Za akých oklností môžem mať cisarsky rez?

Príspevok v téme: Za akých oklností môžem mať cisarsky rez?
dadulik

Planujem bábätko, ale chcela by som vedieť, aké problémy musí žena mať aby jej ho povolili. Niekde som čitala že aj vtedy ak nosí silnejšie okuliare. Je to pravda?
Ja mam okuliare 4+ a nepravidelnu činnosť srdca môžem mať cisarsky rez? Neviete niekto?
A ak by som povedala, že chcem cisarsky rez na vlastnu žiadosť aj keby som nemala žiadne problémy, tak by mi vyhoveli, alebo to nie je takto povolené? Veľmi vam ďakujem za informácie.

bearse

Tá pumpičku , ktorú popisuješ Frankies je dostupná už aj u nás na SK. Ja som rodila v košiciach a pred plánovaným cisárskym sme ju objednali a nebol s nou problém. Počula som od nej od kamarátky, ktorá rodila v ružinovskej a hovorila že je to na bolesť teraz to najlepšie a najbezpečnejšie pre bábo lebo to ich analgetikum sa nedostáva do mlieka

Frankies

no najma ak mas chore srdce alebo privelke babo tak sa robi cisarsky rez inak ti ho lekar ani na prosbu nemusi urobit a pravdepodobne ani neurobí...ja mam problemy so srdieckom a tak mam planovyny cisarsky na buduci mesiac a teraz riesim co na bolest poraneneho brucha pomoze..ale nejakym gelikom neverim a tak u nas asi nic ine nie je ako pozeram, ale citala som si ze v zahraici funguje nejaka pumpicka, ktora maminkam pomaha zbavit sa bolesti takmer okamzite - nemate o nej nejake info ? Ď.

pechtička

ahojte...ja čakam tretie babo..prvy porod spontany druhy priečna ploha porod pavovym koncom oba porody do 25 rokov..teraz mam 40 a bojim sa porodu kloi druhemu...chcela by som ist cisarskym koli malemu..druhy porod bol fakt zly a syn bol dva dni na kysliku...lekar povedal,že skusime porodit...moj gynekol.mi pri druhom vravel,že pojdem určite cisarskym...a nič...je indikacia na cisarsky aj vek?

GoFruit

Na zaklade porovnavania s jednou kamaratkou hadam netreba vynasat sudy o tom ze sa clovek celu roztrha pri klasickom porode. Klasicky porod je ovela zdravsi pre dieta a hlavne na to treba mysliet a nie ci sa potrham. Ja som rodila prirodzene a bez akychkolvek zasahov do mojho tela cize ziaden oxytocin a ziadne lieky prpti bolesti ani epiduralka a roztrhla som sa len minimálne a nepriala som si ani zasivanie a velmi rychlo som sa zahojila. Najlepsie je si o tom precitat nieco odborne a vsade vam vyjde ze ak sa da tak radsej klasicky porod lebo tam je tolko faktorov ktore su proste pre dieta lepsie ale aj pre matku. Vobec sa netreba natrhnut ale realita je taka ze v nemocniciach nie su idealne podmienky na porod a na mamicky je vyvijany natlak davaju sa im zbytocne oxytociny a rpiduralky a potom rodicky ani nevedia kedy tlacia a tlacia na povel doktorov co je zle a zle a zle a potom sa stane ze sa dotrhaju.

odpovedam

cisarsky rez je 6x rizikovejsi ako prirodzeny porod. ja by som dobrovolne na cisarsky takisto nesla. Chcela by som predsa, aby babo bolo v poriadku.

Cindy35

musis sa v prvom rade dohodnut s lekarom, realita je taka, ze pri kazdej pacientke si lekar dovod na cisarsky najde, ak on chce.
ina vec je, ze to nie je dobry zasah pre telo matky, ale pre dieta je to menej rizik ako normalny porod

klariqa

ja som maleho rodila cisarskym lebo bol KP, moj lekar do poslednej chvile dufal, ze sa otoci, lebo mi vravel, ze je to ovela vacsi zasah do tela ako normalny porod..nemam s cim porovnavat, ale prvych 5 dni fakt bolo tazkych, bohuzial aj druhe bude cisarskym. Viem, ze za urcitu sumu lekar je ochotny spravit cisarsky na zelanie, ale ja by som uprednostnila normalny porod. predsa je to operacia, injekcia do miechy, velka jazva, zrasty...urcite by som si to dobrovolne nevybrala a nehladala dovody ako vy preco ten cisarsky mat ale skor moznosti ako sa mu vyhnut a porodit normalne...

Lucylka

Ja som prenášala skoro dva týždne, potom mi davali dva dni vyvolávačky. Nakoniec drobček nemal kyslík tak museli robit sekciu. A poviem vám bolo to vyslobodenie. Teraz mám dva týždne pred porodom a zufalo tužim po sekcii.... hojila som sa krásne narozdirel od kamarádky ktorá rodila normalne a roztrhala sa uplne cela a nemohla si tri týždne sadnut ked jej vyšla zlata žila pri tlačení. Ja som osobne za cisarsky a hovorte si čo chcete. Sekcia bola hotová za 12 min.

megan

Zena po sekcii - cisaraku, sa omnoho horsie a dlhsie zotavuje ako po normalnom porode. A je to riziko ako kazda ina operacia...

jella

fakt ma zarazil ten pristup,co vsetko urobit,len aby som mala cisarsky,je to az taka vyhra?klasicky porod nie je nic prijemne,ale po par dnoch sa zena celkom zotavi,cisarsky rez je normalna operacia,kde ti otvoria brucho,boli to este par tyzdnov,ja neviem,ci by som sa isla za tym potrhat,ale dnesne zeny sa boja rodit,to je fakt...co sa tyka tych oci,nejde o samotne okuliare,ale o to,ci nemas zmeny na sietnici kvoli tomu,ze nosis okuliare,treba navstivit ocneho