co mi je? alergia? coo???

Príspevok v téme: co mi je? alergia? coo???
kasel

ahojte.mam taky problem.uz pred mesiacom som zacala kychat velmi a soplit. ale to bolo aj 30 krat na den...po takom tyzdni..tyzdni a pol to ustupilo. no teraz poslednych par dni som zacala zase kaslat.vcera som bola u lekara a povedal mi, ze som to chytila od sestry( sestra je chora iba par dni, tak neviem no...).v noci mavam take zachvaty, na hrudi mam tlak velky. ako keby som tam mala zaťaž, nemozem sa nadychnut.stale je to okolo druhej, tretej v noci.a potom po takej hodine to prejde. som alergicka. poradte mi prosim, co mam robit, aby som sa v noci dokazala vyspat? nejaky recept domaci? uz naozaj nevladzem. vyzeram ako keby som stale v noci zurovala. zobudim sa nevyspata a s bolestou hlavy. pomoc:-(

imunitka

ramon, ten flonidan je antihistaminikum, cize to je dobre...no mozno kasles tak strasne aj kvoli tomu caju. Skus ho nepit. Ma to v sebe byliny, co su alergeny a ked je to prieduskovy caj, tak to podporuje vykasliavanie hlienu...a ten ty predpokladam nemas ;)

RNG

na vzdusne alergie(pel spory roztoce, prach) su dobre prirodne antihistasminika:
quercitin(2x500 mg) bromelain (2x600 gdu , hodinu pred jedlom)
vitamin C ,3 gramy denne,
dumbier, 1+ gram denne,cerstvy koren
Curcumin(2x500 mg, turmeric) .
V case pelovych utokov si treba splachnut vlasy a oplachnut tvar pred spanim, aby si si nezamoril podusku pelom a plesnovymi sporami, ktore sa nachytali do vlasov.
Vlasy su ako magnet na pel a spory, hlavne dlhe vlasy(staticka elektrina).

j

Kasel: vzhladom na to, ze si urcite alergicka, tak vynechaj bylinkove caje! O tom by ta poucil alergolog. Bylinkove caje obashuju ciastocky pelu a podobne.

PharmRamon

Ale nie už v tom mám celkom jasno. Fhu to že si bola u alergológa naposledy pred dvoma rokmi tak to si naozaj podcenila silu alergeií. Kedže si tam už raz bola nemusíš čakať na obvodnú, ale priamo zavolať na ambulanciu a objednať sa na kontrolu čo najskôr, kedže vieš že si alergická na množstvo alergénov skús sa opýtať alergológa prečo ti nepredpísal žiadne ANTIHISTAMINIKÁ - to ma zaujíma asi najviac, takťiež by ťa mal poslať na pľúcne vylúčiť/potvrdiť astmu...
Asi toľko tak prajem veľa šťastia a ak budeš mať chuť daj vedieť ako si dopadla...
Ahoj veľa šťastia.

ramon

a este ..ze alergolog ma neposlal do Tatier..az v tatrach sa zistilo, ze som alergicka..ked som bola na tie testy..do tatier som sla koli tomu zapalu pluc...zle sa to takto pise tu...potom je to chaos pre teba..prepac:(

ramon

ach:D..takto.alergia mi bola zistena u alergologa normalne.(2 krat som mala robene testy) a u alergologa som bola cca pred dvoma rokmi asi naposledy.za co sa aj na seba hnevam, ze to podcenujem.preto cakam teraz, kym sa vrati z dovolenky moj obvodny lekar, aby ma mohol poslat na alergologicke( teraz som bola pri lekarovi, ktory ho iba zastupuje)..sestra je chora tiez..bola u neho par dni predomnou..tak asi z toho usudil, ze je to od nej. no a do Tatier som sla preto, lebo som mala zapal pluc, ale bez teplot. no a tam som mala robene tie testy vseliake...aj na alergiu...asi je to pre teba dost domotane teraz. a ked som bola druhy krat na testoch , tak mi bola navrhnuta taka liecba, ze nieco s injekciami..a to som nechcela. je pre mna dost obtiazne sa liecit takto, aj celkovo, lebo som studentka a dochadzam stale na intrak do ineho mesta, odkial som...a nemam ani cas poriadne ist na vysetrenia..teraz uz mam kedze su prazdniny...tak to musim vsetko ponapravat, kym zase nebudem rozlietana hore-dole.

PharmRamon

Amoksiklav je penicilínové ATB,
Flonidan Solutab to som ešte v živote nepočul, netuším čo to je...
A Stoptussin je na vykašliavanie.
Tak z tohto som akože úplne mimo, ak ti boli zistiné alergie na tieto alergény tak si musela byť u alergológa/imunológa lebo priamo u neho sa to zisťuje prostredíctvom krvných a kožných testov.
Čo ma najviac prekvapuje je že ti alegológ nepredpísal nič na potalačenie alergie na tieto alergény.
Ten kto tvrdil že to máš od sesti a predpísal ti ATB bol zrejme obvodný lekár, ktorý sa poriadne sekol. A dovolím si tvrdiť že alergológ postupoval nesprávne ak to nijako nerešiel a posalal ta len na nejaké liečenie do Tatier, mne to celé nejako nesedí...

kasel

Ramon: no tak na pel, moch,prach, perie, srst, rozne travy, ked kvitne lipa a breza tak mam problemy, roztoce a uz aj hmyz.. no..hovorila som mu, ze mam alergiu a ze mesiac uz soplim atd,..ale podla neho to mam od sestry..tak no. nechcela som sa hadat. fuha..a v tatrach som bola ked som bola 4tacka na zakladnej, tak vela si toho nepamatam:D ale viem ze prvy krat som bola 7 tyzdnov..druhy krat 4..a ..no..pamatam, ze sme chodili na rozne prechadzky, robili mi kopu testov, ale neviem ci som brala nejake lieky specialne..na to si nespominam.
joni_ : no napisem ti nazvy liekov, co mi predpisal, takze Amoksiklav, Flonidan Solutab a na kasel som si mala kupit Stoptussin v lekarni a nejaky caj(kupila som si prieduskovy) ..no a este vitaminy papat.