Neviem volať z mobilu, Orange

Príspevok v téme: Neviem volať z mobilu, Orange
mandolinka

Od 25.9.2009, mám dosť zvláštny problém,
neviem presne čo sa stalo, ale od piatku 25.9.2009, sa nedá volať v meste "K" z môjho mobilného telefónu Samsung SGH X660, ktorý používam už viac ako 2 roky.
Ihneď ako som to zistila, zašla som do Orange predajne, kde mi skontrolovali nastavenie mobilu, preskúšali kartu, všetko bolo v poriadku a napriek tomu neviem z neho volať. Vybranú sieť mám nastavenú ručne a signál stále plný.

Môžem prijať a poslať SMS, môžem prijať bez problémov hovor, ale volať sa mi nedá. Zaujímavé je, že volať neviem naozaj len v "K". Bývam cca 20 km vzdialenom meste "H" a tam mi mobil funguje bez problémov. Rovnako keď som bola v Piešťanoch ani tam nebol problém. Avšak nakoľko pracujem v "K", kde denne dochádzam do zamestnania a trávim tam viac ako 9 hodín denne, je tento stav pre mňa neprijateľný.

Navštívila som firmu, ktorá okrem iného má prevádzky na opravu a predaj mobilných telefónov a pracovník mi povedal, že tam bolo asi 7 ľudí s rovnakým problémom. Všetci mali rovnaký telefón ako ja, SAMSUNG SGH X660.

Ešte považujem za dôležité napísať, že pokiaľ vložím do telefónu v "K" kartu iného operátora, tak sa volať dá. Z toho mi vyplýva, že je problém medzi komunikáciou telefónu a vysielača signálu Orange niekde na veži v "K", ale len z jednej strany, pretože hovor prijať môžem a SMS fungujú obojsmerne.

Túto skutočnosť som nahlásila už v pondelok emailom na info@orange.sk, v utorok telefonicky na linke 02/5851 2345, v stredu sa mi ozval nejaký pán za účelom aby si overil, či platí to, čo som nahlásila a koniec. Nenastala žiadna zmena, nemám žiadnu informáciu.
Žiadna správa, či sa tým niekto ešte zaoberá, alebo ste sa na to vykašľali.
Naozaj by som bola rada informovaná, či sa s tým niečo robí, snáď si to zákazník po 11 rokoch zaslúži, avšak nič, žiadny oznam, žiadne vyrozumenie.
Môj pohár trpezlivosti preteká, pravdepodobne zoberiem číslo a idem k O2.

mandolinka

No dočkala som sa aspom akej takej odpovede od Orange. Že ich to mrzí a že je to u technikov, ktorí sa tým zaoberajú, avšak nakoľko sa jedná o závažnejší problém, ešte to potvrvá niekolko dní.

ShaulaThalit

Orange je zgerba, okrádači... môjmu kamarátovi zaúčtovali dva mesiace po sebe odoslaných 250 sms. Vraj sms hra... išiel ho orange, že žiadnu sms hru nedal a sms posielal minimálne... nič, nič sa nestalo, nezmenilo... napísal sťažnosť, nič... netreba ani jednému pracovníkovi veriť, sú to len okrádači ľudí. pri najbližšej príležitosti vymeň operátora...