Nemozem mat deti?

Príspevok v téme: Nemozem mat deti?
zvedavka

Ahojte vsetci, moj problem spociva v tom, ze ma stach, ze nemozem mat deticky. Ani nie ze ich mat nemozem,ale ze budem mat problem s otehotnenim. S priatelom sme "na ostro" asi pol roka, ci to je cez plodne dni alebo nie a zatial nic. Vyslovene sa o babo nesnazime, a milujeme sa nie velmi casto, tak cca 1, max. 2x do tyzdna. Nechcem teraz zozoberat ci chceme alebo nechceme teraz dieta,ale jasne nam je, ze ked ideme na ostro- nemyslim tym len bez ochrany,ale so vsetkym- ejakuluje do mna. Je mi divne ze za pol roka sa nezadarilo nic a zacinam mat obavy, ze co ak nebdem moct mat deti? TAto myslienka ma velmi strasi a bojim sa jej uz niekolko rokov. Neviem co s tym mam robit. Jedna vec je, ze pol roka asi nie je dlha doba,dalsia, ze na vysetrenia,pokial oficialne sa nesnazime o babo,len si nedavame pozor uricte neprichadzaju do uvahy a viem ze najskor zvykne chodit na vysetrenia muz, u nas by to neslo. Ale ako sa zbavit tej myslienky, ze nebudem moct mat deti? Alebo ze nebudem moct otehotniet s nim? Som z toho zufala.

ZvedavecBA

Po polroku snazenia bohuzial nemas narok na lekarsku pomoc. Ta prichadza do uvahy az po roku snazenia sa. Dovtedy mozes ale vyskusat pomoct tomu napriklad spravnou zivotospravou, alebo roznymi vitaminmi ci inymi metodami. Odporucam prestudovat si stranku fertility.sk a otehotnenie.sk. Najdes tam velmi zaujimave rady. My sme mali s manzelom podobny problem. Po 2 rokoch snazenia sme skusili dokonca 2x inseminaciu. No nakoniec nam pomohla uplna malickost. Gel conceive plus. Nakolko som mala v posve prostredie nie velmi priatelske ku spermiam, nedokazali tam prezit. Vdaka pouzitiu gelu sa prostredie zneutralizovalo a my sme otehotneli po rvom pokuse :-)))

ta3

Zvedavka,
este jeden konkretny pripad k tomu, preco hovorim o psychike zeny, jedna moja vydata kolegyna strasne chcela deticky, ale cim sa im dlhsie nedarilo, tym viac sa preto trapila, myslim, ze bez deti boli takmer 10 rokov, pritom lekari potvrdili, ze obidvaja su zdravi a v tomto smere v poriadku, nakoniec, ked sa kolegyna s tym vnutorne zmierila, ze teda tie deticky mat nebudu, potom odrazu z nicoho nic mala rok po roku dvoch nadhernych zdravych synov, takze v prvom rade sa prestan obavat

ta3

Zvedavka,
stava sa aj to, ze muz aj zena su v poriadku a predsa zena ma problem otehotniet, velmi vela robi aj psychika zeny, polroka je kratka doba, aby si sa musela bat, ze nebudes moct mat deticky a ked tak citam Tvoje prispevky, kazda druha veta je o tom ako sa bojis, prestan sa tym zbytocne dopredu umarat, vypust to z hlavy a uvidis, ze sa to stane, chapem Tvoju velku tuzbu po detickach, no premoz v sebe obavy, ktore Ti vobec nepomozu, prave naopak vsetko iba zbytocne komplikuju, vela stastia

Sally,
Tebou som zhrozena, keby ste boli manzelia a manzel by uz dalsie dieta nechcel, nebolo by to az take zle, ale toto robit priatelovi, k tomu sa radsej nebudem dalej vyjadrovat lebo nechcem byt vulgarna

jajka001_

myslim ze ho len tak nepresvedcis, ked ma tu tuzbu mat vlastne dieta , vidiet ako bude vyzerat, ci sa bude na neho podobat a v com...on tvoj problem nema, ma vlastne tuzby. ale ked si ta bral tak to vedel, do coho ide, a teraz nechce. otazka je ci ta este lubi. vie ze nemozes mat vlastne deti.
mohla by si ho vziat medzi deti v domove? mozno zmeni nazor. myslim ze nejake presviedcanie slovami nema az taky vyznam. môzete si vziat dieta do pestunskej starostlivosti. to by mohlo byt riesenie. nie je to nastálo a videl by aké to je. zvykol by si na to.

MiaLekarmina

Mám 26 rokov a už 11 rokov sa trápim, pretože viem, že nemôžem mať deti. Ale to, že ich nemôžem mať nie je ten hlavný problém. Povedala som si totiž, že keď nemôžem mať vlastné biologické, tak sa postarám o nejaké dieťatko, ktoré nemá to šťastie a dostalo sa do detského domova.
Hlavným problémom je môj manžel. Už keď si ma vzal vedel, že mám tento problém a bez okolkov súhlasil, že si vezmeme nejaké z domova. Ale teraz, keď už veľmi túžim po úplnej rodine aj s deťmi, tak cukol. Hovorí, že predsalen chce mať vlastné, aj keď vie, že ja ich mať určite nemôžem. Možno jediná šanca je tá, keby nám ho niekto vynosil. Ale aj tu je odomňa veľké riziko, že by sa narodilo s nejakým postihnutím - teda mimo toho, že u nás na Slovensku zatiaľ nie je povolené, aby niekto vynosil cudzie dieťa.
Neviem si rady, ako ho presvedčiť, že nie je v staroslivosti o dieťatko rozdiel - teda či už je vlastné, alebo z domova. Poraďte mi prosím, ako na to. Budem vďačná za každú radu.

lenuliatko

sally ako by si sa citila kebyze iekto s kym sa vyspis ti povedal ze si gumu dal a v skutocnosti si ju nedal a ty ostanes vtom?robit toto svojmu priatelovi poza chrbat je pod uroven.ak stebou nechce deti najdi si radsej ineho ale nenic niekoho takto podlym sposobom.potrebujes dieta nato aby si si ho udrazala?fakt super sposob ako otehotniet.to takto chces spominat o niekolko rokov nato ako ste splodili dietatko.

zvedavka

preco robis take somariny? Je to nefer k tvojmu priatelovi, preco mu takto poza chrbat chces robit? Vypomsti sa ti to

sally

chcem otehotniet tak aby to priatel nezistil už som urobila jednu kravinu ale neviem či to vyšlo no tak som mu prepichla komdom ihlou možem byt teraz tehotna alebo nie brala som 4 roky antikoncepciu myslíte že to zabralo

musska

Ano,je to pravda. Preto hned nepodliehajte panike ked neviete otehotniet. A inak, som sa pred par dnami pytala na skusenosti s gynex kvapkami, nikto nepisal tak som pozerala na nete a som natrafila na niekolko diskusii, kde stastne zeny vypisovali ze po tom , ako rok, dva nevedeli otehotniet tak uz po mesiaci uzivania gynexu sa to podarilo. Dajte si do vyhladvaca gynex diskusia a vam najde, je to velmi zaujimave,ale asi to zabera, nenasla som jediny negativny ohlas