Puberta v padesiatke???

Príspevok v téme: Puberta v padesiatke???
nikkka

Puberta v 50tke?Chcela by som poznat nazory a skusenosti tych, ktori maju doma padesiatnika otca alebo manzela..Ako sa sprava?Normalne alebo sa zacali u neho prejavovat dosledky heslo "hlava plesnie a rit besnie"?Pytam sa, lebo "mam doma" otca ktory bude mat za 3 mesiace 50rokov a jeho spravanie sa zmenilo o 180 stupnov..Nasi vzdy spolu dobre vychadzali aj ked otec mal vzdy vyryvavu a naladovu povahu, ale vsetko ok..Hlavou rodiny bola a je mama, otec je ten co si vzdy nad vsetkym umyl ruky, co nic nevybavil alebo co mu vsetko bolo jedno..Vzdy to bolo iba o tom, ze mal frajerske reci co vybavi, kam pojde, atd. a nikdy nic, ostalo to iba pri reciach..V oslednej dobe som si zacala vsimat ze ma take blbe reci na co by on dokazal a na zeny, ale nejako som to nebrala do uvahy..
Ako som uz napisala, s mamou celkom dobre vychadzali, bol na nu dost naviazany a zrazu som sa asi pred 2-3 tyzdnami dozvedela ze sa mamu pokusil podviest s ich spolocnou znamou, resp. stale jej vyvolaval, vyvolaval ju pod najroznejsimi vymnyslami na schodzky a vypisoval ktovieco, proste slovne obtazoval..Lenze ona nechcela a prasklo to, ked uz mala jeho obtazovania plne zuby a pohrozila mu ze to povie mame ak neprestane..Tak musel s farbou von..Tyzden relativne bol milucky, ale ked zistil ze mama ho nezabila, nevyhodila, ze sa mu vlastne nic nestalo, zacal sekat velkeho frajera..Do kazdeho vyryva a bliaka, clovek sa ho ani nemoze nic opytat, aby mu nedal nejaku sprostu odpoved..A zacal sa chovat ako obrovsky sebec, o nikoho sa nezaujima, nic..A ked mama nie je na blizku a nahodou chce niekomu nieco povedat a tak nezabudne vyuzit aj bohatu skalu vulgarizmov, ako keby mal 15rokov..Nechapem co sa to s nim deje.. Mate niekto podobne skusenosti?

ema123

Keď to čítam, je mi zle z tých sebeckých bastardov. :-( V čase, keď už s partnerkou nie sú zaťažení stresom zo zabezpečovania rodiny (deti sú veľké, bývanie zabezpečené) a mohli by si v kľude užívať resp. nažívat, tak oni začnú panikáriť a v snahe zachraňovať akúsi unikajúcu mladosť, chovajú sa tak, ako opisujete. Jemné rozdiely vo vonkajších prejavoch vďačia rôznej úrovni ich intelektu, podstata je však rovnaká. Chcú si dokazovať (alebo svetu?) že sú frajeri a môžu si robiť, čo sa im zapáči. Chcú si užiť, kým sa ešte dá. Čo na to okolie, či to niekomu ublíži, to ich nezaujíma. Hnus... Poznám niekoľkých.

chikie

No mama sa bala od neho ujst, lebo sa stara o choru babku a vsetky prijmy co ma, ma zo spolocneho podnikania s otcom. Otec sa jej vyhrazal ze ked ujde, tak jej zablokuje vsetky peniaze a dokonca sa jej smrtou vyhrazal. Moj otec nema mat pocit ze mu v zivote nieco uslo, celu mladost precestoval, bol majstrom SR v bojovych sportoch-neviem ako sa to presne vola. Pred mamou uz opustil svoju byvalu manzelku s dvomi malickymi detmi.. Mama hovori, ze keby nemal tu chorobu -dnu, uz davno by aj od nas odisiel.. skoda :-(

jajka001_

to je prechod, muzi maju pocit ze premarnili zivot tak hladaju novu partnerku, bohuzial je to tak, nevazia si to co maju. niektori na to pridu casto az neskoro ked je rodina rozvratena. su to hormony, no.
co s tym to neviem, su to dospeli ludia a chovaju sa ako pubertiaci.

manzelka

to nie je puberta, ale muzsky prechod. okolo 50-ky vacsina muzov nadobudne dojem, ze treba skocit na rychlik a zmenit vzduch. nazdavaju sa, ze cesta vedie do raja, ale o kratky cas pochopia, ze raj bol doma a nova stanica je peklo. ale uz je neskoro.

rozeta

chickie to co pises je strasne. Dufam ze tvoja mama s nim uz odvtedy nespala. Ja by som sa po nevere manzela nikdy nedotkla,a uz vobec nie keby ma vymenil za takuto špinu.

chikie

No on s tou ciganou bol dost dlho, nasluboval im celej osade hori- doli, chceli dokonca aj moju mamu zlikvidovat, raz ju prepadli, okradli a zbili. Tak sme otca udali na policii a dlhe roky sa s nami toto peklo tahalo. Dovtedy bola nasa rodina v dedine vysoko vazena, no on nas pospinil. Ja som mu neodpustila doteraz. Mama je velmi pekna a udrziavana zena, ta cigana vyzerala ako ... no fuj, hlavne ze bola mlada ze? Potom jej uz otec nestacil tak sa nasiel dalsi magor ktory ju dotoval. Mama otcovi pohrozila rozvodom, on sa zlakol, lebo ho skomolila choroba klbov, kto by sa onho staral? Tak teraz je kvazi "normalny", ale aj tak je to debil v mojich ociach.Stavim sa ze keby bol zdravy, doteraz by tu ciganku dobijal..

rozeta

Tak mozno je z toho taky nervozny lebo by s nou nieco chcel mat a ona nechce. Viac k tejto teme neviem povedat,dufam ze sa to coskoro vyriesi a vsetko bude tak ako by malo byt.

nikkka

rozeta-napisala som ze spolu nic nemali, iba ze on chcel mat.. Ta zena bola uplne ina nez mama, asi mu to zdvihlo adrenalin, co ja viem..Viem ze je to typ, aky sa mu nikdy napacil, este si z nej na zaciatku aj robil srandu..Ale proste po 25 rokoch manzelstva, mi to pride nechutne, chciet niekoho ppdviest..