Detsky zlozvyk alebo co to je?

Príspevok v téme: Detsky zlozvyk alebo co to je?
kimka

Moje krsniatko ma 7 rokov, chodi do prvej triedy a v poslednej dobe ma taky zvyk, ze stale pocita na prstoch, ale pritom nic nepocita, len tie prsteky automaticky otvara zatvara akoby pocitala. Robi to pri jedeni, pri hrani, pri kresleni a dokonca uz aj ked spi, skratka stale. A ked sa jej opytame, ze co pocita, tak povie ze nic. Uz si to ani neuvedomuje, robi to automaticky. Stretli ste sa s niecim takym u svojich deti alebo u niekoho vo svojim okoli? Ako ste to riesili a po akej dobe sa to ustalilo?

beb

Och, tak ja neviem, či s tým prestane.Z vlastnej skúsenosti potvrdzujem, že pre okolie to je na nervy.Sedela som v práci, v rámci maturitného skúšania s jednou osobou, ktorá niečo podobné robila s prstami. Celý deň, celé hodiny. No bolo to na nevydržanie. Asi by som sa snažila liečiť to nejak. I keď neviem, či sa to dá.

ivana86

ja by som len chcela vlozit svoju skusenost s bratom ze ked bol maly tak sa vzdy gulal z jednej strany na druhu aby mohol zaspat a ked zaspaval tak stale pomalsie az nakoniec zaspal no bola to sranda ,vzdy sme sa smiali ze preco to robi ale nakoniec to dopadlo tak ze dnes sa na tom uz len smeje....trvalo to do puberty

alicakl

No moja sestra od detstva a to má 23 má tiež taký zlozvyk.Trie si látku z hocičoho pomedzi prsty.Proste ich zohne a nechá si tu látku klzať medzi prstami.Hore,dolu.Ide po chodbe,zavadí o zavesený kabát a už valí.Ide spať a zase o perinu,ked sedí o nohavicu.Už to neriešime,smejeme sa z toho.Výraz v tvári má ako keby bola nadrogovaná. Vraj si to neuvedomuje a vraj ju to ukľudňuje.Myslím,že by ste jej to nemali pripomínať a riešiť to.Každý má svoju formu relaxu.určite jej to neublíži.

kimka

RNG dakujem za odpoved. ja viem ze clovek by z toho nemal robit ziadny velky problem, ved kazdy z nas mal vo svojom zivote aspon jeden zlozvyk.Len som chcela vediet nieco viac o tom.

RNG

ja si od mala napr kopam pri sedeni nohou. Moju zenu to velmi znervoznuje(uz vyse 40 rokov...) Ale zrejme to ma nieco spolocne s cirkulaciou a nervami, a telo to asy potrebuje. Lekari to nazyvaju "syndrom nepokojnej nohy", a mne to zrejme nijak nevadi.
Mozno to dieta tak istom potrebuje k cirkulacii(krv, lymfa)
Rozhodne to nie je ale ziadny vazny zdravotny problem.

kimka

lesslie, to ju upozornujeme, chytime jej rucicku, aby si ju polozila, vystrela prsteky a sustredila sa na to co prave robi. Ale vobec to nepomaha. Najskor to bola jedna rucicka a teraz uz pocita na obidvoch. V skole je sikovna, nema problemy s ucenim, takze asi skolu vylucit mozme. ale to asi moze byt hoci co ine.

lesslie

ja som o tom nepocula, ale skus ju na to upozornovat...ked som bola mala tak sme sa prestahovali a moj brat z toho dostal tik, a nasi ho zacali na to upozornovat aby si to uvedomil a casom prestal..tak skus jej povedat, ked to urobis, ze babulka, ratas prstekmi...nerataj a papaj alebo kresli si, alebo hraj sa s babikou...proste nech si to zacne uvedomovat