Chleba

sarah

podla mna tmave celozrnne chlebiky mozu byt sucastou nasho denneho jedalnicka. obsahuju vela vlakniny a dokazu po cely den udrzat stabilnu hladinu cukru v krvi.

usiko

chlieb ako taky nie je zdravy, ja ho ani nejem, zdrave su len celozrnne, alebo grahamove a podobne chleby...problem je, ze v obchodoch celozrnny ani nenajdes, alen take tmave, pofarbene, lahucke....zdravy chlieb je tazky na vahu, nie nadychany....jasne, ze nemala by si ho jest kazdy den, lebo biela muka, co obsahuje aj tmavy chlieb je zaciatkom civilizacnych chorob.....ja si ho doprajem len vynimocne, teda aj ja aj moj priatel, asi tak dvakrat mesacne.....varim kazdy den, takze chlieb ani nemame doma, ani nejeme....

sissssa

nie nadarmo sa hovori chlieb nas kazdodenny... chlieb by si mala papat, najlepsi je najtmavsi, ja kupujem Activia Fit alebo slnecnicovy, ktory je plny semienok

evelina

máš pravdu, obilninové kaše su oveľa zdravšie oproti chlebu, aký dnes dostať kupiť. Len si treba na ne zvyknuť a obmediť chleba a pečivo

mira

Ani nie tak chlieb, ale obilniny vo forme kaší, placiek, knedlíkov a pod v celozrnnej podobe sú zdravý základ stravy. Predností je veľmi veľa, odkedy ľudia začali jesť nerafinované obilniny, civilizácie začali prekvitať.
Obilnín je celá rada - okrem pšenice i ovos, jačmeň /krúpy/, pšeno, kukurica, pohanka, raž, ryža.
Z celozrnných kaší nebudeš priberať.

U chleba je nevýhoda, že je pečený, presolený a dnes bohužiaľ plný chémie.

evelina

no ja som na sebe zistila, že nemôžem každý chlieb zjesť, lebo ma viac zaplesnuje a nafukuje.Proste začnem mať kopec problemov, ci uz s pletou alebo s travením atd. Musim dať pozor, aby chlieb nemal vselijake kypridla a Eprísady . Zatiaľ mi vyhovuje jeden z Tesca alebo ked doma upečiem, ale to sa mi nechce hocikedy.

zuz

Drzim dietu.Vidite rozdiel velky pri tom ,ci jem rozky,chleba,ttmavy chleba,cerealne zemle,suchare,alebo take Active toasty..??Co je najlepsie?

[zruseny8]

takze chlieb by sa mal urcite jest, lepsi je cierny. a ano, ma mierny vplyv na priberanie, pretoze chlieb zaradujeme medzi biele pecivo. nevylucuj ho z jedalnicka, je ovela nezdravsich jedal ktore konzumujes, a tymi zacni.