SPU v Nitre, fakulta europ.štúdií a regionál.rozvoja

wewerica29

ale teraz si zasa nemysli, že účasť nie je dôležitá!!!! trikrát neprídeš na cvičenie a môže sa stať, že nedostaneš zápočet - potom nemôžeš ísť na skúšku. Alebo budeš písať nejakú seminárku navyše. čo teda určite nie je výhra.

wewerica29

to by bolo veeeeľmi jednoduché, keby boli kredity za účasť - nie, oni sú za skúšky
každý predmet je podľa náročnosti ohodnotený určitým početom kreditov - ale to zasa neber ako doslova, napríklad základy manažmentu sú za štyri kredity, štatistika za 6 a pritom manažment bol podľa mňa oveľa ťažší.
za semester musíš mať aspoň 30 kreditov, tie sú asi z dvoch tretín tvorené z povinných predmetov a zvyšok si vyberáš voliteľné predmety. Môže sa stať, že sa na nejaký voliteľný prihlási málo a neotvorí sa, vtedy sa musíš prihlásiť na iný.

wewerica29

babenka1 má pravdu, u nás to fungovalo tak isto, dokonca sa pamätám, že pred triedou som prezentovala asi len raz. Vačšinou sme to len "obhajovali" pred tým vyučujúcim. Ale niekedy sme nemali vypracovať seminárku, ale prezentáciu v PowerPointe. To závisí od toho, kto ťa bude učiť.

z tých 30 povinne volitelných si nevyberáš naraz, oni sú rozdelené medzi jednotlivé semestre. takže na jeden semester ti pripadne povedzme 5 PV. A z tých si vyberieš toľko, koľko potrebuješ na doplnenie kreditov. Napríklad ak máš za povinné predmety 22 kreditov, tak potrebuješ ešte osem z povinne voliteľných. tak si vyberieš 2 z tých piatich.

zzz1

aha, taže dá sa..
a v ešte keď na tej ich stránke pozerám tie predmety, tak sú tam povinné predmety a povinne voliteľné predmety a tých povinne voľiteľných je tam asi okolo 30, budem sa učiť všetkých 30 alebo si môžem vybrať ktoré chcem?.. lebo tých 30 je dosť :D.. dúfam, že sa nepýtam blbo :D

babenka1

to je pohoda. Na nejakom predmete (nie na všetkých samozrejme) proste vypracuješ určité zadanie a prečítaš ho pred krúžkom, kde na teba hľadí 25 znudených tvárí a nikto ťa nepočúva. :) a vyučujúci ti dá za to zápočet. alebo ho ani neprečítaš, vyučujúci si to pozbiera oboduje, alebo ani to nie. samozrejme, daj si záležať nech to má peknú formu, proste úvodná stránka s hlavičkou, vzadu použitá literatúra, neboj, to vám vysvetlia. Napríklad na základoch účtovníctva bola seminárna práca účtovný príklad o nejakej firme. Na obchodnom práve zasa opísať v krátkej prednáške nejaký typ zmluvy. Na tvorbe programov a projektov sme vypracúvali žiadosť o príspevok z eurofondov. Proste to je rôzne.

zzz1

super, veľmi pekne ďakujem :)
ešte ma zaujímajú tie semináre, keď som si čítala tie pokeci k predmetom, kt. sa tam vyučujú, tak asi všade písali: "Študenti vypracovávajú seminárne práce na tému ..xy..a prezentujú ich na cvičeniach." To asi ako prebieha.

wewerica29

www.ves-spu.uniag.sk tu, treba sa zaregistrovať ale chýba im tam angličtina a ekonómia, ale neboj sa, oni priebežne robia dotlač, istote to v priebehu roka ešte bude
alebo tu máš mail predajna.skript@uniag.sk oni ti budú vedieť povedať, ako presne sa to objednáva, prípadne, ktoré majú k dispozícii...tie pani v skriptárni sú milé, netreba sa báť