7dňová diéta

Príspevok v téme: 7dňová diéta
lenushiik

Co poviete na tuto dietu? Mate s nou niekto skusenosti?. S tou polievkou by som to nebrala prilis vazne. Parkrat by som si ju mozno dala ale mne staci ovocie a zeleninka:)myslite ze je lepsia ako 13dnova mliecna?

7 dnova dieta:
Základný recept na odtučňovaciu polievku:

Lečo bez oleja (alebo 1 až 2 konzervy zaváraných paradajok), 6 veľkých cibúľ, 1 vrecko cibuľovej polievky na dochutenie, 2 zelené papriky, 1 zeler, bujón, vegeta, mleté čierne korenie, soľ.

Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou, pridáme práškovú polievku a dochutíme. Varíme prudko asi 10 minút, potom stíšime a varíme kým nezmäkne zelenina. Túto polievku môžeme jesť v akomkoľvek množstve a kedykoľvek. Nemá takmer žiadne kalórie a pomáha zvyšovať priebeh metabolizmu. Čím jej viac zjeme, tým viac schudneme. Pozor, ak ju konzumujeme niekoľko týždňov môže nastať podvýživa!

1. deň: Môžeme jesť len polievku a akékoľvek ovocie okrem banánov. Doporučujeme žlté a červené melóny, pretože majú najmenej kalórií. Piť sa môže iba voda, nesladený čaj a džús. Minerálku nepijeme.

2. deň: Môžeme jesť len polievku a surovú alebo varenú zeleninu. Doporučujeme šalát alebo špenát. Na večeru si môžeme pripraviť 1 varený alebo pečený zemiak. Ovocie a strukoviny v tento deň nekonzumujeme.

3. deň: Môžeme jesť len polievku ovocie a zeleninu. Nejeme zemiaky. Ak sme dodržiavali diétu, mali by sme schudnúť 2 až 3 kg.

4. deň: Môžeme jesť len polievku a banány. Pijeme polotučné mlieko. Banány sú vysokokalorické, obsahujú cukry a draslík. Mlieko obsahuje proteíny a vápnik. Tieto zložky telo potrebuje po prvých dňoch diéty.

5. deň: Môžeme jesť len polievku, hovädzie mäso a čerstvé paradajky. Vypiť treba 6 až 8 pohárov vody, aby sme z tela vyplavili kyselinu močovú.

6. deň: Polievku si dáme aspoň raz za deň. Konzumujeme hovädzinu a zeleninu okrem zemiakov.

7. deň: Môžeme jesť len polievku, ryžu - najlepšie tmavú a zeleninu. Piť môžeme nesladený džús.

Pri dodržiavaní diéty by sme na 7. deň mali mať úbytok na hmotnosti 5 až 7 kg. Ak sme schudli o viac ako 7 kg, treba prerušiť diétu aspoň na 2 dni. Telo sa pri diéte vyčistí a bude sa nám zdať ľahšie. Budeme sa vynikajúco cítiť a mať viac elánu.
Počas diéty sa nesmú konzumovať vyprážané a na oleji dusené jedlá a chlieb. Namiesto hovädziny môžeme konzumovať varené, pečené alebo grilované kurča.
Základná zeleninová polievka sa môže jesť bez ombedzenia.

Piť by sme nemali sladené nápoje a alkohol. Pri pití alkoholu zastavíme diétu aspoň na 1 deň. Piť nemôžeme ani nápoje obsahujúce kysličník uhličitý. Kávu môžeme piť v obmedzených dávkach. Pijeme vodu, nesladené ovocné nápoje a nízkotučné mlieko.
Diétu môžeme opakovať ľubovoľne často.

majka_

podla mna je to ako kazda dieta somarina (teda az na 90-dnovu dietu, ktora je vlastne delena strava a jes vsetko, co mas). ja som za mesiac asi schudla 4 kg. ale nie tym, ze som dietovala, ale ze som zracionalizovala svoj stravny listok a zacala som pravidelne plavat (alebo aj ine sporty su predsa). som pochopila ako vacsina ludi, ktori chcu schudnut, ze kym necvicis, trvalo neschudnes. ano, mozes schudnut 7 kg za tyzden. ale vies kolko sa odporuca za tyzden schudnut, aby si chudla zdravo? 0,5-1 kg. inak hrozi jojo efekt.

