdce prestane krv pumpovat a ochabne.
Za normalny tlak sa povazuje 140/90, za idealny 120/80. Tep by mal byt 75-80 uderov.

wowo

horny tlak je moc vysoky .ale podla toho kolko mas rokov a kolko vazsi je to viac menej zavazne alebo vporiadku..Chod s tym tlakom k lekarovy nad 130 ak ho mas trvalo treba nieco robit. Premeraju ta ekg.ALe 146 uz je vela.Skus sa merat pravidelne o tom istom case aby si to mohla povedat lekarovy on si podla toho moze urobit predstavu .U lekara mozes mat zo stresu uplne iny tlak...
S udajmi ako to popisujes to tak nie je . prvy je o systole vytlaceni Lavej komory a druhy diastolicky o navrate z pluc{ o pravom srdci}