Som vyčerpaná fyzicky aj psychicky

Príspevok v téme: Som vyčerpaná fyzicky aj psychicky
liu7

Ahojte. Som tu nová a už neviem čo mám robiť. Cítim sa strašne unavene, nevládzem fyzicky ani psychicky. Tŕpne mi ľavá ruka aj noha, bola som na magnetickej rezonancii chrbtice, na test na tetaniu, no na kontrolu na neurológiu mám ísť až o dva mesiace. Doktor, ktorý mi robil test na tetaniu mi povedal len toľko, že je tam zvýšená citlivosť na stres a ak sa ukáže, že chrbticu mám ok, toto bude pravdepodobne príčina tŕpnutia. Mám prácu, no vôbec ma nebaví, nemám žiadne kamarátky okrem kolegýň, s ktorými pokecám iba v práci, nemám priateľa, doma tiež nie je najlepšia nálada, chcem zmeniť prácu, no neviem, či nejakú inú nájdem,keďže je kríza. Chcem zmeniť svoj život, niekedy ráno vstanem pozitívne naladená, že sa mi to podarí, inokedy mám úplnú depresiu, chcela by som mať aspoň na chvíľu pokoj od všetkých a všetkého, nie stále niečo riešiť, zdravie, prácu, vzťahy, rodinu...Nemám sa komu vyrozprávať, lebo by mi nikto neuveril, na prvý pohľad som sympatická baba,v práci celkom pozitívne naladená, dokonca moju prácu mi niektorí aj závidia (no mňa vôbec nenapĺňa), samostatná, nezávislá, silná osobnosť, ktorá sa v živote nestratí. Je to aj pravda, no niekedy fakt nevládzem ani žiť.

joga

joga velmi pomaha a vela sukromia podla toho aky si typ ns.vela spi oddychuj a cvic jogu potom mozez citat aleno zapis sa na nekaky jazyk kurz.alebo podla toho co ti vyhovuje aj ma spolocne cvicenia aerobig pilates co je k tebe blizko.

nula

kam s takymi ludmi co ich nic nebavi.Vie to niekto ako im pomoct?Sam som taky a nieviem si ns tym rady.Aj pracu vymenil a nepomohlo.Tym sa moje nadeje skoncili...__?

Helen-KE

Ak cloveka trapia zmeny nalady, unava, podrazdenost,ci straca motivaciu, moze to byt sposobene viacerymi pricinami.

Zaujimave je, príčinou týchto problémov môže byť trvale znížená hladinu cukru v krvi spôsobená „nožnicovým efektom“: priveľa stresu a strava chudobná na živiny.

Odporucam precitat jeden vynikajuci clanok na -odkaz odstránený- , kde sa tato problematika nervovej vycerpanosti rozobera podrobnejsie.

liu7

Ahoj Ivana.Priateľa som mala,ale rozišla som sa s ním, lebo bol veľmi tvrdohlavý a stále si presadzoval svoj názor, nič sme nerobili tak ako som chcela ja. A na druhej strane sa mi zatajil, že trpí depresiami a vyžadoval, aby som ho stále ochraňovala, počúvala, ustupovala, aby namal zas depresiu. Keď som sa s ním rozchádzala, tak plakal ako malé decko, no mne sa veľmi uľavilo...To radšej budem sama, ako v takomto vzťahu. Nieže by nebol zo strany mužov o mňa záujem, ale ja pôsobím tak silno, že ich hneď na začiatku odplaším...Ešte nikdy ma nemal nikto potrebu ochraňovať. A to nie som žiadna mužatka :-) A normálni chlapi sú väčšinou aj tak zadaní...
A kamošky nemám preto, lebo pracujem mimo domova a okrem kolegov tu nikoho nepoznám. A nebaví ma s nimi chodiť po baroch a diskotékach, každý piatok sa opiť, lebo mne to nepríde ako dobrá zábava (mám 25 rokov). Niekedy si hovorím, že mi nič nechýba, inokedy si hovorím, že nič nemám...Na prvý pohľad podľa ostatných ľudí som šťastný človek

Azuriitko

Dosiahnuť úplný pokoj zbavením sa stresu a všetkých starostí je podľa mňa nemožné. Preto nehľadaj pokoj, ale hľadaj riešenia problémov, a pozitíva z nich plynúce. Takto sa niektoré problémy stratia, iné budeš zvládať prekonávať, ale je pravdepodobné, že nejaké tu budú stále. Ja osobne sa tiež neviem zbaviť všetkých problémov, to proste nejde, tak ich riešim v poradí akom môžem, ktorý sa ako dá, a to je to čo ma uspokojuje, že to nevzdávam, a keď sa donútim, tak robím čo môžem.

ivana4837

Ahoj liu...vidím,že ťa hospodár.sk veľmi povzbudil,kým nevyriešiš zmenu zamestnania,ktorá by ti asi najviac pomohla,pokús sa robiť po práci niečo čo by ťa napĺňalo,bavilo...veľmi dôležité sú prechádzky na čerstvom vzduchu,venovať sa nejakému športu.Ak smiem vedieť nemáš kamarátky a priateľa,pretože na to nemáš popri všetkom čas,alebo ich nechceš mať,lebo si sa veľmi sklamala???pa