školsky uväzok

milady70

Ešte stále platí vyhláška 41/1996 o pedagogickej spňsobilosti, kvalifikačné predpoklady sú riešené v novom zákone o pedagogických zamestnancoch,, ktorý bude platný od 1. novembra 2009, ale aj tam je kvalifikovanosť rovnaká, čiže polovica úväzku mínus 1 hodina.

milady70

Aby si bola kvalifikovaná, potrebuješ učiť polovicu hodín svojej aprobácie mínus 1 hodinu, tzn. pri základnom 22 hodinovom úväzku stredoškolského učiteľa Ti stačí učiť tých 10 hodín predmetu svojej aprobácie.

tekvicka

usiko: to je pravda, ale mam pocit ze je tam nejake ohranicenie kolko najmenej by malo byt "kvalifikovanych" hodin, lebo zas nemozu dat dejepisarovi ucit napr. samu hudobnu. myslim ze to ma byt polovica a zvysok sa moze dolozit nekvalifikovanymi

usiko

ved to je jednoduche, na dejepis budes kvalifikovana, na nemcinu nie....to znamena ze nemozes skusat na maturite, mala by si mat nizsi plat ako kvalifikovane a nemozes ist ako predseda PMK na inu skolu.....

tekvicka

nie som si ista ale mam taky pocit ze by mala byt aspon polovica uvazku toho na co si kvalifikovana...no ale to by v tej skole asi mali vediet :)