Chcela by som sa opytat na to ci žihlavka môze byt spôsobená aj soláriom, v lete som chodila asi 3 mesiace do solaria max na 10min raz do tyzdna po lete som skoncila a za mesiac sa mi objavila žihlavka, doteraz som ju namala. Beriem lieky Rupafin a taky g

Otázka

Chcela by som sa opytat na to ci žihlavka môze byt spôsobená aj soláriom, v lete som chodila asi 3 mesiace do solaria max na 10min raz do tyzdna po lete som skoncila a za mesiac sa mi objavila žihlavka, doteraz som ju namala. Beriem lieky Rupafin a taky gel na potieranie. Vyrazky sa mi zredukovali ale stale sa mi vyhodí asi tak 2 za tyzden. Lieky mi budu koncit ale neprestalo to tak neviem ci si dat predpisat nieco ucinnejsie a ci to solarium môze zhoršit lebo by som este chcela chodit. Za odpoved dakujem.

Odpoveď

Žihľavka môže mať veľa rôznych príčin. Predpokladám, že keď beriete Rupafin, ordinuje Vám ho alergológ alebo kožný lekár, čiže s príslušným odborníkom treba prekonzultovať predpokladaný pôvod Vašich ťažkostí aj otázky životosprávy, kým prejavy trvajú.Podľa časových súvislostí, ktoré udávate, nemyslím, že by vznik žihľavky bol v priamej súvislosti s navštevovaním solária, ale určite nie je vhodné, aby ste v návštevách pokračovali, kým žihľavka spoľahlivo nevymizne.