enzymy

RNG

Issey, to je velmi individualne, kazdy si sam vytvara v tele enzymi, vytvaraju ich aj probiotika v crevach, dostavame ich rozne zo surovych zelenin a ovoci, a ktoreho mame alebo dostaneme primalo je dobre si doplnit a to v davkach, ktore su v tom case a pre kazdeho jednotlivca ine.
Na cistenie tela treba brat enzymi 1 az 1.5 hodiny pred jedlom a zacat s jednou kapsulou a stupnovat az do tolerancie tela, kde ti je naponahlo.
Ak nie, tak ber dlhsi cas taku rozumnu davku, nie viac, nez 3-4 krat odporucenu(tj v pripade enzymov, nie inych doplnkov, kde je to velmi zavisle od doplnku)

RNG

Zioalbohu, tie prepocty su este v dobrom zmatku, ktory vyrobcovia zneuzivaju na to, aby si ludia nevedeli porovnavat rozne enzymaticke aktivity,takze porovnavanie moze byt len v ramci uvedenych tych istych jednotiek
Zopar pokusov o premeny som nasiel napr tu
findarticles.com ale vacsina je na produktoch lepsich vyrobcov, ktori udavanim roznych jednotiek sa pokusaju ludom dokazat, ze ich vyrobok je naozaj ovela silnejsi. Pri slabsich vyrobkoch sa jednotky ziadne neudavaju, len miligramy bez uvedenia aktivity(nemaju sa s cim chvalit)

RNG

Oprava...1 USP jednotka rozlozi 1 mg danej latky
Priame prepocty jednych jednotiek na druhe su prakticky nemozne, lebo ucinok nezavisi len od kvantity ale aj od napr PH prostredia, v ktorom enzymi pracuju. Na kratku ilustraciu pozri napr na
www.ritecare.com, kde su uvedene rozne enzymi a PH pri ktorych pracuju ucinne.

RNG

Ssissa , kazdy z nas si moze vypocitat z aktivit enzymov, kolko potrebuje napr na stravenie niecoho.Je to jednoduche, ked je to udane napr v USP jednotkach, lebo tam priamo 1 USA jednotka rozlozi1 mg danej latky. Z inych jednotiek to treba podla roznych tabuliek treba perpocitat na USP jednotky, pripadne FIP, ktore su podobne.Prepocty sa daju najst na roznych prispevkoch na Google.com
Predpokladam, ze beries normalne nie pridrahe a velmi silne enzymi a z tych 1 kapsula je obvykle malo. A cvistenie tela nie je zalezitost niekolko dni ked bolo zamorovane dlhe roky.
Zamorenia v tele moze byt stovky gramov i viac. Su ludia, ktori maju v cystach , myomoch a tumoroch odpad dokonca na kila!!

Slobodna

No dobre RNG a vieš mi poradiť aké hodnoty enzýmov v doplnkoch sú "ideálne"? A nejaké konkrétne doplnky? Ďakujem.

RNG

V surovej zelenine su sice niektore enzymi, ale zialbohu niem dost pre ludi, co im telo nevyraba dost enzymov. Enzymov je hromada a niektore sa vobec v zelenine nenachadzaju.
Samozrejme, ked ich telo nevyrobi dost a nedodas si dost z doplnkovych zdrojov, mas problemy s travenim a zamorenim tela.
Klucove slovo je DOST a netreba verit vyrobcom, lebo ti sa snazia napisat na flase minimalne davky, nie klinicky ucinne, aby to vyzeralo lacnejsie a atraktivnejsie.
Kedze este stale hraju hru hna schovavacku s ucinnostou enzymov(hromada nezrozumitelnych jednotiek pre obycajneho smrtelnika)treba si davat pozor.
Jednotky USP priamo udavaju, kolko miligramov tej latky, na ktoru je ten enzym ich rozlozi. Ine jednotky treba premenit na USP, inac nikomu neodbornemu na enzymi nic nehovoria.
Napr proteaza 20 000 USP znamena ze to rozlozi 20 000 mg=20 gramov bielkoviny.

Z Wobenzymu napr na klinicku ucinnost odporucaju az 30 tabletiek!!!
To je extremne drahy spas. Na stastie su druhe, modernejsie a ovela silnejsie enzymaticke zmesy, dokonca aj podstatne lacnejsie zaroven.