Enzym terapia

amanda a

dakujem krasne :) ja viem len ja sa este stale bojim objednavat cez net, a som ten typ cloveka,co si danu vec radsej pozrie nazivo a bla bla :)asi SVK moc neposuvam vpred ako jedinec .

RNG

Enzymi su potravinove doplnky nie lieky, takze hladat ich v lekarnach medzi liekmi je dost nevdacna uloha.
Musis ich hladat najma v obchodoch na potravinove doplnky, menovany napr cez iherb.com
Tj jedna sa o objednavanie zo zahranicia, z obchodov, co maju podstatne vacsi vyber, lepsie ceny a kvalitu.
Nemozes ocakavat, ze v Slovenskych lekarnach dostanes vsetky svetove spickove produkty. Na to je dnes moznost objednavat z celeho sveta, podla toho, kto ma co cez internet.

Amanda A

Nechcem zakladať novú tému, RNG prosím ťa o radu ,aká značka enzýmov je predajná v lekárňach na slovensku, mám často problémy so zápchou tak chcem začať skúsiť užívať enzými, ale neviem ani aké, značka, určenie. počula som o značke Digest Platinum NOW ale to som nevidela na žiadnej SVK-ej stránke. Ďakujem za radu :)

RNG

simcas, rozne vyrobky maju rozne aktivity(enzymaticke) pozri na -odkaz odstránený- pod temou enzymi, tam som uviedol niekolko silnejsich na porovnanie.
Takze davkovanie a ucinnost zavisi znacne od toho, aky vyrobok(tj aku aktivitu ma) pouzijes. Znacka nie je dolezita, ale obsah a ucinnost ano.
Casto som spomenul aj doplnok jodu v ovela vyssich davkach, nez je stara odporucena denna davka.
Jod sa totiz podiela v tele okrem ineho aj na vyrobe vlastnych telesnych enzymov a jeho nedostatok casto sposobuje rast roznych nepotrebnych nefunkcnych tkaniv, ako cysty, myomy, hyperplazie a podobne.
Aj struma(hrvol) je casto z nedostatku jodu.
Jodidovanim soli sa vacsina strum sice stratila(hlavne na Zitnom ostrove) ale zrejme bola davka stanovena prinizko, lebo vyskum v osemdesiatych rokoch a cele Japonsko sveci o tom, ze podstatne vyssie davky su pre telo lepsie.

AdamKrt

Mne a kopec ludom v okoli pomohlo dlhodobre branie Wobenzymu, ktory pred cca 15timi rokmi nam odporucal davkovat jeden profesor/doktor z Brna. Sam som mal problemy s imunitou, caste ochorenia. Zacal som uzivat Wobenzym /enzymaticky pripravok/ a po par mesiacoch to preslo. Lenze uzivam to inak, ako v navode. 3x denne po 3 tablety minimalne hodinu pred jedlom. Uzivat 10 dni. Potom do konca mesiaca pauza. A takymto sposobom stale, nonstop. Odvtedy rapidne zlepsenie stavu.

lejn

na koho sa mam obratit kedze predpokladam ze alergolog alebo moj obvodny mozno nebude ani vedel o nieco takom ako si to mam zaobstarat ?

Simcas

Dakujem RNG za vysvetlenie aj Ivka1. RNG dakujem velmi za vsyvetlenie, prosim ta vies este poradit aky cas je priblizne potrebny a ake davkovanie aby sa z tela odstranili chronicke zapaly a cysty a ostatne utvary ako si spominal? Je potrebne k enzymom pridat nejake latky aby to fungovalo? Nie som lekar, len sa snazim najst informacie na internete... nasla som knihu pod nazvom The complete book of enzyme therapy od A. Cichoke, ukazka informacii vyzera vierohodne, neviem nakolko sa da na to spolahnut. Myslim, ze najviac by mali vediet lekari internisti, ale ja zial takeho nepoznam. Mozno, ze mimo slovenska su na tom lepsie s vedomostami, neviem..

RNG

enzymaticka terapia je cistenie tela od roznych zhlukov, toxinov a splodin a nepotrebnych utvarov.
Prevadza sa branim silnych enzymatickych zmesi na prazdny zaludok, 1.5 az 2 hodiny pred jedlom.
Je to aj dobra prevencia proti zapalom, roznym utvarom v tele(cysty, polypy, hrcky, myomy, tumory, hyperplazie...)
Pouziva sa tiez ako nastroj na odstranenie menovanych, vcitane liecby rakovin.
Drviva vacsina lekarov je zatial velmi slabo s tymto oboznamena, lebo sa jedna vlastne o potravinove doplnky a nie lieky a o tych sa v skolach prakticky nic neucia, takze ked sa nevzdelavaju v tomto na vlastnu past, ich vedomosti o tomto poli su zialbohu nedostatocne na rady.
To iste plati aj na vacsinu farmaceutov.