Pichanie srdca a bolesti srdca

Príspevok v téme: Pichanie srdca a bolesti srdca
janulinka

ahojte...mám problém, že ma často pichá okolo srdca aj na hrudi, občas sa mi ťažšie dýcha, bolí ma aj chrbtica..a taktiež mám pocity bolesti srdca, prosím vás..má s tým niekto skúsenosť??? lebo sa bojím, že je to srdce..aj keď lekári sa vyhovárajú na chrbticu..môže toto spôsobovať chrbtica, že ma pichá a bolí srdce??? mám aj diagnostikovaný prolaps mitrálnej chlopne, ďakujem za odpoveď

RNG

Opakujem : ried si krv nattokinazou, cisti cievy lecitinom a lipazou rozsiruj cievy hlohom.
Nattokinaza zaroven rozpusta, krvne zrazeniny a fibriny, ktore casto pokryvaju steny ciev a tak spomaluju normalny priestup kyslika do okoliteho tkaniva.
Podkyslicene tkanivo srdca nam dava signal bolestou a samozrejme neschopnostou aktivnej cinnosti.

Ale bolesti srdca mozu byt sposobene aj zapalmi, kde rozne mikroby sa dostanu do srdca, kde produkuju zapaly tvoriace toxiny. Mozu to byt rozne streptokoky, napr zo zubov, ktore sa dostanu do krvneho obehu cez ranky pri cisteni zubov,z hnisavych vackov pod zubami, alebo aj helikobakter pilori, ktory sa zo zaludka dostane do obehu cez male ranky v stenach zaludka alebo dvanastornika.
Rozlisit sa to da zmeranim C reaktivneho proteinu, ktory jasne signalizuje zapaly v tele.

zuzulka

Ešte som zabudla napísať, že už som mala minulého roku tiež takéto no menšie bolesti srdca, robili mi v lete aj ekg, to bolo v poriadku.Sdce ma rozbolelo , nakolko som mala astmatický záchvat a mala som infúzie hydrokortizonu a syntophilinu. Teraz sú bolesti silnejšie a dokonca aj v klude ma srdce bolí , no ked sa postavim trebars s postele a prejdem niekolko krokov tak sa mi srdce silno rozbúcha.

zuzulka

Dobrý deň, mám asi mesiac bolesti srdca, na ľavej strane, bolí ma srdce, mám takú bodavú bolesť, ktorá mi vystreluje do chrbtice do lopatky a trpne mi ľavá ruka niekedy až tak, že neudržím kanvicu v ruke, bola som na neurologii, no tam ma ani poriadne nevyšetrili, potom na ortopédii, no vraj mám všetko v poriadku a problém mám hľadať inde.Keď ležím na ľavom boku , bolesť sa ešte stupňuje, mám pocit že mi búši srdce a akoby mi išlo z hrude vyskočiť. Liečim sa od narodenia na bronchiálnu astmu. Teraz ma poslali ku internistovi, tak som zvedavá, no ak ani tam nič nezistia, tak ja neviem potom čo ... neviete mi niekto poradiť, na koho sa mám obrátiť alebo ako to riešiť ? poprípade, či môžem ja pýtať internistu o ct vyšetrenie ?

Mia_11

Zdrávím vás všetkých, všetko som si to tu prečítala a mám aj ja bohužial tieto problémy s pichaním pri srdci, viem môžem to mať skutočne od chrbtice ako to tu všetci píšu,lenže nikto nepíše čo mám s tou chrbticou teda robiť? cviky na chrbticu ok ale čo tak nejaká špeciálna masáž? pomohla by masáž chrbta aby prestalo pichanie pri srdci????

zuky

Dobrý:)
Chcela by som sa opýtat , posledný týzden ma zacalo pichat pod srdcom, len tak z nicoho nic (ale vacsinou len tak k veceru , cez den nic) Pred mesiacom som bola , u doktora pretože ma pichalo na druhej strane od srdca, pri kazdom hlbsom nadychu , tesne nad rebrami . POvedal mi , že to mam z krivej chrbtice , potom som zacala cvicit a prestalo to , teraz sa objavilo toto. Mám 17 a chcela by som vedieť , ci je to z chrbtice alebo mam ist opat k doktorovi ? Dakujem .

pajo411

Dobry den. Asi tyzden-dva mam pri hlbokom vydychu a tlaceni(napr.pri močeni ked som vydychnuty)taku tupu bolest pod lavou pazuchov. Nie je to stale. Len niekedy.V marci mi zistili helikobaktera.Prelieceny trojkomb. antib. Postupne som zacal mavat zase problemy zo zaludkom.Pocit netravenia, grganie, v noci budenie,ze mi búši srdce a tazky žaludok.Až ked som sa posadil sa mi odgrglo a znovu som zaspal. Nedavno som bol u gastoentrologa, zisteny znova HP.Než som čakal 2 tyzdne na vysledky,napisal mi Helicit a kinito. Pravdaze HP zisteny.Potom som dostal teploty a obvodna mi vzaka krv,ze mam zapal v krvi. Predpisala Ciphin.Po douživani Ciphinu som zacal mat uz spominane problemy pri srdci. Aj zapchu som asi dostal. Vcera ma ale dost bolelo brucho a dostal som hnacku.Mam slabu kondicku a rychlo sa zadycham.Mam krivu chrbticu. Busenie a rychlejsi tep som mal uz pocas roka,tak som siel internistovy. ten ma poslal na ECHO, tam nic nezistili, tak mi predpisal betablokator Nebilet.Mam strach,ze mam poskodene srdce.mozno je to len s chrbtice ale co ak nie.

Lulu2011

Mna by zaujimalo, preco si prave vytiahol takuto staru temu kdesi zozadu, aby si napisal toto :) aj teba picha na hrudi?

mn

LUDIA! JA VAS NECHAPEM! NAMIESTO TOHO, ABY STE ISLI ZA LEKAROM, CI UZ ORTOPEDOM ALEBO KARDIOLOGOM, LEBO MATE BOLESTI, KTORE MOZU, NO NEMUSIA BYT Z CHRBTICE, SEDITE DOMA NA ZADKU PRED PC A NARIEKATE, ZE NECHCETE ZOMRIET, ZE MATE STRACH! TAK TO RIESTE! A NEHAZARDUJTE SO SVOJIM ZIVOTOM!

Grulka

Moje problémy s pichaním a bolesťami pri srdci začali približne dva mesiace po tom, ako som začala pracovať. Som si takmer istá, že je to spôsobené chrbticou, keďže sedím za počítačom vkuse osem a viac hodín denne. Predtým som žiadne podobné problémy nemala. Chvíľu mi pomáhal anatomický vankúš, ktorý stál 100 eur, ale oplatilo sa - škoda, že len na pár mesiacov a potom sa to vrátilo. Ešte určite vyskúšam masáže, ale zatiaľ sa len vyhováram, že na to nemám čas, no myslím si, že pravidelné masáže by mi určite pomohli.