kukuricka

cafte tak sa pridavam aj ja:)...........no mam prvy den ...............zatial pohodka, bo ovocie je super..............mame doma rozne druhy od melona,cez jablka, hrozno, pomarance a grapefruity, a este aj slivky..............no hovorim je z coho vyberat:)..............hoesrie to bude zajtra...ale spravim spenat a salat a bude fajne:).....a ten zemiak, ...........bude sa to dat:)
a lenushiiik ako sa ti dari?

lumika

Ja som ju držala vlani v auguste a schudla som 1,5 kg. Je pravda, že som sem tam porušila, ale tie kilá som viac nepribrala. Asi o mesiac na to som držala 90-dňovku a schudla som ďalších 5 kg. Tie vyššie úbytky hmotnosti sú naozaj len o vode a obsahu čriev, takže to nie je stabilný úbytok. Ale na prečistenie organizmu je to fajn a dá sa zbaviť aj tuku, ale tak 1-2 kg. Dni sa nesmú prehadzovať, lebo princíp je v tom, že organizmus sa zbavuje toxínov a postupne sa pridávajú jednotlivé zložky potravy. Takže mäso určite nie na začiatok. Diéta má zmysel, ale širší, nielen chudnutie.

janka

táto polievka je fakt ucinna, oplati sa ju jest viackrat denne, teda vtedy ked si hladna. Je pravda, ze jest ju cely tyzden neni nic moc, ale ked to vydrzis, stoji to za ten dobry pocit. drzim palce

lenula

sisina:
pribrala som asi tak 2-3kg, ale priznám sa. že som prestala aj cvičiť. a čo sa týka tejto diéty, už by som ju nikdy nedržala. po 3 dňoch ma začal strašne bolieť trojuholník, no proste žalúdok. ale naštartovala ma, to sa musím priznať, začala som potom s delenou stravou a schudla som 7kg. škoda, že sa mi teraz do toho nechce. myslím do tej delenej stravy. podľa mna je to to najlepšie keď potrebuješ zredukovať hmotnosť. a dá sa to vydržať, len treba chcieť :)))

sisina

Lenula: a udrzala si si hmotnost po tej diete v novembri, alebo si pribrala spat?
Podla mna vsetky rychle diety vedu k rychlemu naberaniu kg spat.Radsej schudnut 1 kg za mesiac a natrvalo, ako 7 kg za 7dni...vlastna skusenost. O.i.moje kolegyne drzali tuto dietu, schudli po 5 kg za tyzden a ked zacali normalne jest, nie prejedat sa, pribrali vsetko spat.

lenula

ahojte baby...
ja som túto polievku držala asi niekedy v novembry. každý deň išlo dolu aspoň jedno kilo, to je naozaj pravda.lenušik a treba jesť tu polievku viac krát za deň, nie len raz. to chudnutie závisí hlavne od tej polievky. ale ver mi, že na 4-5deň sa na ňu nebudeš môcť ani pozrieť :)

lenushiik

myslite ze by som si mohla prehodit . a6.den? lebo zajtra by som mala jest len hovadzinu(maso nejem) a pardajky. Lenze pojdem asi dakde na kupalisko a tam by som si dala radsej salat zeleninovy. A ptoom dalsi den by som mala tie paradajky...vadi to moc?

lenushiiik

takze dens mma 1.den. vsetko v pohde,preoze na hlad som zvyknuta.Cely den iba jablka.(5) ale mam otazku: je pravda ze ked budem jest tu polievku schudnem naozaj viac ako bez nej? jedla by som ju asi tak raz za den, ale bojim sa ze schudnem menej,ako ked by som jedla len tie ostatne veci.prosiim o odpoved