Nepravidelná stolica

ambra9000

jednoduchá rada.....pomlieť 2 lyž. lanového semena + 2 lyžice cottage syru jesť 3x denne a do dvoch dni sa ti stolica upravi a ešte si aj črevo chrániš, inak ľanové semeno má zmysel jesť iba s cottage, inak je to nepolnohodntné asi ako slama

AdamKrt

Tak za prve - voda je len na to, aby pohla stolicou. Ak mas velke porcie masa a malo vlakniny, tvoja stolica moze byt taka mlazagava. Stolica je tuha az na konci creva a mlazgava stolica sa zle posuva. Ta voda sposobi taky odmak, ak sa to prilepilo na steny creva.

Co by si mala jest ? No tak skus jest viac prilohy, ako masa. Napr. jedz salaty - paprika, zeleny salat, zelenina.... Celozrnne pecivo, obilniny.

Ovsenne vlocky by som dlhodobo moc neodporucal. Ovos totiz odvapnuje... Mozes si ale kupit razne, psenicne, ci jacmenne vlocky /v SK ich predavaju napr. v Kauflande/.

Vyhol by som sa bielemu pecivu. Z toho skor /z velmi jemnej psenicnej muky/ bude skor zapekat.

Skus si precitat nieco o vlaknine.
www.freewebs.com

Inac predavaju sa /urcite v lekarni poradia/ rozne preparaty napr. Psyllium, ci ine - ako nejaka praskova vlaknina, ktoru staci pridavat do jedla. Ale podla mna je to zbytocne, ked sa to da normalne urobit stravou a podstatne lepsie...

anonym_1496

poviem pravdu neviem si predstaviť, že by fakt niečo po tom rannom pohári vlažnej vody malo zo mňa ísť. Berme do úvahy, že pritom som dostatočne večerala(ako som spomínala).Takže ak to zhrniem nalačno pohár vlažnej vody pravidelne každý deň. Ďalšou otázkou je tu asi tá vláknina-tú budem musieť rázne dopĺňať,čo všetko si môžem kúpiť? Spomínal si celozrnný chlieb-pracujem v zahraničí a robiť si celozrnný chlieb sa mi nedá. Takže, čo všetko si môžem kúpiť? a samozrejme tie ovsenné vločky-tie zaradím do svojho jedálnička. Môžem tie ovsenné vločky i dosti prichutiť-prisladiť? spomínam si, že môj známy mi spomínal pred nedávnom ževraj fantastický nápoj z prevarených a rozmysovaných ovsenných vločiek a spomínal tam dosti i medu a ovocia. Vtedy som "krútila" nosom, že o ten recept moc nestojím-ale ako vidím si ho znovu len vypýtam. Takže napr. každý deň budem piť i takýto nápoj? adamkrt ďakujem

AdamKrt

Co mozes urobit je ten pohar vlaznej vody na rano, kazdy den. A potom napr. po hodinke ist na zachod a tlacit, tlacit. Takto si zvykne telo, nastavi sa biorytmus na pravidelne vyprazdnovanie.

Podmienkou vsak je, ze musis mat co vytlacit.

Inak, ak mas tuhu stolicu - mas dostatok vlakniny ?

Napr. mozes si mixovat ovsenne /ci razne, jacmenne/ vlocky. Tam je tolko vlakniny.

Ja si robievam kvalitny celozrnny chlebik /chutny/ a ten je z vnutra, skoro ako smirgel /idu tam aj tie vlocky, cast celozrnnej muky, cast bielej, zemiaky, semiacka/. Kto ho jedol na zapchu sa nestazoval :)

anonym_1496

aj som si myslela, že mi bude niekto takto odpovedať-zabudla som totiž uviesť, že papám dostatočne-až moc(hovorí môj priateľ) mám 55kg výška 163cm. Tak nemyslím, že by to bolo práve v stave-ako som písala je i dostatočne pestrá. Tento stav je totiž dlhodobý a trvá roky. Ešte uvediem, že stolicu mám tvrdú. A čo sa týka toho ranného pohára vlažnej vody-tiež som skúšala,ale je pravda nepijem túto vlažnú vodu denne-čo asi budem musieť začať-bo skratka nie vždy je to možné-ale ako som napísala-ranný pohár vlažnej vody, teda na lačno každý deň. A malo by to pomôcť? anamkrt ďakujem ! ! !

AdamKrt

To neni od toho ci mas stravu pestru, ale ci mas jej dost. Ludske crevo je dlhe tusim okolo, ci cez 10m. Vies kolko toho tam musis mat, aby sa zaplnilo ?

Poznam ludi, co sa stazuju, ze sa nemozu vyprazdnovat. A vidim ako slabo jedia. A potom, ked su niekde, kde sa najedia poriadne /slusne velke porcie/, tak zrazu sa aj da....

Inak, ak mas problem ist na velku, skus rano, na lacno vypit pohar, ci dva vlaznej vody.