zápal štítnej žľazy

Kika1309

Ahojte! Mam tento isty problem,co vy. Od roku 2013 raz za rok som citila take zvlastne bolesti v krku,isla som
ku krcnej,ktora mi povedala,ze vsetko je ok,ale mi to nedalo tak som isla na sono st.zlazy,kde som mala tiez vsetko ok v rokoch 2013,2014. Tie bolesti trvali 1-2dni a potom som bola v pohode,ale v oktobri tohto roku ma to zacalo viac boliet tak som isla znovu na sono st.zlazy,kde mi zistila pani doktorka 1 cm uzol na lavej strane/odvtedy beriem psycholieky,lebo som to nezvladala a stale plakala/,z ktoreho mi spravili biopsiu na moju ziadost a min.tyzden prisli vysledky,chvala bohu dobre,lenze ta bolest v krku je cim dalej,tym intenzivnejsia a som z toho na prasky

človekzz

monika: A čo ti na to povedal lekár? Myslíš si že na fóre ťa tu niekto diaľkovo cez klávesnicu vyšetrí?

monika89

Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať na bolesť štítnej žľazy, lebo mňa to bolí, ale len občas a niekedy až tak, že sa mi nedá rozprávať akokeby som mala nejaký kŕč na tom ohryzku. Môžu to byť príznaky? Ďakujem za odpoveď.

inka

moja skusenost je taka ,že ked jednoducho citis potrebu si to dokazat lekarom tak patraj.ja mam kamaratku ,ktora mala tento istz problem asi tri roky a stal ejej lekar vravel že ma ubrat z pracovneho tempa lebo to je stres,ja som jej radila nech sa od neho vzpzta na odborne vzsetrenie ale ona to stale oddalovala,nakoniec až ked zacala z nicoho nic chudnut a triast sa jak osika tak vzmenila lekara a ten ju hned poslal na endokrinologiu a o 2 tyzdne ju uz operovali ,mala cysty na obidvoch lalokoch št.ž. a povedal jej že už ked to tak pocitovala pre rokmi mohol tam byt zapal len a mohlo s ato preliecit a bola by mala pokoj.lenže ono ked malo by to fungovat tak že čo povie lekar tomu by sme mali verit a uspokojit sa.žial nefunguje to u nas tak.

terezia4

Presne mi berieš slová z jazyka. Aj mne každý hovorí, že to mám psychické, že si to namýšľam. Tak sa snažím vôbec na to nemyslieť, môžem povedať, že sa to aj dá, že si viem sčasti vsugerovať, že mi nič nie je, ale aj tak na 50 percent viem, alebo tuším, že si to nenamýšľam. A preto pátram ďalej a výsledky zo sona a od krčného mi nestačia.

inka

najprv ma to bolelo len obcas ani nie kaydz den,potom ale ma to bolelo už stale a ked nie bolelo tak som to citila.ja to neviem presne opisat ale proste som to citila.ked mi nasadili lieky skoro hned to preslo ,možno 2-3 dni.a o mesiac som sa aj dobre citila už v normale.ja som to asi mala dlho,len som to pripisovala psychike a vycerpanosti.lebo sa hovori že ked si v strese že mas ako keby krumplu v krku,až ked ma to poriadne otravovalo tak som s tým isla k doktorovi.

terezia4

Inka, viem, že si to už moc nepamätáš, ale ako ťa to bolelo? Stále, alebo len občas? Mňa to bolí len občas, napr. včera večer. A niekedy ma bolia aj tie chrupavky okolo ohryzka - aj to ťa bolelo? A keď ti naordinovali lieky, prešlo to rýchlo a prešlo to celkom? Ďakujem za odpoveď.

inka

to veru ano,mne to inak tiey dlho zistovali mozno preto to aj preslo do chronickeho stadia.ale ked som hovorila doktorvi ze mam blbz pocit na krku tak mi povedal ze mam zvacsenu st .ž. nic viac a ze to je len pocit.ked sa to zhorsovalo poslal ma na krcne a kebz ten nanevrhol dalsie vzsetrenia tak neviem kolko by to bolo zistovali.a potom aj vzsledky z tej punkcie prisli asi za mesiac a mozno aj neskor

terezia4

Ďakujem za rýchlu odpoveď. Ja mám tie problémy už 2 mesiace. Sono šítnej žľazy bolo v poriadku, bola som u dvoch krčných, tam je všetko OK. Teraz som objednaná na vyšetrenie štítnej žľazy (nie sono), lenže je čas dovoleniek a idem tam až 25. augusta, čo ma neteší, lebo ja chcem vedieť čo najskôr, na čom som. Ale kým sa človek dopátra nejakého výsledku, od prvých príznakov uplynie aj štvrť roka.