NAOZAJ GYMNAZIUM ?

Príspevok v téme: NAOZAJ GYMNAZIUM ?
jaja

ja viem ze tato tema sem nepatri ale mam nemensi problem pri vybere dalsej skoly... som priemerny ziak...tym nemyslim ze mam same trojky...rozmyslala som ze pojdem na obchodnu akademiu...ale nakoniec som si vstupila do svedomia azacala som premyslat comu sa chcemv buducnosti venovat...a neprisla som nato...chcela by som byt psychologicka...pravnicka...spevacka...herecka...t o je mojmu srdcu najblizsie...urcite by som nechecla pravocat niekd ev kancelarii pri papierovackach a to by bola jedina moznost pri obchodnej akademii...a kedze v ke mame moznost navsetavovat dobre gymnazium pre priemernych ziakov tak som rozmyslala nad nim...aby som mala drhsi cas na rozhodovanie pri vybere dalsej skoly (vysokej) ale tu ide zas oto ze sa bojim ze vysoku nezvladnem a z gymnazia mat nic nebudem a tazko budem hladat zamestnanie...tak co mam robit ?? a apriklad konzervatorium ...spevak herec...to je dost rizikova robota pri pohlade ci sa presadis svojim talentom...

ahjajjaj

dá sa nájsť aj niečo také, že koľko nezamestnaných vyrábajú gymnáziá a koľko obchodné akadémie. Pokiaľ viem, OA vedie.

Charles Bukowski

Ak chces studovat na VS nieco humanisticke, gak chod na gympel. Ak nie, tak to inak na nic ine moc nie je. Ja doteraz ľutujem, ze som nesiel radsej na priemyslovku ako na gympel. Takze ak vies, fo by si cca chcel studovat/robit dalej, podla toho si vyber aj SŠ.

cestazaherectvom

Ak hľadáš základné informácie ako začať s herectvom, nájdeš ich na youtube kanály cestazaherectvom TU: www.youtube.com

Ak ťa herectvo zaujíma a chceš si vyskúšať, čo musí herec zvládnuť skôr ako sa postaví na javisko, prihlás sa do minikurzu zadarmo TU:
cestazaherectvom.sk

A ak to myslíš naozaj vážne a chceš sa pripraviť na talentovky alebo konkurz, tak odporúčam kurz medium TU: cestazaherectvom.sk

lenus

Som dalsia co sa rozhodovala ci OA alebo gympel, kedze som ani na zakladke nemala same jednotky, gymplu som sa bala, ale nakoniec som tam sla. Tiez som chcela neskor psychologiu, ale na NOSku sa mi nechcelo ucit pravo a ekonomiku, tak som sa rozhodla pre druhy moj sen-medicinu, a aj ked som nikdy nebola najlepsia ziacka, nezmaturovala na same jednotky, gympel som zvladla uplne hravo a taktiez aj prijimacky a teraz (zatial, kym nepride biofyzika :D) zvladam aj tu medinu na Acka =) takze ja radim gympel, mas dalsie 4 roky na zameranie sa a zistenie co ta naozaj bavii =)

lejlaa55

tak ano v serialoch ano, tam predsa nepostavia neskuseneho herca co prave vysiel zo skoly. :) ja len hovorim, ze vzhladom na to, ze taky malynky pocet ludi prijmaju na skolu tohto smeru, tak upltnenie maju... :)...a no a na tie znamosti, je to smutne, ale beru na viacerych skolach... :( a preto mame po slovebsku roznych debilov pravnikov, ktory nemaju logicke myslenie, lekarov, ktory nevedia rozoznat srdce od pecene, informatikov co ledva zapnu pocitac, atd.. atd... :)

sunie

lejla, ak si vsimnes v divadle aj v serialoch mas vsade stale tie iste xichty. ale aspon sa zacalo trosku viac natacat, to je pravda.
myslim ze tu v BA niekedy nezalezi na tom aka si sikovna na prijimackach, ale ake mas znamosti, bohuzial.

lejlaa55

poznamka k sunie: k tomu herectvu... na herectvo beru 6-10 ludi do blavy, a cca 8 do banskej. inde sa nestuduje, a pozri sa kolko divadiel vsade po slovensku je, kolko roznych serialov sa nataca, takze si mylsim ze to uplatnenie tam je ;)

co sa tyka VS, z gymnazia je 99%uspesnost pri prijmackach na VS. dnes je pravda ze na vs prijmu uz skoro kazdeho, takze toho ze ta neprijmu by som sa nebala. treba len dat prihlasku na viac skol :) co sa psychologie tyka,beru menej ludi, ale ak ta to bavi a nemas problem naucit sa na prijmacky, tak to mas vo vrecku. tento rok prjmaju nasledovne:
presov 35
kosice 50
blava 80
ruzomberok 40

a co sa tyka gympla, alebo OA. jednoznacne gympel. je to ta najlahsia skola aka moze byt. ( samozrejme ekd sa nebudes ucit, tak nie je lahka, lenze to nie je ani OA) gympel ta najlepsie pripravy do zivota, ziskas vedomosti na urovni, mas vseobecny prehlad, ktory je dost potrebny na niektore skoly.