Mám 26 rokov. Už niekoľko mesiacov mám menší problém s okom. V pravom oku, v dolnom viečku, resp. na vonkajšej dolnej strane oka mi „skáče“ nerv. Trvá to približne od leta. Kvôli pracovnému zaťaženiu som mala rýchle a silné búšenie srdca. Lekár mi predpís

Otázka

Mám 26 rokov. Už niekoľko mesiacov mám menší problém s okom. V pravom oku, v dolnom viečku, resp. na vonkajšej dolnej strane oka mi „skáče“ nerv. Trvá to približne od leta. Kvôli pracovnému zaťaženiu som mala rýchle a silné búšenie srdca. Lekár mi predpísal Xanax a lieky na spomalenie srdca. Podľa lekára to búšenie bolo z nervovej stránky. Je mi lepšie len to oko. Poraďte mi, mám vyhľadať lekára alebo si len kúpiť nejakú mastičku na oči alebo užívať ďalej xanax? Mám vyhľadať očného lekára alebo neurológa?

Odpoveď

Vzhľadom na vami uvádzané ťažkosti by som doporučila užívať ďalej Xanax tbl,v strave doplniť vitamíny skup.B,doplniť príjem magnézia.V lekárni nájdete preparát Magne B6,kde to máte všetko spolu. Pokiaľ skľudníte režim, určite vám tieto ťažkosti prejdú.Ak nie, tak sa poradte najprv s neurologom.