kolko krat ste sa v zivote PORIADNE sklamali kym ste nasli ZIVOTNU lasku???

Petuska B

samozrejme rony ale tak by to malo byť vo všetkom v živote- mala by byť zachovaná rovnováha a miska váh by sa nemala prekláňať na žiadnu stranu.

rony26

" Mnoho žien, chce partnera, ktorý im bude ustupovať, prispôsobovať sa im, no zabúdajú na to, že vzťah má byť vyvážený, vo vzťahu netreba iba brať ale aj dávať, najlepšie rovnakým dielom, ak to tak nie je, ak mám pocit, že oveľa viac dávam a nedostávam späť nič, alebo minimum, takýto vzťah nie je vzťahom a ukončím ho".

Petuska B

Vieš katka to negatívne treba hodiť za hlavu a myslieť iba na to dobré čo bolo, určite bolo aj niečo dobré. To negatívne nás iba pritlačí k múru aby sme to už konečne pochopili a riešili. Uvedomili si to. Samozrejme, že teraz si možno nedôverčivá ale ak sa neurazíš aj to môže byť pozitívne, záleží na tom, ako sa na to pozrieš, nemusíš to brať v tom negatívnom zmysle- že si nedôverčivá, preto, že ťa nejaký chlap oklamal, ale možno už nie si taká naivná, zas prichádzame iba k tomu, že si vyrástla a stala sa lepším, vyzretejším človekom. Ja viem, že čím je človek starší, tým to menej predýchava, pretože už nemá chuť prispôsobovať sa, ustupovať, chcel by sa ľahko vzájomne dopĺňať, nemá chuť riešiť takéto problémy a znovu a znovu niekoho hľadať, niečo nové začínať. Keď je človek mladý, ľahšie sa nadväzujú nové známosti, najmä preto, že sa učí, na vzťahoch. Ešte ho to baví, nás staršie ročníky to až tak nebaví. Buď vďačná svojmu ex, lebo keby ťa neklamal, dnes by si predsa nebola s tým úžasným mužom, ktorého si isto zaslúžiš za to, čo si si musela prežiť. Tak všetko negatívne hoď za hlavu a teš sa- užívaj si svoj vzťah. Pretože nič netrvá večne, ale záleží iba od nás, ako dlho to potrvá.

katka 1111

petuška, ved ja som to nikde netvrdla, že kto za to môže a už duplom nie ty :)))) ja som chela poukazat len v podstate na tu vetu, že si vdačná za každe sklamanie alebo ako si to napísala a ja som tým zas chcela povedať, že ja to sklamanie nie som vdačná okrem iného preto, že také vztahy ta poznačia aj v negatívnom zmysle nie len v pozitívnom...a ja mám len štastie na trpezlivého partnera iný menej chápavý by už nado mnou dávno zlomil palicu...iste chápeš, že všetko tu nemôžem rozpísať aby si to celé pochopila. A čím je človek starší tým horšie takéto veci rozdýcha....

Petuska B

Sklamať sa môžme iba v tom, že sme si mysleli, že toto je ten životný partner a zistíme, že ním nie je. Existuje jedna veľmi pekná veta, ktorá to môže vystihnúť.

"Nikdy nič neočakávaj a nebudeš sklamaný. Keď nič neočakávaš, nemôžeš byť sklamaný ale môžeš byť príjemne prekvapený."

Petuska B

katka ale ty keby si sa nerozhodla a neuvedomila si, čo naozaj chceš, že nechceš žiť s mužom, ktorý ťa klame, tiež by si sa nikam neposunula a nemala teraz lepšieho chlapa. Takže gro ostáva grom, len každý si ho prispôsobí svojej životnej skúsenosti. To je samozrejme dovolené, ale ja predsa katka nemôžem za to, že ťa tvoj ex klamal, ani ty za to nemôžeš.

katka 1111

petuška, v podstate máš pravdu ale gro toho všetkého je niekde inde....sklamať vo vzťahu sa môžeš a a zíleží aky je to vzťah...ak si vydatá a máš deti na sklamania sa pozeráš inými očami. Určite by si nebola vďačná partnerovi za to, že ťa klamal a do očí by ti tvrdil čosi iné a ked už sa príde na klamstvo, tak naslubuje hory doly v mene lásky, v mene spoločného dietata a potom zas len sklamanie. A toto nemá nič spoločné z naivitou, lebo každý ma šancu na odpustenie.. a taká zrada bolí lebo ja som taká a vela ludí, že ide do vztahu, manželstva naplno....a tam sa neráta vypočítavosť a využívanie...mne sa to stalo a za čo som vdačná tomuto sklamaniu, že mám teraz taký vztah, ktorý mám za odmenu:))) ale ver, že ak by som sa mala vrátit a vybrat si či si to chcem prežit odznova s tým, že ma čaká niečo krajšie tak poviem NIE-lebo už by som si to nechcela zažiť...kvôli sebe, kvôli dietatu aký to malo dopad aj na ňu...