dlhotrvajúce príznaky chrípky

Príspevok v téme: dlhotrvajúce príznaky chrípky
mikulas

Vždy som bol náchylnejší na chrípkové infekcie. Asi pred piatimi mesiacmi som mal opäť teplota (asi 38,5) spojené s kašlom, potením, bolesťami svalov, čo trvalo asi 2 týždne. Bral som predpísané antibiotika. Od vtedy sa necítim poriadne zdravý. Občasné bolenie hrdla, ktoré prídu a zas odídu, asi každé dva týždne zvýšená teplota a potenie. Posledný mesiac mám vkuse zapchatý nos, kvapky som nútený používať minimálne 5 krát za deň. Posledný týždeň občs pociťujem tlak na plúcach a pri dýchaní majú taký chrípavý zvuk(neviem ako to napísať :)). Dnes v noci som mal opäť teplotu a potil som sa. Pred 1,5 mesiaca som mal robený RTG plúc a krv testovanú na imunitu, sedimentáciu a pár výrusov (5 testov) a všetko vyšlo v poriadku (priam ukážkovo). Naozaj neviem, čo mám už robiť. Začínam byť trochu paranoidný a rozmýšlam, či nemám HIV výrus, kde sú tiež v istom štádii príznaky dlhotrvajúcej chrípky (asi pred 2 rokmi som mal styk s prostitútkou a pretrhol sa kondom). Ak som mal výsledky testu na imunitu v poriadku, vylučuje to tento výrus? Ďakujem za opdpoveď

vsevedka

Tie zvuky na pľúcach, čo uvádzaš sa aj odborne nazývajú chrapoty a vrzgoty/vrzgoty vtedy, ak zvuk pripomína šliapanie, vŕzganie snehu/, najlepšie to vyšetrí odborník ftyzeológ - teda pľúcny lekár, treba výmenný lístok od ošetrujúceho lekára.
K tvojemu druhému problému, obavy z HIV infekcie:
klinicky bezpríznaková fáza ochorenia sa pohybuje od niekoľkých mesiacov až po obdobie 10-13 rokov, čo je veľmi dlhá doba, počas ktorej by si sa zbytočne stresoval, či AIDS máš, alebo nie, preto ti dopručujem bezplatné vyšetrenie anti-HIV protilátok, môžeš dokonca požiadať o anonymné vyšetrenie. O vyšetrenie môžeš požiadať ošetrujúceho lekára /čo pravdepodobne nebudeš chcieť kôli tomu, že ťa pozná a nebudeš chcieť vysvetľovať príčinu tvojich obáv/, ale môžeš tiež požiadať o anonymné vyšetrenie na oddelení epidemiológie v ktoromkoľvek Štátnom zdravotnom ústave /ľudovo na tkz."Hygiene"/.
Nezabúdaj, že včasná diagnostika infekcie HIV spomaľuje progresiu tohto oportúnneho ochorenia!!! Ale s veľkou pravdepodobnosťou sa môže potvrdiť, že HIV/AIDS nemáš a budeš mať istotu, že si zdravý.

farmaceutka

Nevylucuje to infekciu HIV, tu moze vylucit iba test na HIV. V prvych mesiacoch az rokoch sa virus HIV nemusi este badatelne podpisat na pocte T-lymfocytov, takze pri beznom odbere krvi nic nie je badat. Neviem, ake testy na imunitu, ktore si absolvoval, mas na mysli, ale ak si nebol na imunoalergologii a nevysetrili ta poriadne tam, prakticky nemas ziadny vysledok, lebo to, co vysetruje prakticky (obvodny) lekar, zdaleka nestaci na posudenie stavu imunity.