Sacharidy sú prírodné zlúčeniny tvorené fotosyntetickou asimiláciou výlučne v zelených rastlinách. Skladajú sa z dusíka, vodíka a kyslíka. Sú definované ako aldehydy alebo ketóny vyšších viacsýtnych alkoholov – polyhydroxyalkoholy, polyhydroxyketóny, alebo sú to ich polykondenzáty.
doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ
Rovnováha. To je pri správnej životospráve to najdôležitejšie. Vybalansovať všetky dôležité živiny v jedle nie je žiadna veda. Treba len vedieť, ako na to. Pomôže vám s tým doktorka Kvetoslava Rimárová
doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ
doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ
doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ
doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ
doc. MUDr. Kvetoslava Rimárová, CSc., hygienik, epidemiológ