Dobry den. Mam 3 deticky, ktore uz vyse mesiaca trapi kasel. Vzdy bol na zaciatku liecby silny , dusivy a trval i po nasadeni antihistaminik. pani doktorka im spravila vytery a u vsetkych bol zisteny hemofil.Za ten tyzden cakania na vysledky vyterov dost

Otázka

Dobry den. Mam 3 deticky, ktore uz vyse mesiaca trapi kasel. Vzdy bol na zaciatku liecby silny , dusivy a trval i po nasadeni antihistaminik. pani doktorka im spravila vytery a u vsetkych bol zisteny hemofil.Za ten tyzden cakania na vysledky vyterov dostali zapal priedusiek.kazde vybralo dvoje antibiotik.(azytromicin, augmentin) No do tyzdna sa kasel vratil, znova bol rovnaky a znova sa u nich potvrdil bacil hemofil. Teraz beru tretie antibiotika( suprax) uz 10 den no u najmladsieho nevidim zlepsenie(ten dostal v poradi 4 antibiotika za sebou.(cefzil a suprax).Nosno-ušno kr?ne sme tiež absolvovali, syn mal obojstranny zapal stredneho ucha a bol zahlieneny. Kontrola už bola v poriadku.Antibiotika boli podane cielene, z vysledkou vyterov.Preto sa chcem spytat, ak su deti ockovane proti hemofilovi, ako je mozne ze opakovane sa u nich potvrdil? Mozem ich dat znova preockovat? Deti maju vek 5, 3 a 1 rok. U najmladsieho bol tento bacil zisteny uz 2 tyzdne po narodeni a ked mal 3 mesiace. Syn je na antibiotikach ?asto. Robili mu testy na potvrdenie alergie, zistenie imunity a sedimentaciu. Vsetky vysledky boli len mierne zvysene. Imunita a obsah zeleza mierne znizeny.GER je uz v poriadku. Posledny tyzden sa k tomu pridruzila laringitida. S manzelom sme sa uz tiez preliecili antibiotikami. Preto sa chcem spytat co mam este urobit aby sme sa toho kaslu a hlavne neprijemneho hemofila zbavili? Už vopred Dakujem za pomoc.

Odpoveď

Ockovanie chrani pred nebezpecnym Hemofilom typu B. Proti ostatnym typom Hemofila (ktore su nastastie ovela menej nebezpecne ako typ B) ockovanie nechrani. Infekcie dychacieho ustroijenstva najcastesie vyvolavaju tzv netypizovatelne Hemofily. Ak ma Vas syn nedostatok zeleza, tak mu ho skuste dodavat formou liekovych preparatov obsahujucich zelezo. Viac si byz vysetrenia vasich deti a na zaklade Vami poskytnutych informacii cez internet netrufam poradit.