Dobry den, dakujem pekne za odpoved.Chcela by som sa opytat este doplnujucu otazku k Vasej odpovedi.Odporucili ste mi este funkcne vysetrenie pluc.Toto vysetrenie zahrna spirometria? Alebo je to ine vysetrenie ako spirometria? a este otazka: Je Rtg plu

Otázka

Dobry den, dakujem pekne za odpoved.Chcela by som sa opytat este doplnujucu otazku k Vasej odpovedi.Odporucili ste mi este funkcne vysetrenie pluc.Toto vysetrenie zahrna spirometria? Alebo je to ine vysetrenie ako spirometria? a este otazka: Je Rtg pluc, EKG a zatazove EKG a spirometria dostatocne vysetrenie v mojom probleme?A odhalia tieto vysetrenia nejake pripadne mozne ochorenie? Prave v tomto obdobi mojmu staremu otcovi diagnost.rakovinu pluc a stazoval sa na problemy vyse roka.Nic mu nezistili a vraveli ze je vsetko ok.Asi aj na zaklade negativnych skusenosti z rodiny mam mozno obavy a tieto otazky. Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Milá saharanka, Spirometria je základným funkčným vyšetrením pľúc. V komolikovanejších prípadoch však v rámci pojmu "funkčné vyšetrenie pľúc" prichádza do úvahy celý rad ďalších vyšetrení. Predpokladám, že spirometria plus vyšetrenie, ktoré ste uviedli, sú dostatočné. A to tým skôr, e na vysvetlenie Vašich ťažkostí sa tu ponúkajú iné a pravepodobnejšie alternatívy (chrbtica, psychika). Pokiaľ ide o rakovinu pľúc tak vo Vašom veku by išlo o nesmiernu raritu, takže na Vašom mieste by som na rakovinu nemyslel. S pozdravom, MB P.S. Skúsili ste to s tým (výdatným) pohybom na čerstvom vzduchu?