Rakovina semeníkov

kikarika1

približne o týždeň-dva bývajú výsledky z histológie, alebo možno to aj súvisí s konkrétnym odberom tkaniva (nálezu), ale hneď určite nie, pretože sa nález skúma pod mikroskopom a to trošku trvá

biora

kikarika1 dakujem velmi pekne. tu hystologiu budu mat hned pri operacii? a neviete mi poradit niejakeho dobrého odborníka z Košíc? dakujem pekne

kikarika1

biora, budeš si musieť počkať na výsledky z histológie....podľa toho sa určí liečba, alebo nie (v prípade ak nález bude nezhubný)...držím palce, nech sú výsledky negatívne!

biora

mojmu priatelovi diagnostikovali hypoechogenne lozisko 2 cm velke o tyzden ma operaciu. neviem vobec co mozem ocakavat aky je priebeh ci budeme moct mat este niekedy deti. za odpovede dakujem

karol12345

Zdravim vsetkych mame ten isty problem synovi diagnostykovali rakovinu praveho semennika tajil to asi pol roka az mu nakoniec na krku blizo arterii smerujuca pod klucnu kost nabehla hrca chodili sme po krcnych vysetreniach, infektolog,a podobne nik nam nevedel povedat no syn tajil az sme nakoniec sa dostali do BB na detsku hemetoonkologiu kde sme sa dozvedeli krutu pravdu.nasledovala operacia odobratie semennika a uz lezi v BA ma prvi ciklus 5 dnovej chemoterapie za sebou no ale kvoli zlym vysledkom ho este nechcu pustit domou klesi mu biele krvinky v piatok ak bude vsetko vporiadku tak bude doma na dva tyzdne a potom znova celi proces chcem vas poprosit mate tu viaceri stakym nieci skusenosti skuste nsm napisat vase poznatky co pomaha pri chemoterapiach co je vhodne a comu sa vyhybat.a nakoniec chcalani nikdy nevahajte a nebojte sa povedat o problemoch ktore vam mozu ublizit.

velkeW

Ahojte čitam tu tieto diskusie niektore su už par rokov staré ale aj tak verím, že sa to tu sleduje lebo rakovina semenikov začina byť "moderná" choroba. V roku 2011 oktober mi zistili nador v lavom semeniku. Prišla operacia a veril som v dobry vysledok. Prišlo že je to zhubné a preto bola potrebna chemoterapia. Mal som dostat dva cykly chemoterapie no vdaka našmu zdravotnicvu došli lieky a druhy cyklus nebol kompletny / nedali mi všetky lieky čo mali / tak som šiel automaticky na tretí cyklus ktory opať nebol kompletny lebo stale neboli lieky a ptm s kompletnymi liekmi mi šlahli 4tý cyklus. čo mam povedať sranda to nebola. prvy cyklus som zvladol potom mi uz bolo zle. nezvracal som možno raz ale to nie z chemo ale proste krutilo mi žaludok a nonstop som bol nespokojny všetko mi liezlo na nervy. Prešli štyri cykly zaradoval so msa spať do života , začali mi rasť opať vlasy zmieril som sa s tym ze som bol chory a mal som chuť opäť žiť. Až do včera..... zistili mi nador v druhom semenníku. Podla vecí čo sa dočitate na internete pišu tam že na svete su 3percenta ludi ktorým to prejde aj na druhy semeník. Blbosť... zajtra začinam riešiť onkologicky ustav v bratislave a idem tam operacia bude nutna a uvidime čo dalej. Nieje to lahke a tymto tu nečakam žiadne lutovania a podobne.. chcem upozorniť na mladých chlapcov lebo až k slzam ma dostavaju niektore članky ked pišu ze niečo si nahmataju a nevedia či isť k lekárovi. Páni áno treba isť. Urolog všetko čo vam urobi je že sonom vam pozrie "gulky" čo nieje nič lebo iba ležite na stole a prezerá vam to. druhé čo može urobiť je ze vam zobere krv a to je asi tak všetko. ak nemate problem idete domov absolutne sa netreba báť.... pozrite ja idem bojovať druhy krat.. niesom hrdina poplakal som si ale viem ze musim alebo mam isť skočiť z okna ? ak mate chuť žiť treba ak nie mozete urobiť to čo som napisal o riadok vyššie. ak ja niesom živym prikladom ze sa da isť cez toto tak nikto .... kludne ak sa chce niečo opytat kludne pište len to netajte a nebudte ticho :) vela zdravia kazdemu z vas to je najpodstatnejšie v živote lebo za peniaze si ho nekupite a láska možno len stlmi bolesť ale zdravie je zdravie je len jedno a k životu potrebne :)

vorobiev

Zdravím nad ľavom semeniku mam tekutu hmotu taku hrču raz ju tam mam raz nie vobec ma neboli ani nic semeniky si myslim ze mam rovnake co to moze byt ?

RNG

Chemoterapia, chirurgia a ozarovanie nie su jedine metody proti rakovine, ako sa nas snazi vacsina onkologov presvecit. Su aj ine ucinne metody, dokonca bez skodlivych postrannych ucinkov, na uvod sa pozrite napr na www.cancertutor.org
Daco, tj vytazok z roznych lekarskych alternativnych literatur som na to napisal aj ja, pozrite pod Google.sk zadanim slov rng, rakovina.Najma zo zaciatku(3) najdete rozne protirakovinne, ku ktorym by som pridal este viac, ako Sangre de Grado, monolaurin a citral. Samozrejme nic neide vbez precistenia tela silnymi enzymami, lebo prave zamorenie dalo moznost rakovine vzniknut v prvom rade a aj po zniceni nadorov sa vytvoria nove, ak sa telo neprecisti.

Z jediel proti rakovine odporucam najma protokol dr Johanny Budwig, do penista rozmiesanu zmes tvarohu a panenskeho lanoveho oleja(pol sialky tvarohu a 2 a viac lyzic lanoveho oleja, 2 krat denne, moze sa to aj rozne ochutit)
Kvalitny lanovy olej je oznacovany ako Panensky(virgin) a High Lignan.
Odporuca sa samozrejme chladit na znizenie oxidacie a zachovanie dobrej orechovej chuti.

sobicatko6

Lowe:

ahoj, dakujem za info,ja som bola v tom ,ze obnova trva aj 4 roky a viac...
Moj manzel je prave po tretom cykly chemo,od nedele je doma.Caka nas CT vysetrenie,tak sa bojime ,ale pevne verime,ze to bude v poriadku a toto trapenie uz skonci.Manzel mal tri cykly zaistovacej chemo,mal nejake tri uzliny hranicnej velkosti,mal mat dve chemo,ale pre istotu mu dali tri....drzime ti palce ,aby CT dopadlo dobre a bol si zdravi.A kde chodis na onkologiu? do BA ci? a to,ze sa treba doktorov pytat,tak to mas pravdu,ja sa stalee vypytujem ked idem s manzelom :)este raz drzim vsetkym palce a prajem skore uzdravenie a hlavne pozitivne myslenie a pevnu vieru :)