Kontaktné šošovky a KŠ zn. Vidi Oxy

Príspevok v téme: Kontaktné šošovky a KŠ zn. Vidi Oxy
Lubosh7

Čauko, ja nosím kontaktné šošovky od júna tohto roka. So šošovkami chodím ku očnej lekárke, ktorá ich ponúka. Najprv som mal úplne nevyhovujúce Air Optix(skúšobný pár), v nich som videl neostro a boli totálne modré, že sa ľudia sami obzerali, že mám šošovky. Potom som mal zasa skúšobný pár Biofinity, tie už boli celkom v pohode, no musím sa priznať, že som sa ani neodvážil spýtať na ich cenu u očnej, keď na internete stoja 50EUR a u očnej väčšinou raz toľko. Tak som si objednal cez internet Bio-Optic. No akurát keď mi už o 2 týždne išli končiť, tak sa mi podlialo oko krvou. Očná mi povedala, že treba si kupovať šošovky u nej, lebo inak sa tam nemôže chodiť na kontroly a ošetrenie. Tak som si u nej kúpil Vidi Oxy, no táto značka sa už vraj viac nebude dodávať, a tak mám posledné balenie. Dala mi tiež nové šošovky - Avaira - skúšobný pár, že či mi budú po tých Vidi Oxy vyhovovať. Vidi Oxy mám 2.deň a musím priznať, že vidím v nich neostro, hoci mám svoju dioptriu. Chcem sa spýtať na váš názor, že čo treba robiť - za Vidi Oxy som dal 36EUR, čo mi príde za 6 šošoviek dosť a napokon v nich vidím neostro. Má niekto skúsenosti s touto značkou? A kde nakupujete šošovky - u lekárky/kontaktológa alebo na internete? A ak nakupujete na internete, kde chodíte na kontroly a ošetrenie zraku? Neviem totiž, čo budem robiť dobudúcna, či kupovať naďalej u očnej, alebo mám na internete. Ďakujem

sage

lubosh, nie, nemam zacervenane oci, air optix maju velmi vysoku hodnotu priepustnosti pre kyslik. vsimaj si na sosovkach parameter Dk/t, cim je toto cislo vyssie, tym su sosovky priepustnejsie a tym menej problemov by ti mali sposobovat pri dlhodobom noseni.
moje air optix NAOZAJ NIE JE vobec vidiet. musis si namyslat, lebo to by musel niekto prist pozriet z 10 cm vzdialenosti od oka, aby zbadal, ze nosim sosovky.
lubos, len raz som skusila prist na ocne na kontrolu v sosovkach. keby moja ocna nepredavala aj sosovky, nebol by to problem. ale kedze som zakaznikom niekoho ineho, tak mi dala najavo, nech ma lieci alebo poskytuje starostlivost ten, kto mi sosovky predava. teraz to riesim tak, ze idem na kontrolu ku kontaktologovi a zaplatim si za vysetrenie. tam to tiez nemaju radi, lebo tiez sa v prvom rade zivia predajom k.š.
ak chces objednavat z netu, musis si najprv vybrat vhodny typ sosoviek, alebo skusaj zaradom :-)
ja som vystriedala niekolko znaciek, tieto co nosim, mi vyhovuju najviac (prave pre spominany pomer - vysoka priepustnost, nizka cena).

Lubosh7

Sage: To máš pravdu, je to rozdiel, asi aj ja už nabudúce kúpim na nete, len ešte neviem ktoré, uvažoval som o PureVision, uvidim ešte tie Avaira, no tie sa mi nezdajú byť výhodné. A to by vadilo prísť ku normálnej očnej so šošovkami a nie s okuliarmi? A ty kupuješ Air Optix, či Air Optix Aqua? No a čo sa týka toho zafarbenia, viem, že je to pre manipuláciu, no tie Air Optix mi prišli až príliš modré, iné sú tiež, no menej. A ako často chodíš na kontroly ty a nemas v nich začervenané oči?

sage

lubosh, air optix boli cele modre, az ti ich ludia videli na ociach??? nevrav. ja mam air optix, su naozaj jemnulinko zafarbene, len kvoli manipulacii s nimi, a nikto ani netusi, ze nosim sosovky :-) trosku si prehnal, ale ok.
air optix, tak ako aj ine silikonhydrogelove sosovky su podla viacerych uzivatelov akoby trochu slabsej optickej mohutnosti, takze je treba vyskusat aj vyssiu dioptriu, ktora ti bude vyhovovat a s ktorou uvidis najlepsie.
lekarka ma mat k dispozicii skusobne pary, mal by si si najst take, ktore ti budu vyhovovat, co sa tyka komfortu pri noseni a ostrosti obrazu.
mne napriklad z hladiska komfortu biofinity nevyhovovali.
ak si najdes tu svoju znacku a vhodnu dioptriu, mozes si kupovat aj z netu. samozrejme, lekari a kontaktologovia to nemaju radi, pretoze prichadzaju o biznis. mozes to riesit potom tak, ze pojdes na beznu kontrolu k ocnej lekarke v okuliaroch a nepriznas sa, ze nosis sosovky a objednavas si z netu. nechcem ta navadzat na zle :-)) ale ked sa inak neda...
da sa to ale riesit aj takym sposobom, ze si zaplatis za prehliadku oci raz rocne, tak ako sa odporuca pri noseni k.š.
mna vyjdu air optix jedno balenie, 6 sosoviek na nete na 24,50 €, u kontaktologa je to rovnych 50 €. rozdiel, vsak?