kyselina hyaluronova - gel VYTALON

RNG

Su urcite extrakty, ktore spomaluju rozpad hyaluronanov v kozi a tiez extrakty , ktore podporuju syntezu novych hyaluronanov v kozi a podkoznom vazive.
A niektore sa daju dodavat v liposomalnej(kozu prenikajucej) forme. Je to napr fytohormonalny extrakt z cervenej dateliny, tiez rozne sapominy, glycerrhizin, escin a pod. Toto su ale udaje len z vyskumu zatial. Takze udane zlozky su preukazane "in vitro" ale nie su zatial ziadne seriozne vysledky s nimi v kremoch.
Samozrejme ale uz dlhsie sa pouzivaju ako doplnky, ustne.
Glycerrhyzin je zo sladovky hladkoplodej, ktoru som tu casto spominal na hojenie vystelkov, najma zaludku.
Escin tu bol spominany ako silny antioxidant, na spevnenie ciev a krcove zily. Tam sa samozrejme pri pruznosti tiez jedna o hyaluronany a kolagen.
Saponiny su zname na Slovensku zo "zazracneho produktu" "Golden Yacca", teda extraktu z pustnej rastliny Yucca Shidigera alebo inych druhov yuccy.
Sapon=mydlo, takze tieto rastlinne latky maju hlavne pouzitie pri cisteni traviaceho traktu a ich "fenomenalne" vysledky su len nasledky ocisteneho traviaceho traktu, ktory maju mnohi ludia v zalostnom stave, preto tie "zazracne" vysledky u niektorych jednotlivcov.
Pektiny su najma v ovoci, hodne je ich v jablkach a je zname, ze jedenia jablk je celkove zdrave pre telo, tj je tam aj prepojenie na ochranu proti vraskam snad?

delphia

kys. hyaluronova ma velke molekuly a nepenetruje do pleti. ide o marketingovy spas za nemale peniaze. kys. hyaluronovu treba doplnat z vnutra