slepak??

jajkafr

zuzic
písala som, že každý sme iný a nie u každého sa musia prejavovať všetky príznaky. Napr. ja som mala len bolesti v podbrušku vpravo, ktoré trvali asi 6 rokov a potom sa konečne lekári rozhýbali a vybrali mi slepé črevo. Tie bolesti som mala niekedy silnejšie niekedy slabšie. Prečo? Máš podozrenie?

jajkafr

test
to čo píše majama je pravda. Na klinickej propedeutike nám to vysvetľoval primár, že ak má niekto zápal slepého čreva treba stlačiť vpravo tzv. mackbarneho bod cca 8 cm od pupka vpravo na spojnici od pupka smerom k výčnelku bedrovej kosti tam sa fyziologicky nachádza appendix (červovitý výbež slepého čreva) ak to zabolí tak sa stlači a rýchlo pustí ešte na opačnej strane čiže vľavo. Ak to je zápal appendixu tak to zabolí znova na pravej strane. Robí sa to preto, lebo pri bolestiach v pravom podbrušku môže ísť u žien o zápal vaječníkov alebo slepák, tiež môže ísť o cystu na vaječníku vtedy sú príznaky rovnaké ako pri slepáku.
a inak s tým skočením zo stoličky je to tiež pravda. Niektorý lekári najmä u malých detí pri podozrení na zápal slepého čreva povedia dieťaťu, aby ukázalo ako vie skákať :) a vtedy pri dopade keď ho to zabolí môžme si byť istý, že to je zápal slepého čreva,
Inak pri zápale slepého čreva sú tiež okrem bolesti aj iné príznaky: väčšinou hnačka, ale môže byť aj zápcha, zastavené vetry, pocit na zvracanie až zvracanie, zvýšená telesná teplota. Každý človek je však iný a nie u každého sa vyskytujú tieto príznaky u niekoho sa vyskytujú len niektoré u niekoho okrem bolesti žiadne. Ak je to chronický zápal bolesti nemusia byť také silné a tie zvyšné príznaky sa nemusia vyskytovať takmer vôbec.
Ak ide o zápal slepého čreva jeho bolesť sa zmierni priložením studeného obkladu (mäso alebo zelenina z mrazáku zabaliť do uteráka a priložiť na brucho)
Jajka555
keďže si v strede cyklu môže ísť o bolestivú ovuláciu ako bolo spomínané v predošlom príspevku. Ak sa bolesť zhorší, alebo ak sa ti pridajú aj ďalšie príznaky ako som opisovala vyššie, alebo ak ti bolesť neprejde ani po menštruácii určite navštív lekára.

majama

test.:to vysetrenie sa vykonava aj na lavo aj na pravo,ja tvoj prispevok neznehodnocujem ale doplnam...

jajka555,tak o tej stolicke som nepocula,bezne sme vysetrovali palpacne-pohmatom,niekde je zauzivane vysetrenie cez konecnik a u zien je este doplnujuce vys.gynekologom...teda okrem vys.krvi...pri chronickych zapaloch slepeho creva sa este vykonava rtg podla czepa,ale to uz cez chirurg.ambul.

test

to majama: holka potrebuje radu.V jej pripade je kazda rada,myslim ,prinosom.Ak nemas nieco viac konstruktivne dodat-neprispevaj.Tvoj pokus o znehodnotenie mojho prispevku je dost primitivny.Sorry.

Jajka555

ja som este take samovysetrenie pocula, ze skocit zo stolicky a ked zaboli je to slepak.. uz aj to som skusala :D a neboli..

majama

ta samodiagnoza je super,ale ked mas bolestivu ovulaciu tak ti nepomoze...a dalesie pokracovanie samodiagnozy-stlac si vlavo podbrusko ,prudko pusti,ked ta boli v pravo je to slepak...ale vysetruj sa po leziacky,s pokrcenymi nohami...uvidis po 2-3 dnoch co to spravy

Jajka555

majama: no mna to takmer neboli, normalne robim vsetko a sem tam ma to tam zapicha..ale mam dojem, ze uz ma to parkrat tak pobolievalo a tak to preslo, tak mozno je to z tej ovulacie.