štítna žľaza

Príspevok v téme: štítna žľaza
majulka13

Ahojte štítniaci!!! Pred pol rokom som si uvedomila že sa mi rozlamujú nechty, padajú mi vlasy a cítim sa unavená . Občas ma trasie zima, občas návaly tepla.prosila som svojho lekára o krvné vyšetrenie a ten mi povedal že nevidí podla výsledkov príčinu mojho stavu v štít. žlaze lebo výsledky vyšli dobre.Po dlhom prosení mi dal odporúčanie ku endokrinologičke. Tam na ultrazvuku mi zistila že mám jeden uzol 3,5 ml alebo cm neviem ako sa to beria a druhý 4,7. Poslala ma na nuklearnu medicínu do Prešova. Tam som lečžala pod nejakým pohyblivým strojom ktorý zaznamenáva funkciu. Mám zníženú funkciu a jeden uzol studený a druhý elastický. Poslali ma do Lubochne, to je od nás 350km vzdialené a odtial som išla naspať nevyšetrená, lebo mi moja lekárka nedala odporúčanie. Tak sa Vás chcem opýtať aké prvé vyšetrenia robia v Lubochni, či vlastne sa mi oplatí preobjednať. Začala som brať doplnok k výžive na rýchlejšie zchudnutie CEM-M, a zisťujem že mám znova problém z hltaním potravy. Mám pocit akoby som jedla s každým hltnutím guľu a ide to krkom dlho.Budem rada keď sa o tom so mnou niekto so mnou podopisuje,lebo chcešm radu ako dalej mám pokračovať. Moja endokrinologička sa so mnou ani nechce baviť lebo som fajčiarka a preto so mnou jedná ako so psom. Je odporca cigariet. Ja viem že si tým ešte viac škodím ale snažím sa prestať a neide to.Dík

aljoska

nechápem,prečo ti lekárka nenapísala odporúčanie,ked ta už do tej Lubochne poslala.Ved to musí vedieť,že bez výmenného lístku ta na odborné vyšetrenie nezoberú.Ja chodím do lubochne už 7 rokov a som velmi spokojná.Je to ústav,kde sa zaoberajú ochorením všetkých endokrinných žliaz,sú dobre vybavení technicky aj čo sa týka lekárov.Vyšetrenie spočíva v tom,že ti odoberú krv/vyšetrujú hladinu hormonov šž,protilátky a ešte mnoho špecifickejších vyšetrení/,urobia sono a podla výsledkov nasadia liečbu.Ja byť tebou,preobjednám sa a v prvom rade si musíš pýtať odporučanie od lekára,myslím že stačí aj od obvodného.

RNG

nuz ked ti nestaci clanok z C-health, dam sem jeden od jedneho, ktory kvoli nemu stratil otca, mozna to s tebou trochu pohne, ak mas v tele este cit:
ehealthforum.com
A tru mas dalsi od nasej FDA spolu s nejakymi cislami(ucinnost 44 %, pocer mrtvych z Anglicka atd)
www.news-medical.net
Inac FDA, ktora je samozrejme na strane farmaceutikov predsa len dala tento "liek" do "sledovanych" co je kategoria tych, ktore sa po case zakazu, ak sa statistika nejak zazrakom nezlepsi.

RNG

CEM,M patri do tych 95% neucinnych lebo obsahuje privela zloziek za z kazdej primalo na ucinok.
Na stitnu zlazu treba jod,
na cistenie tela od roznych utvarov(telesnych "smetisk", ako ich tu nazyvam, hoci spravne mena su cysty, hrcky, myomy tumory, polypy atd) pomaha tiez jod(podiela sa na tvoreni hormonov aj enzymov, okrem inych funkcii v tele) a samozrejme enzymi, ktorymi telo cisti a odstranuje tie "smetiska"

Niekedy si treba napravit aj ine hormony alebo
traviaci proces. To tu uz bolo spomenute mnohokrat.

Prestat fajcit,na to clovek nepotrebuje ziadne nebezpecne chemikalie, staci si mu poriadne uvedomit, ako to skodi celemu telu. Mne to trvalo sice tiez niekolko rokov a viacero pokusov, ale ja som mal velmi nizky tlak a mne cigarety robili velmi dobre na tlak, akoby som sa prebudil.
Moja zena, velmi tuha fajciarka(2-3 krabice denne) vedela prestat z jedneho dna na druhy, ked si uvedomila, ze sama sebe smrdi a ze to je predsa len skodlivy a spinavy zvyk z minulosti.

Ale ked si precitas vseliake mozne nasledky toho "lieku"
chealth.canoe.ca, tak neviem, co je skodlivejsie, fajcenie ci ten "liek"

A mozem ta uistit, ze ani ten liek ti nezabezpeci, ze po nom znova nezacnes fajcit, ked mas rada fajcenie a neuvedomis si dokladne, ako ti to v zivote skodi a ake je hlupe a nelogicke v tom pokracovat.
Nuz a potom nebudes potrebovat ziadny Champix alebo podobnu drogu na mozgove procesy.