Mam dvoch synov. Mladsi mava recidivujuce laryngitidy a starsi je alergik na niektore pele. Obidvaja mavaju dusivy kasel, hlavne v noci. Nasa detska lekarka vsetko liecila antibiotikami. My sme vsak prisli na liecbu inhalatorom. Akonahle maly chyti laryng

Otázka

Mam dvoch synov. Mladsi mava recidivujuce laryngitidy a starsi je alergik na niektore pele. Obidvaja mavaju dusivy kasel, hlavne v noci. Nasa detska lekarka vsetko liecila antibiotikami. My sme vsak prisli na liecbu inhalatorom. Akonahle maly chyti laryngitidu, nasadime mu calcium, dithiaden a inhalujeme ACC+fyziologicky roztok. Starsiemu davame pri kasli tiez ACC inhalacnou formou. Takto sa vyliecili aj bez antibiotik. Nie je skodlive take caste pouzivanie?

Odpoveď

ACC možno v bežných dávkach bez ujmy inhalovať trebárs aj denne. ACC patrí k najbezpečnejším liekom, napokon, je to obyčajná jednoduchá aminokyselina - acetylcysteín.

Na druhej strane, inhalačná liečba má svoje riziká, ak inhalátor neudržiavate úzkostlivo v čistote, resp. sterilite. Aby ste predišli komplikáciám inhalačnej liečby, venujte pozornosť náležitej údržbe a dezinfekcii prístroja a zachovajte aj čistotu, resp. sterilitu pri príprave roztoku na inhaláciu.

Otázkou ostáva, či vaši chlapci dobre reagujú na inhalačnú liečbu, alebo na dithiaden, ktorý im pri kašli podávate súbežne s inhaláciou...