Som mentálne chorá?

Pred rokom som trochu schudla a odvtedy mam problemy. Akonahle sa najem, hned vsetko na mne vidno. Normalne nejem – ked sa najem, neviem prestat, potom mam vycitky, placem. Mama na mna neustale krici, privadza ma to do sialenstva. Uz rok nemam menstruaciu, vypadavaju mi vlasy, podcenujem sa, no tancujem a nemam s tym problemi. Som mentalne chora?

Otázka

Som mentálne chorá?

Odpoveď

Áno, z toho, ako o sebe píšete, usudzujem, že máte vážne narušený vzťah k sebe, svojej postave, a ak už rok nemáte menštruáciu, pravdepodobne z podvýživy, tak asi trpíte poruchou príjmu potravy.

Chcem vás podporiť v tom, aby ste sa čo najskôr začali liečiť, obráťte sa v Centre psychologických služieb, ktoré je v každom obvode o pomoc, potrebujete vstúpiť do psychoterapie, aby ste lepšie porozumeli svojím ťažkostiam a našli podporu pre zmenu vzťahu k sebe a k stravovaniu.

Ďalšia možnosť je obrátiť sa o pomoc v Pinelovej nemocnici Pezinok, psychosomatické oddelenie, kde majú s liečbou tohoto problému dlhodobé skúsenosti. Telefón 033/6482 180, volajte ráno medzi 8. a 9. h.